Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Arek
Sro 25 Lis, 2009
Canon EOS 7D
Autor Wiadomość
Euzebiusz 
Rozmowny
fanatyk

Wysłany: Sro 25 Lis, 2009   

krzysiek29 napisał/a:
Dobre światło ISO 2500 , 420mm(300+1.4tc), z pełnego raw-a bez obróbki

krzysiek29, Jest fajnie. Dzisiaj. Ale radość z takich cropów trwa tylko do ukazania się kolejnego korpusu z którego ktoś zapoda takiego samego cropa tylko na 5000 iso.
Więc lepiej po prostu mieć radość z robienia zdjęć ;-)

Reklama

goltar 
Optyczny

Euzebiusz napisał/a:
Więc lepiej po prostu mieć radość z robienia zdjęć

Dokładnie. Tym aparatem można robić dobre fotki do tego pracuje się nim przyjemnie, ja niczego więcej nie wymagam :) Z mojej strony EOT.

kelvinpiotr 
Bywalec

Grom 1 napisał/a:
Bylem dwa razy z rzedu w mediamarkt i napsrykalem sie sporo, w jednym dniu z obiektywem 17-55mm 2.8 IS USM, a w drugim dniu probowalem z kitowym obiektywem 18-135mm 3.5-5.6 IS USM

A reklamują że Mediamarkt to sklep nie dla idiotów. :wink: Przepraszam to nic osobistego, ale nie mogłem sobie tego odmówić. Nie dziwię się że nic nie wychodzi sprzętem przyczepionym do lady łańcuchem, gdzie wszyscy wszystkim kręcą, łącznie z tym że znajdzie się i taki, który zechce pomacać palcem matryce czy wyczuje piksele i sprawdzić jak pracuje lustro.
Co do reszty podpisuję się pod Goltarem.

Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez kelvinpiotr Sro 25 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

krzysiek29 
Rozmowny

Euzebiusz napisał/a:

krzysiek29, Jest fajnie. Dzisiaj. Ale radość z takich cropów trwa tylko do ukazania się kolejnego korpusu z którego ktoś zapoda takiego samego cropa tylko na 5000 iso.
Więc lepiej po prostu mieć radość z robienia zdjęć ;-)

Właśnie chodzi o radość fotografowania (nawet taki tytuł ma jakaś publikacja :mrgreen: )
Cropa pokazałem aby pokazać możliwości narzędzia - 7D a to, że kolejny tam korpus osiągnie taką jakość przy ISO 5000 to pewne i to bardzo dobrze, że tak się stanie.

Grom 1
[Usunięty]

kelvinpiotr napisał/a:
Grom 1 napisał/a:
Bylem dwa razy z rzedu w mediamarkt i napsrykalem sie sporo, w jednym dniu z obiektywem 17-55mm 2.8 IS USM, a w drugim dniu probowalem z kitowym obiektywem 18-135mm 3.5-5.6 IS USM

A reklamują że Madiamarkt to sklep nie dla idiotów. :wink: Przepraszam to nic osobistego, ale nie mogłem sobie tego odmówić. Nie dziwię się że nic nie wychodzi sprzętem przyczepionym do lady łańcuchem, gdzie wszyscy wszystkim kręcą, łącznie z tym że znajdzie się i taki, który zechce pomacać palcem matryce czy wyczuje piksele i sprawdzić jak pracuje lustro.
Co do reszty podpisuję się pod Goltarem.

Pozdrawiam Piotr

Nie obrazam sie gdyz kazdy moze pisac co chce, a ja ze swojej strony z pewnoscia nikogo nie prowokuje. Jezeli chodzi o mediamarkt to tak zle znowu nie bylo i moglem sobie fotografowac w dowolnym punkcie sklepu bez lancucha!!!. No fakt ze trzeba sobie wyrobic zaufanie na miejscu.
Jezeli chodzi o mnie to wcale nie pisalem ze nie kupie tego aparatu, a tylko sie przestraszylem ze moge popelnic blad nie bedac przekonany o jakosci zdjec. Poczekam sobie do powiedzmy po Swietach.

