Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Czyja to reaklama ?
Autor Wiadomość
AQQ 
Maniak

Wysłany: Pią 21 Lis, 2008   

Bez przesady; co jakiś czas tu i tam widać reklamy Canona, Nikona i innych. A Sony jest teraz więcej, bo widocznie mają teraz akcję (czyt.: chcą wyżej podskoczyć) :mrgreen:

Reklama

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

krisv740 napisał/a:
ja tylko boję się lodówkę otworzyć :smile:
Mam to samo :D

piotrmkg napisał/a:
krisv740, a widziałeś, żeby rolls-royce się reklamował? ja jeszcze nie, tak więc cwanon też na razie nie musi się reklamować :P
Może jeszcze myślisz, że taki Rolls-Royce zarabia więcej, niż Fiat :) . A cwanon się reklamuje, ba.. widzę więcej plakatów canona niż sonego (którego właściwie widzę tylko w polecaniu przez pracowników sklepów dla idiotów :) )

Monastor 
Optyczny

Przejrzałem sobie ten numer newsweeka. Ogólnie porównanie kompaktów do lustrzanek (czyli Sony bo czy są jakieś inne lustrzanki?). Całkiem spoko tekst... no poza tym, że są tam jakieś brednie o tym jak świetna jest A350 do fotografii sportowej i jak znakomicie robi się zdjęcia sportu ciemnym tele wyciągniętym nad głowę na prostych rękach przy użyciu live view. Do tego ten kwiatek o profesjonalnym wyglądzie. Jakby nie mogli napisac 'Jesteś burakiem? Kup naszą dużą lustrzankę, w będziesz większym burakiem niż pozostali!'

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Mnie reklamy irytują, unikam ich, nie czytam, przełączam Tv na inny program a od kilku lat generalnie odpuściłem sobie TVP, TVN, Polsat itd. i oglądam zasadniczo tylko TVN24 i Canal+. Nie cierpię reklam, blokuję jak mogę i zwalczam tę "patologię" współczesnych czasów. Ta reklama w postach jest według mnie wyjątkowo złośliwa i nie na miejscu. Wolno mi mieć własne zdanie i właśnie je wyraziłem. :twisted:

Arek 
Redaktor

No właśnie. A TVN24 oglądasz myślisz dzięki czemu? Z czego pochodzi znaczna większość dochodów TVN?

krisv740
[Usunięty]

piotrmkg, canon to nie RR :mrgreen:

Monastor, każda reklama znajdzie "swojedo adresata" , nie mozna uogólniać

MM, a ja ostatnio mam wybiórczą percepcję tv. czasami jest włączony jeden kanał i po 3 godzinach nawet nie potrafę powiedzieć co w 80% pojawiło się na ekranie.
częściej wolę posłuchać muzyki. a c+ nie kupię bo ich nie lubię :twisted: :mrgreen:

Arek, zawsze jest coś za coś i ja akurat wypowiedź MM doskonale rozumiem, twoje/wasze stanowisko jako redakcji -również :cool:

Arek 
Redaktor

krisv740 napisał/a:
Arek, zawsze jest coś za coś i ja akurat wypowiedź MM doskonale rozumiem, twoje/wasze stanowisko jako redakcji -również

Ale tutaj nie ma półśrodków dla człowieka o zdrowej moralności. No bo jak to? Nienawidzę reklam,
tępię je gdzie mogę, nie oglądam TVN, Polsatu, ale TVN24, które powstało dzięki reklamom których nienawidzę i tępię już bez skrupułów oglądam? Gazetki w internecie też sobie za darmo poczytam?

piotrmkg 
Optyczny

krisv740 napisał/a:
piotrmkg, canon to nie RR

Ta zniewaga krwi wymaga :P

W tvn24 tez są reklamy.
Ostatnio zmieniony przez piotrmkg Pią 21 Lis, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

MM 
GORSZY SORT POLAKA

TVN24 oglądam w kablówce, która płaci za to, że ten TVN24 może nadawać. Więc Arek odpuść sobie zgryźliwości. Dawaj sobie te reklamy na banery bo tych i tak nigdy nie oglądam, ale wywalanie ich w formie "postów" na forum dla zalogowanych, których tak naprawdę regularnie czyta to forum jest może z 200 to tzw. przegięcie pały i swojego zdania nie zmienię.

krisv740
[Usunięty]

Arek, od reklamy nie uciekniemy i chyba każdy to rozumie

MM nie lubi reklam, tylko co z tego? nie ogląda ich-dobrze - ma "czystą" psyche, ale do pewnego momentu :mrgreen: tvn24 też jest zawalone reklamami, a c+ od nich też nie jest wolne (przynajmniej nie było gdy ja miałem dekoder)
ma prawo wypowiedzić swoją opinię, a ja mam tak "wielką" wyobraźnię , że go rozumiem

reklama jest źródłem kasy dla wielu i pozwala na wiele - w uczciwy sposób.
jeden minus reklamy-czasami ten sposób nie jest uczciwy :twisted:

to czy reklama jest strawna, czy nie to zupełnie inna sprawa i zależy od swiadomości, psychiki danego odbiorcy - prawda?

i nie myslę w tym momencie o jej skuteczności :cool:

AQQ 
Maniak

Tutejsze reklamy to - jak gdziekolwiek indziej - część biznesu Optycznych. Jeśli komuś zbytnio przeszkadzają - może np. zbojkotować forum i w proteście nie pisać postów albo popełnić w ramach protestu rytualne sepuku przy użyciu np statywu :mrgreen:

Mnie tam one powiewają :) zwłaszcza, że nic się nie otwiera i widzę tylko jakiś avatar.

goltar 
Optyczny

Monastor napisał/a:
Przejrzałem sobie ten numer newsweeka. Ogólnie porównanie kompaktów do lustrzanek (czyli Sony bo czy są jakieś inne lustrzanki?). Całkiem spoko tekst...
Zgadzam się, ogólnie tekst ok, tylko ten ostatni akapit mnie rozbawił :)

Monastor 
Optyczny

goltar, a mnie ten i ten o sporcie foconym ciemnym 70-300 na wyciągniętych łapskach ze znakomitym wysokim ISO A350 ;-)
Poza tym faktycznie z sensem (jak na reklamę).

goltar 
Optyczny

Monastor napisał/a:
goltar, a mnie ten i ten o sporcie foconym ciemnym 70-300 na wyciągniętych łapskach ze znakomitym wysokim ISO A350 ;-)
Fakt, to także było niezłe :)

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Nie mam tego numeru i nie czytałem tego artykułu. Pisali tam też o sportowym fotografowaniu baniek? Trzeba się za nimi nagonić, strzelać seriami.. ekstremalny sport. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu