Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
lepiej mieć bo sie może przydac niz nie miec
zeby nie mial ale krecił z przewagą filmy to ok
ale ...canon szału nie czyni w filmach choc mozna uzywac hakowania - ale to trzeba wiedziec co i jak i jaki model
ot bo jest na wystawie to mało
Twoj wybór , nadal optuje za sony
tumur, oczywiście, że nie jestem w gorącej wodzie kąpany. Po prostu ja osobiście nie jestem przekonany do Sony. Mógłbyś zarzucić jakimś modelem oscylującym w moim budżecie żebym mógł sobie zrobić research co do danego modelu? Coraz bardziej jestem za lustrzanką ze względu na tańsze obiektywy i nawet gdybym chciał coś kombinować dla fun'u - mniej ucierpiałaby moja kieszeń.
wchodzisz na ceneo czy co tam pod reka szuksz co jest sam sprawdzadsz jaki ma wyswietlacz czy pasuje czty ma złacza czy pasuja ....a pozniej mowisz oo znalazłem taki co myslicie ?
moze a58 ale ma słabo rozdzelcze wyswietlacze - przynajmniej tani
starczy na obiektyw
ps
oczywiscie ze optuje za sony bo wszedzie stwierdzaja ze lepsze filmy produkuje
a sufkin z uporem maniaka odradza lepsze filmy
bedzie sie kłocił kto ma lepsze
dpreview mowi ze sony
wiec na h.. komu canon ktory nie ma nic
mnie interesuje zawsze jakosc
a juz napisałem wyraznie Twoj wybor - kto woli złacza i cos tam poswiecajac jakosc - JEGO WYBÓR
chyb nikt nie oczekuje ze ja zmienie zdanie na "wole gorsza jakosc" oczywiscie ze go nie zmienię
bedzie inny super
ale zebym klaskał na gorsżą jakosc wyjsciową -niedoczekanie
Widać tą różnicę,.... Dopiero teraz jak zobaczyłem to na zdjęciach to rzeczywiście widać, że to 4/3 obejmuję jakby mniej, przynajmniej ja tak to widzę. Co wy na to?
Wiesz... ten przykład był wyłącznie na wygląd tła w dość podobnej scenie. I to raczej poglądowo. Abyś sobie sam na ten i wyłącznie ten aspekt mógł wyrobić własną opinię bez zewnętrznej indoktrynacji werbalnej (choć lepiej byłoby mięć identyczne sceny... ale cóż, może sam poszukaj w necie, jeśli chcesz). Każdy bowiem widzi coś innego. Przy okazji, jeśli chcesz zobaczyć jak naprawdę wygląda różnica to:
http://pliki.optyczne.pl/nik1.8-50/nik50_fot13.JPG
tak mydli tło pełna klatka
Natomiast tu - moim skromnym zdaniem - o tym, co więcej a co mniej obejmuje nie można w zasadzie nic sensownego powiedzieć. To są zdjęcia robione ewidentnie nie z tego samego miejsca i nie w tym samym kierunku
Swoją drogą - chcesz objąć więcej? OK, jest np. Pana 20/1.7 Zmianę kąta widzenia się robi obiektywem.
Ostatnio zmieniony przez RB Czw 03 Mar, 2016, w całości zmieniany 1 raz
RB, każda Twoja wypowiedź mega skłania mnie ku temu pierwowzorowi w mojej głowie czyli G7, ale moja kieszień mówi 700D
Rozumiem dobrze. Nie potrafię Ci pomóc z Canonem, niestety.
Przy okazji, tam u Canona (700, 70 i 7) ze względu na nieco mniejszą klatkę niż ma "normalne" APSC różnice w oddawaniu tła między nim a m4/3 są jeszcze mniejsze
Jeszcze jedno - popatrz na obiektywy. 35-tka Canona specjalnie tania (mówiąc dość delikatnie...) nie jest... i do tego to jest 35/2
Natomiast 50-tka to jest całkiem inny, znacznie węższy kąt widzenia, na APS-C to raczej juz taka krótka porterówka dla nieco uboższych (bez urazy, oczywiście, sam próbuję jechać po budżecie )
Ostatnio zmieniony przez RB Czw 03 Mar, 2016, w całości zmieniany 1 raz
RB, czyli tak, mała różnica między nimi, a g7 oferujący mi 60fps w FullHD, 30fps w 4K, dobry AutoFocus + FocusPeaking, Niezły mikrofon wbudowany z możliwością regulacji poziomów i generalnie nowsza półka jako sam aparat <--- mówi do mnie weź mnie (bez skojarzeń) , chyba nigdy mnie tak głowa nie bolała od patrzenia na aparaty w internecie
Naprawdę, nie podejmę się potwierdzić Ci, ze to jest to, bo nie znam maszynki. I tylko z tego powodu.
Cena jest chyba? OK.
Tylko 50mm to - jak dopisałem poniewczasie w poprzednim poście - to jest zupełnie inny obiektyw niż 35-tka. To jest już krótka niby-portretówka. Tym obejmiesz znacznie mniej, niż 35 w APSC lub 25-tką w m4/3
Ale z kolei cena tego obiektywu U Canona jest raczej nie do pobicia
pomiedzu micro 4:3 jest giganytyczna przepasc
pomiedzy canon a inne jest szczelina do wcisniecia igły
Każdy widzi co chce.
Po to podałem przykłady (jakie byłem w stanie szybko znaleźć), aby uniknąc indoktrynacji typu "ogromna" - "pomijalna".
Wątpię aby to moje oględne wyjaśnienie miało odnieść skutek, ale polecam wszystkim po prostu patrzeć. Objaśniacze tego co widzicie naprawdę nie są specjalnie potrzebni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10