Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Co do ceny,to podsyłam koleżance linka do strony z przegladem ofret cenowych wszystkich marek i typów. Ceny optyki także do sprawdznia w innym oknie.
Możesz sprawdzić i porównać przeróżne modele i konfiguracje..
Tyle tylko, że trzeba sobie postawić pytanie , czy musisz kupować nowe body, czy może lepiej do posiadanego dokupić dobrą optykę.
Czy D450 nie spełnia oczekiwań? Jeżeli tak to kolejny model trzeba wybrać z rozwagą, bazując już na zdobytym doświadczeniu z obsługą już posiadanego sprzętu- to nie wymaga wydawania pieniędzy.
W żadnym wypadku nie można zdać się na hasła marketingowe lub doradztwo sprzedawcy.Taka wpadka może mieć miejsce tylko przy zakupie pierwszego w życiu aparatu.
Drugi zakup powinien być z ukierunkowaniem na konkretne nasze wymagania i potrzeby.
Znawcy mówią że body szybciej się starzeje niż dobra optyka.
Lepiej więc może pójść w tym kierunku?
Ja tak przynajmniej wreszcie zrobiłem i kupiłem optykę z górnej półki. Teraz, gdy coś mi się nie udaje to nie mam na co zwalić winy, bo sprzęt spełnia moje oczekiwania , więc problem tkwi albo w braku moich umiejętności albo słabej jeszcze znajomości sprzętu.
No a z tym jakoś można sobie poradzić.
Monastor, bardzo mi miło, że mnie wyróżniłeś w stopce, ale zdaje się, że nie jestem godzien - stosunkowo niewiele udzielam się w wątkach typowo sprzętowych i niezbyt często tam zaglądam...
mam jeszcze jedno pytanie
czy za 2300zł kupie nikona d80 z jakimś obiektywem???
To znaczy że jednak zmieniasz?
Radziłbym Ci jeszcze popróbowac zmieniac ustawienia albo może poczytac instrukcję
Twój kłopot to może byc jakiś drobiazg który da się załatwic jednym kliknięciem w odpowiednim miejscu menu
skakanka jeśli na prawdę chcesz zmienić aparat to na 30d/40d d300 ,K20d lub A 700 nawet
Każda inna zmiana będzie bez sensowna. Bo Twoim problemem nie jest aparat. Piszę Ci to bo nadzwyczajniej szkoda pieniędzy i lepiej dokupić do 450D chociażby Tamrona 17-50 albo 70-200 F4 L czy nawet 50/1.4 . Aparat zmienisz jak na prawdę zacznie Ci coś w nim przeszkadzać albo czegoś brakować.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Sie, 2008
skakanka, teraz już na temat. To chyba nie wina aparatu, spróbuj chociaż zrobić parę fotek na priorytecie przysłony (koło nastawu na A) i ustaw balans bieli, przecież to nie jest takie trudne. Na 3 focie ta dziewczyna ma straszne mydło na twarzy(to moze być wina obiektywu albo niestety operatora, mogłaś poruszyć, automatyka ustawiła ci czas 1/60 i przysłonę 6.3 przy iso 200. Ja nie mówie, ze przy takim czasie nie da sie ostrej foty zrobić ale jesteś początkująca).
Może być tak, że nowy aparat nie spowoduje, że będziesz robić lepsze zdjęcia a może wróć do kompakta....jeżeli zależy ci na pstrykaniu bez nastawów , może jakiś zoom albo hybryda. Zależy jeszcze jak kupowałaś aparat, bo podczas zwrotu(no chyba , ze przez net), trzeba uzasadnić na jakiej podstawie chcesz oddać aparat. Sklepy nie chętnie przyjmują z powrotem poprawnie działający sprzęt ale to już oczywiście twoja sprawa.
Taaaa.... A widział ktos takie kolory w rzeczywistości. Mając Canona, wiesz, że nic nie dodaje od siebie! A jak bardzo zależy Ci na ostrych kolorach i kontraście to ustawiasz sobie w aparacie plusy, albo robisz to softem. Ale nie polecam!
[ Dodano: Pią 22 Sie, 2008 10:12 ] Monastor, widzę dopisek w Twojej stopce! Cholera mnie bierze, ale nie mogę...! Tkwię w robocie, a po powrocie w domu, nie wiem w co ręce włożyć... Moge najwyżej zerknąć na forum!
A jak bardzo zależy Ci na ostrych kolorach i kontraście to ustawiasz sobie w aparacie plusy, albo robisz to softem.
Albo robisz zdjęcia w RAW ,wrzucasz do programu i robisz ze zdjęciem cuda o których byś nawet nie pomyślał robiąc zdjęcie i żadne + i - Ci takiego efektu by nie dały. Mówię teraz o zdjęciach bardziej artystycznych bo wnioskuję ,że bardzo duże nasycenie i kontrast podbija się głównie w takich zdjęciach
Ostrość, jasność, mniejsze zniekształcenia optyczne... Na kolory wpływa bardziej soft aparatu, niż obiektyw. Niemniej jednak warto dokupić lepsze szkiełko podstawowe, o ile tylko masz pewność, że będziesz potrafiła je wykorzystać. Bo jeśli nie zauważysz różnic względem kita, to niepotrzebnie wydasz pieniądze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10