Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: goltar
Pią 26 Cze, 2009
Nowy EOS 500D
Autor Wiadomość
juby456 
Nowy

Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009   

wczoraj znajomy kupił ostatnie body d500 z pierwszej partii w fotoit

Reklama

Ilona 
Rozmowny

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009   

To czekam na wrażenia :)

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009   

Ilona napisał/a:
To czekam na wrażenia :)

to będzie premiera roku ..... :razz:

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Cytat:
to będzie premiera roku ..... :razz:

Watpie :razz:

kozidron
[Usunięty]

MC napisał/a:
Watpie :razz:

będzie, będzie ...plastikowa jak się patrzy :razz: :mrgreen: , szkoda że nie dadzą 20Mpix na aps-c, nagrywania stereo i wykrywania twarzy a właściwie uśmiechu na twarzy ale i tak jestem zadowolony, czekam z drżeniem rąk i jak widać u góry nie tylko ja...... :razz: :wink:

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 02 Maj, 2009   

juby456 napisał/a:
wczoraj znajomy kupił ostatnie body d500 z pierwszej partii w fotoit

D500 to jakiś futurystyczny następca Nikona D300. Jeśli natomiast masz na myśli Canona, to pewnie 500D. Położenie jednej literki a jakie ma znaczenie…

Ilona 
Rozmowny

kozidron- cieszę się, że czekasz razem ze mną :) Co do plastiku, to może być bardzo wytrzymały, no i jest lejszy - ale skoro Ty wolisz korpusy metalowe którymi można wbijac gwoxdzie, żebyś nie musiał zabierać młotki do budowania kryjówki, to droga wolna ;) Każdy ma inne priorytety :)
Oczywiście mogłabym kupić Nikona D90, tylko po co? - żeby zaszpanować modelem z wyższej pólki ? Wielu z Was robi bardzo fajne fotki np. C 400 D.

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Ilona napisał/a:
korpusy metalowe którymi można wbijac gwoxdzie

Ilona, są zdecydowanie bardziej wytrzymałe, ale...nie aż tak :smile:
komor napisał/a:
masz na myśli Canona, to pewnie 500D

To nieporozumienie, to skutek przestawienia D "do przodu", kozidrona zwyczajnie to śmieszy, ale na chyba nie chciał Cię obrazić :???: :smile:

juby456 
Nowy

racja mój błąd.pisałem na szybkości o canonie 500D a myślałem pewnie o nikonie D5000;)

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Maj, 2009   

Sunders, mnie nie to śmieszy, ja nawet tej literówki nie zauważyłem.....
Ilona, ponad 2 lata korzystałem z 400D, to dobra plastikowa puszka, takie wodotryski jak w 500D to chyba dla ciebie, przy obecnej cenie 40D (jak ktoś w miarę poważnie traktuje temat) szkoda się oglądać na entry level.

Ilona napisał/a:
ale skoro Ty wolisz korpusy metalowe którymi można wbijac gwoxdzie, żebyś nie musiał zabierać młotki do budowania kryjówki, to droga wolna ;)

Jak widać cięzko ci zrozumieć po co robi się solidniejsze i wygodniejsze w użytkowaniu korpusy(do których zresztą 40D nie należy, takie K10 to co innego).
Ilona, ty będziesz szukać
cyt. (...)jakie aparaty (nie licząc z tych najwyższej półki) mają używalne iso 3200 - w kolejności od najlżejszego .....
ja będę szukał porządnych szkieł........

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Pon 04 Maj, 2009   

Ten wątek jest, jak sądzę, głównie dla osób zainteresowanych, oczekujących oraz mających coś do powiedzenia w temacie nowego Canona 500D. Aparaty "klasy" XXXD używa przytłaczająca większość osób w naszym kraju i tym samym uczestników lub tylko czytających to forum. Każdy z nas kupuje taki sprzęt fotograficzny, na jaki go aktualnie stać, a problem wyboru odności się głównie do wybierania pomiędzy producentami aparatów w danej klasie cenowej i jakościowej.

Nie widzę żadnego powodu aby odnosić sie do takich wyborów z sarkazmem. Jako starsi, czy bardziej może zaawansowani "fotografowie", powinniśmy wspierać pozostałych w ich wyborach i pomagać w rozwiązywaniu wątpliwości, a nie zrażać do zabierania głosu na tym forum. :!:

Ilona 
Rozmowny

Bogdan, myślę, że chłopakom chodzi o coś innego :) - mogłabym kupić D90 lub 40D, jeśli chodzi o cenę (choć jest to prawie 5-miesięczna moja pensja). Niektórzy jednak nie mogą pojąć, że są jeszcze inne rzeczy, jak choćby wskazania lekarskie - zakaz dźwigania, obciążania kręgosłupa itp. Gdyby nie to, to bym się nie zastanawiała i brała D90 ... może gdyby nektórzy przeszli blokadę nerwów w szpitalu, to by mówili inaczej. Bardzo łatwo jest wyśmiać czyjeś kryterium wyboru, trochę trudniej zastanowić się, czemu ...

Obiektywy docelowe wybrałam raczej dobre, więc uwaga kozidrona niezbyt trafna :) - chyba, że to, co wymieniłam nie uważa za dobre :) - a żart, że solidniejszymi puszkami można wbijać gwoździe nie jest mojego autorstwa :wink:

Ciekawi mnie, jakie wodotryski mają mnie przyciągać do 500D wg kozidrona ;) - bo ja - w stosunku do 400D- widzę tylko dwie istotne dla mnie różnice - wyższe ISO i LV. Filmy bym chętnie wyrzuciła.

Może się nie znam na fotografii tak, jak Wy i pewnie wielu funkcji wyższych modeli bym nigdy nie wykorxzystała, ale kilka moich zdjęć (kompakt, programy tematyczne) sprzedałam (ostatnie na okładkę książki), więc nie sądzę, że bez sprzętu wyższej klasy nie dam rady :)

zastanawiam się tylko, czy to body będzie dobrze współpracować z wybranymi przeze mnie obiektywami ?

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Ilona napisał/a:
... ja - w stosunku do 400D- widzę tylko dwie istotne dla mnie różnice - wyższe ISO i LV. Filmy bym chętnie wyrzuciła. ...

Różnic jest troche więcej. Nie napisałaś o nowszej matrycy CMOS (ok. 15,1 mln), zdecydowanie lepszym wyświetlaczu LCD (920 tyś pikseli), nowszym procesorze DIGIC IV. Pełne porównanie producenta jest tutaj: http://www.canon.pl/for_h...as/digital_slr/

[ Dodano: Pon 04 Maj, 2009 13:36 ]
Ilona napisał/a:
... ale kilka moich zdjęć (kompakt, programy tematyczne) sprzedałam (ostatnie na okładkę książki ...

Właśnie o tym, że jedno nie wyklucza drugiego, pisałem w innym wątku.

Ilona 
Rozmowny

Fakt :) - zwróciłam uewagę na rzeczy istotne dla mnie :) - ale matryca, zwłaszcza, jeśli pochodzi z wyższego modelu też może dużo dać ;)

Bogdan, czy z takim body L-ki będą współpracować?

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Ilona napisał/a:
Bogdan, czy z takim body L-ki będą współpracować?

Tak zwane L-ki współpracują prawidłowo z wszystkimi aparatami Canon, czego nie można powiedzeić o wszystkich produktach producentów tzw. niezależnych.

Ogólnie jeśli chodzi o mocowania: Aparaty XXXD są kompatybilne z wszystkimi obiektywami EF i EF-S Canona, a w szczególności z mocowaniem typu EF, z czerwonym paskiem lub bez niego. Problem jest jedynie wtedy, gdyby chcieć założyć obiektyw EF-S do aparatów 5D lub 1D. Tam już tylko mocowanie EF wchodzi w grę. :wink:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi