Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon 600d
Autor Wiadomość
MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Pon 04 Kwi, 2011   

Wydaje mi sie, że zielenina nie jest wybieralna, a raczej trzeba zostać namaszczonym. I zdaję sobie sprawę z faktu, że na to stanowisko niezbyt się nadaję, więc ambicji takowych nie posiadam.

Co do ortografów, to jednak poprawne pisanie, bez stada błędów, jest w mojej ocenie wyrazem szacunku dla czytających, ale to nie miejsce na taką dyskusję :razz:

Reklama

kozidron
[Usunięty]

Ja napisałem "kandydowanie", co do nadawania się lub nie, to nie kwestia jakiś szczególnych cech czy ambicji :wink:
Co do poprawy ortografów miałem raczej nie ciebie na myśli :wink:
MC, na pewno jesteś czujny, 3 minuty i odpowiedź to akurat czas przewidziany na reakcję dla moda :wink:

MC 

:mrgreen:
Czujny jak surykatka? Vide: avatar?
:mrgreen:

komor 
Moderator

kozidron, jak Ci się wydaje, że mody śledzą forum 24/7/365, to… dobrze Ci się wydaje. :) Z naciskiem na: wydaje. :) A niektóre ortografy tak kłują w oczy, że nie sposób zostawić ich bez interwencji.

Morpheus 
Uczestnik

Panowie, spokojnie i bez emocji :mrgreen:

kosmodrom 
Nowy

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011   

a wracając do tematu 600D
Czy ktoś z używających miał wcześniej 400D?
Jeśli tak, to ja bym poprosił o porównanie pancerności, bo z czterysetką wywalałem się na snowboardzie, turlałem po ziemi po nieudanym lądowaniu na paralotni, zalewałem wodą mineralną przy jej piciu cały korpus i nic, więc zmieniając korpus chciałbym nadal móc robić to co lubię najbardziej bez zamartwiania się o aparat :wink:

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2011   

kosmodrom napisał/a:
Jeśli tak, to ja bym poprosił o porównanie pancerności, bo z czterysetką wywalałem się na snowboardzie, turlałem po ziemi po nieudanym lądowaniu na paralotni, zalewałem wodą mineralną przy jej piciu cały korpus i nic, więc zmieniając korpus chciałbym nadal móc robić to co lubię najbardziej bez zamartwiania się o aparat :wink:

nie wiem czy ktoś taki się znajdzie na forumie odwiedzanym głownie przez Polaków, ci jak wydadzą pare groszy na entry level to raczej szanują "swojego pupilka" poszukaj na innych forumach. Swoją drogą jak tak sobie przypominam to robiłem gorsze rzeczy ze swoim 400D, wydaje mi się, że budowa jednego i drugiego kadłubka niewiele się różni.

kosmodrom, co innego, to podejście do tematu - wiem że różnica miedzy jednym a drugim(400vs600) w obrazowaniu jest spora ale po paru latach patrzenia w mały wizjerek nie masz ochoty zamienić na coś większego. Zamiana entry level na entry level mając jakieś doświadczenie jest dreptaniem w miejscu.

Wojas 
Nowy

Wysłany: Nie 08 Sty, 2012   

Od kilku miesięcy jestem szczesliwym posiadaczem 600D , jest to moj pierwsz poważny aparat fotograficzny. Według mnie robi świetne zdjęcia, i naprawde polecam wszystkim poczatkującym i nie tylko. Zakupiłem dodatkowo obiektyw Canon 70-200 F4 i jestem bardzo zadowolony z jakości zdjęć polecam pozdro !

sektoid 
Uczestnik
ZEISS maniak

Wysłany: Pią 03 Sie, 2012   

kosmodrom napisał/a:
a wracając do tematu 600D

Ja miałem. Nie wiem nic na temat pancerności, gdyż zazwyczaj się nie przewracam ale w 400d siedziała fatalna matryca. To była najgorsza matryca jaką posiadałem. Miałem przeróżne lustrzanki cyfrowe po kolei: D50, 400D, 40D, 350D, 30D, S3pro, 1D2N i teraz 600D. Napiszę po kolei w skrócie co sądzę o tych aparatach.

D50 - na owe czasy przyzwoity sprzęt, jpeg z puszki plastikowy, z NEF-a coś tam się wyciągało. Sporo przydatnych drobiazgów nie mających wpływu na zdjęcie ale umilających życie.

400D - bardzo kiepska matryca, nie wiem, czy ten typ tak ma, czy ja trafiłem fatalnie. Bardzo dobrze wykonany orginalny grip BG-E3 Szybko sprzedałem i kupiłem pomimo dużej skłonności do małych puszek ....

40D - dobra matryca, bardzo dobry AF, ogólnie super sprzęt. Cenię go zdecydowanie wyżej niż D300s. Kiepsko spasowany orginalny grip BG-E2n.

350D - rewelacyjna matryca, kolor z tej puszki wyjątkowo mi leżał. Znakomity obrazek za grosze, AF z epoki lodowcowej .....

30D - jakiś taki nijaki, niby dobry, a szybko się rozstaliśmy.

S3pro - kupiłem z ciekawości, żółw przekomiczny ale matryca interesująca. Rewelacyjne zasilanie, dobry kolor, zakres tonalny pozwalający walić wszystko w pełnym słońcu. Fajnie to działało z Nikkor 35/1.8DX.

1D2N - kupiłem sztukę w bardzo dobrym stanie za rozsądne pieniądze. Aparat rewelacyjny, wszystkomający. Praktycznie nie odpinałem od niego 17-40/4L. AF kosmos, szybszy od mojego oka. Niestety w górach był mało mobilny, dźwiganie mnie dobijało, ale obrazek wspaniały. Sprzedałem, może komuś przyda się jego prędkość.

600D - wróciłem do małej puszki, małe jest piękne. Odchylany wyświetlacz jest mi bardzo przydatny przy makro, LV używam przy M42. W końcu doczekałem się w Canonie AutoISO, które działa tak, jak oczekuję. Matryca zaskakująco dobra, ciągnę z cienia bez bandingu. Nie spodziewałem się tego, ani nie oczekiwałem, bałem się tej niepotrzebnej ilości pikseli, miłe zaskoczenie. Ta puszka zostanie ze mną na długo, długo. Konkurentem był K-5 ale nie przepadam za szklarnią pozasystemową.

komor 
Moderator

sektoid, 400D i 40D to miały bardzo podobne matryce, jeśli nie identyczne. 40D pracowało lepiej na wyższych czułościach, ale na niższych obrazki bardzo podobne.

sektoid napisał/a:
Bardzo dobrze wykonany orginalny grip BG-E3 Szybko sprzedałem i kupiłem pomimo dużej skłonności do małych puszek ....

Musisz to chyba napisać jeszcze raz, bo wyszło niezrozumiale.

jaad75 
Klub Pierdzieli

sektoid napisał/a:
400D - bardzo kiepska matryca,
Która prawie nie różni się od tej z 40D, o której piszesz:
sektoid napisał/a:
dobra matryca
:roll:
Co więcej nie różni się istotnie wynikami od tej z 350D, o której piszesz:
sektoid napisał/a:
rewelacyjna matryca
:razz:
http://tinyurl.com/bvm39mf
sektoid napisał/a:
Matryca zaskakująco dobra, ciągnę z cienia bez bandingu.
Ile?... :razz:
sektoid napisał/a:
Konkurentem był K-5 ale nie przepadam za szklarnią pozasystemową.
No tak, przecież systemowej w tym systemie brak... :mrgreen:

sektoid 
Uczestnik
ZEISS maniak

jaad75,

No widzisz. Naczytasz się teorii i myślisz, że te matryce są takie same. Rzeczywistość wygląda jednak inaczej. Matryca w moim 400d była beznadziejna i nic tego nie zmieni. Przy iso 200 wyłaziła potworna sraczka już w niewielkim cieniu. Matryca w moim 40d biła ją o lata świetlne. To samo w 600d, nie spodziewałem się że będzie tak dobrze po tym jak przeżyłem bardzo głębokie rozczarowanie matrycą z 7d, którą to trochę sobie poużywałem.

komor 
Moderator

sektoid, miałeś raczej uszkodzone 400D. Miałem 400D i 40D, nie zauważyłem problemów, o których piszesz.

sektoid 
Uczestnik
ZEISS maniak

komor napisał/a:
400D i 40D to miały bardzo podobne matryce, jeśli nie identyczne......

Lubię takie kategoryczne stwierdzenia. Miałem te aparaty i wiem o czym piszę.

mozer 
bo Pentax

sektoid, podziwiam Cię, że byłeś w stanie bez obrzydzenia przenieść się z 40D na 600D ;)

Odpowiedz do tematu