Pozdrawiam Tadeusz

Piotrekok 
Nowy

Grom Przy takim rodzaju sztucznego światła jakie jest w MediaMarkt oceniać jakość zdjęć to naprawdę trzeba wierzyć w swoje umiejętności. Ja bym nawet nie próbował. Ale w normalnych warunkach w jakich używam ten aparat nie mam mu wiele do zarzucenia. Świetnie leży w dłoni i naprawdę widać różnicę w stosunku 50D. AF nie zawodzi mnie (w moim odczuciu jest znacznie lepszy od 50D) - ale to prawda, że trzeba pobawić się czasami ustawieniami tak jak mówi Goltar. Wizjer świetny! Nie jest zbyt ciężki ani duży jak seria 1. Jakość obrazu niewiele różni się od 50D.

papatki 
Rozmowny

po ponownym przeczytaniu tego co kolega Grom1 napisał myślę, że lepiej będzie jak poczeka na 60D, bo ile takowe powstanie - pewnie będzie miało video i tylko video znając progres w jakim canon uaktualnia swoje puszki. Cały czas obstaję przy tym, że to nie jest puszka dla niedzielnego fotografa bo będzie miał z nią więcej utrapień niż pociechy. Dodam, że sam jestem zadowolony, teraz czekam na ruch Canona w stronę 3D na którego to zamienię swoje stare 5D :)

Pozdrawiam!

Grom 1
[Usunięty]

Dzieki za porady! Mialem w rekach obydwa , tzn. 50D i oczywiscie 7D i powiem krotko ze biorac po raz pierwszy do reki EOS 7D poczulem ze to jest to co chcialbym miec i natychmiast powstala chec aby ten aparat posiadac za wszelka cene a jakos zdjec poszla na dalszy plan. Aparat sam sie do rak jakby wpraszal. Co innego bylo z 50D niby forma ta sama forma ale jednak nie,nie ja nie mialem przy nim tego wrazenia aby go juz zaraz miec. Mysle ze jezeli chodzi o ustawienia w EOS 7D to nie powinien to byc taki wielki problem przy tak znakomitym menu jaki posiada Canon, no a reszta to tylko kwestia czasu.
Czuje ze sam sie podbudowalem i zakup tej wymarzonej nazwijmy to zabawki to tylko kwestia czasu
Pozdrawiam Tadeusz

krisv740
[Usunięty]

Grom 1 napisał/a:
biorac po raz pierwszy do reki EOS 7D poczulem ze to jest to i natychmiast powstala chec aby ten aparat posiadac za wszelka cene a jakos zdjec poszla na dalszy plan. Aparat sam sie do rak jakby wpraszal. Co innego bylo z 50D niby forma ta sama forma ale jednak nie,nie ja nie mialem przy nim tego wrazenia aby go juz zaraz miec

no ........... :mrgreen:
tekst na pierwszą stronę tego cholernego testu co go nie ma........... :twisted: :mrgreen:

a poważnie..........
to ja takich odczuć nie mam/nie miałem....
imho 30d lepiej mi się trzyma niż 50d.szkoda tylko braku górnego wyświetlacza pod kątem - jest w 50d
co do 7d, to ma jedną zasadniczą przewagę nad 50d - guziki na właściwym miejscu - z lewej strony...

a reszta , to tylko nastawienie do nowej puszki.... :mrgreen:

iuspro 
Początkujący

no właśnie co z tym testem już dawno był obiecywany, a zespół optyczny coś nie daje rady.

Grom 1
[Usunięty]

No wlasnie, te guziki z lewej strony tak jak bylo w EOS 30D i jest tez w EOS 5D markII, a nie na dole.
Ostatnio zmieniony przez Grom 1 Sro 25 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Przyciski to jedno. Poza tym przelacznik on/off jest w bardziej przyjaznym miejscu, choc i dak daleko do Nikona czy nowych Sony.
Ciekawi mnie tylko kiedy Canon sie nauczy takiego triku, zeby przy podgladzie zdjecia po jego zrobieniu mozna bylo bezposrednio je powiekszyc...

Grom 1
[Usunięty]

MC napisał/a:
Przyciski to jedno. Poza tym przelacznik on/off jest w bardziej przyjaznym miejscu, choc i dak daleko do Nikona czy nowych Sony.
Ciekawi mnie tylko kiedy Canon sie nauczy takiego triku, zeby przy podgladzie zdjecia po jego zrobieniu mozna bylo bezposrednio je powiekszyc...

No dobrze Ale Nikon i Sony moga Canonowi pozazdroscic tego pokretla na tylnej sciance do szybkich nastawien.

Euzebiusz 
Rozmowny
fanatyk

MC napisał/a:
zeby przy podgladzie zdjecia po jego zrobieniu mozna bylo bezposrednio je powiekszyc...

Nie wierzę że nie można.

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Grom 1, nie wiem jak w Nikonie, ale w A700 i A900 jest drugie pokretlo. Wcale nie mniej wygodne niz w Canonie.
Euzebiusz, trzeba nacisnac Play i dopiero wtedy powiekszyc. Dla mnie to bezsens.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi