Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
MC nie idioci tylko co niektórzy naiwni są. To oczywiście nie dotyczy wszystkich. Ale jak ktoś ulega reklamie o bańkach to chyba jest..... Ja sam kiedyś myślałem o A700, ale wtedy jeszcze baniek nie pokazywali
Mnie to w sumie bawi, ale forum na tym traci, bo widzę coraz mniej poważnych ludzi, a więcej, pytań jak włączyć aparat.
[ Dodano: Czw 24 Lip, 2008 11:47 ]
Pstrykacz napisał/a:
MC nie idioci tylko co niektórzy naiwni są. To oczywiście nie dotyczy wszystkich. Ale jak ktoś ulega reklamie o bańkach to chyba jest..... Ja sam kiedyś myślałem o A700, ale wtedy jeszcze baniek nie pokazywali
Uległeś reklamie bycia profi, tylko to nie marka czyni profi a zdjęcia...Napis Canon jeszcze nie robi sam fotek, z tego co wiem...
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 24 Lip, 2008, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: Czw 24 Lip, 2008 11:52 ]
Przepraszam, ale albo ja nie umiem czytać, albo coś tu jest nie tak...
Co to jest: "Lustrzanką z wbudowaną cyfrówką z Canona DS126131"???
A na zdjęciach ostrość faktycznie kuleje. Zdjęcie z koleżanką "przepalone".
dziewczyna z "lustrzanką cyfrową": Normalnie, mój tato kupił lustrzankę, a potem poszedł do serwisu aby mu wbudowali program cyfrowy i jest .
byłam przekonana, że lustrzanki to wlasnie aparaty cyfrowe...
Z calym szacunkiem, ale jak mogli mu do lustra wbudowac program cyfrowy? jesli jest to lustro cyfrowe to jest to nielogiczne.. poza tym "Canon DS126131" wybacz, ale nie rozumiem, co to jest za model canona?
Jesli to lustro analogowe i wbudowali tam Tylko program cyfrowy, to to juz jest dla mnie malo wyobrazalne chyba..moze to wyjasnisz troszke dokladniej
Co do zdjec, to faktycznie niestety dosc przecietne, konie typowo pocztowkowe, kotek ma swoj urok, ale za duzo krzesla na pierwszym zdjeciu, i kotek za bardzo odchylony drugie zdjecie sympatyczne, ale niestety poruszone.
Kolezanka w ciemnosci jest rowniez nieostra, ostrosc poszla na zaslony w 3/4 przepalone, czasem robiac zdjecie trzeba myslec i miec to wyczucie przy posdobnych ujeciach, w jaki sposob chcemy scene skadrowac i gdzie skupic uwage,czyli swiadomie ostrzyc zdejcie;>
Generalnie zycze powodzenia w cwiczeniu
"Normalnie, mój tato kupił lustrzankę, a potem poszedł do serwisu aby mu wbudowali program cyfrowy i jest"
Ale się ubawiłam
tak jakby nie rozumiem i to była lustrzanka analogowa?
dziewczyna z "lustrzanką cyfrową": Ale się czepiacie. Mój tato kupił Canona EOS 30D który nie posiadał tego małego monitorka do wyświetlania zdjęć, po jakimś czasie patrząc na aparat stwierdziłam, że coś tu nie gra, okazało się, że poszedł do serwisu aby mu zainstalowali ten monitorek, który jest charakterystyczny la cyfrówek. Dlatego tak napisałam! Nie jestem po żadnej szkole fotograficznej, ani nie śledzę magazynów, dlatego się na tym nie znam! A Wy już od razu mnie atakujecie.
Nikt Cie nie atakuje. Zgłaszamy tylko uwagi, bo dostajemy dziwne informnacje. Ale i tak mi się dalej nie zgadza
Tata kupił ten aparat w sklepie jako nowy? Za ile? ( nie pamiętam już jaka cena tego ustrojstwa)
Przepraszam ale jak on mógł nie posiadac tego "monitorka"? Mógł być bez obiektywu, samo body, ale bez "monitorka"? Myślę sobie, że albo coś zle tłumaczysz albo ja zupełnie nie rozumiem.. Ale skoro robisz nim fotki to znaczy, że jest sprawny i to sie ostatecznie liczy
Rany .... to Ci wytłumacze....
Każda NOWA lustrzanka cyfrowa posiada od nowości ten "monitorek", jak to nazwałaś. Tak samo jak posiada wgrane oprogramowanie (tzw. soft).
Więc logicznie myśląc można dojść do stwierdzenia, że coś w Twoich wypowiedziach nie gra.
dokładnie tak. Nie widziałam lustrzanki bez "monitorka"
dziewczyna z "lustrzanką cyfrową": Oj ale ja się na tym nie znam, czy nie możesz tego zrozumieć? Po prostu napisałam jak było, jak to zaobserwowałam, ale nie pytałam się o szczegóły mojego taty, bo stwierdziłam, że to zbędne. Więc "zejdź ze mnie". Ja rozumiem, gdybym miała chociaż najmniejsze pojęcie o technice aparatów itp. to mogłabyś po mnie jeździć, że wypisuję głupoty itp. ale na samym początku zaznaczyłam, że o nich nic nie wiem. Co nie oznacza, że nie chcę się doedukować. Bardzo chętnie, jak znajdę na to czas, to czemu nie.
DOBRA CHYBA STYKNIE
No i jak dla mnie to dopiero jest "miszczostwo" świata.
Ostatnio zmieniony przez MichalP Czw 24 Lip, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Nie potępiasz, bo tylko w takich potrafisz zabrać głos, zróbcie dział "laickie pytania - lenistwo, ABC czytania instrukcji" i tam byś się wykazywał i błyszczał.
Heh... świetny post Też tak uważam mój drogi gaciowy
Przeczytałem ten artykuł no i to jest najzwyklejszy brak wiedzy i co najgorsze drążenie tematu ,którego się nie rozumie. Gdybym wszedł dzisiaj na forum poświęcone robieniu paznokci to pewnie też napisałbym bzdury na podobnym poziomie co te na temat 30d któremu w serwisie wgrali monitorek więc wniosek taki ,że lepiej nie wypowiadać się na tematy o ,których nie ma się zielonego pojęcia
Ostatnio zmieniony przez k1caj_ns Czw 24 Lip, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Mnie też wkurza zadawania naiwnych pytań na forum zamiast przeczytania instrukcji obsługi i zwykłego pomyślenia nad problemem. Ja też potępiam "zgłaszanie problemu" na forum i drogę na łatwiznę zamiast próby samodzielnego działania. Często widać, że ktoś nawet nie pomyślał jak to zrobić, problem jest na poziomie przedszkolaka a delikwent już leci wyżalić się na necie. Potępiam takie zachowanie bo powinno się jednak włożyć trochę własnego wysiłku a nie liczyć tylko na innych. Są jednak pewne granice i jeżeli ktoś pewnych zjawisk nie rozumie (dla nas oczywistych) to nawet jak samemu pomyśli może problemu nie rozwiązać. Dlatego Drogi KaleSony choć ogólnie masz pewien procent racji to jednak powściągnij swój język bo "pojechałeś" z nim delikatnie za daleko. Nie jest to kwestia do "nagradzania" jakimiś kolorowymi karteczkami, jednak granica smaku została troszeczkę naruszona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10