Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Nie 11 Kwi, 2010
Jaki obiektyw najlepszy z trzech podanych-proszę o pomoc
Autor Wiadomość
krafaello 
Nowy

Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010   Jaki obiektyw najlepszy z trzech podanych-proszę o pomoc

Witam..
Kto doradzi jaki wybrać z tych trzech obiektywów-który z nich jest najlepszy

Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS
http://www.canon.pl/For_H....6_IS/index.asp

Tamron AF18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) MACRO ( B003)
http://www.tamron.pl/?/co...j/tamron_18-270

Sigma 18-250 F3.5-6.3 DC OS HSM
http://www.sigma-foto.pl/...hsm,543,pr.html

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010   

krafaello, ich jakość optyczna jest porównywalna, zakres zooma tamron ma największy, w canonie masz największe prawdopodobieństwo celności AF, a sigma najlepiej prezentuje sie pod względem solidności konstrukcji. Na czym Ci najbardziej zależy musisz zdecydować sam :smile: Ja nie poleciłbym Ci żadnego z nich, bo uważam używanie megazooma za sprzeczne z jedną z głównych zalet lustrzanki, t.j. możliwością wymiany obiektywu :wink: .

Szninkiel 
Rozmowny

A najlepiej każde podpiąć do body i sprawdzić jak działa, wszystkie szkła pewnie takie sobie, ale jako tzw "spacerzumy" OKaj

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Test tamrona jest na optycznych - moim zdaniem nie warto. Wejdź na http://www.pixel-peeper.com i powyszukuj sobie zdjęcia full-res, głównie skupiłbym się na tym, czy przypadkiem nie jest tak, że ogniskowe ponad 200 nic nie dają (przy tym samym kadrze obraz z canona@200, mimo, że powiększony w stosunku do tamrona@270 ma identyczną liczbę szczegółów). Kiedyś szukałem takiego obiektywu co prawda do nikona (w grę wchodził więc nikon, sigma i tamron) i do mniej więcej takich wniosków doszedłem (nie kupiłem).

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010   

krafaello, za Sunders'em, to trochę jak wybieranie między grypą, anginą a zapaleniem płuc - żeby nie użyć dosadniejszego porównania :wink:

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Lepiej wyjdziesz kupując Sigmę 17-70 DC Macro i Sigmę 70-300 APO.
Razem powinny być w podobnej cenie co jeden z tych megazoomów.
Jeżeli priorytetem jest wszystko w jednym to raczej bym nabył Sigmę 18-125 OS HSM, lub poszukał jakiegoś obiektywu systemowego. No właśnie - jaki system?

Sunders 

Baku napisał/a:
No właśnie - jaki system?

krafaello napisał/a:
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

Baku, myślisz że krafaello chce tego canona podpiąc do puszki z jakiegoś innego systemu :???: :smile:

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Pfff... Sunders, niewyspany jestem. Starsze dziecię zakomunikowało o 4:30 że się wyspało.
Przepraszam.

krafaello 
Nowy

Witamm
Tojaki obiektyw polecicie do2tyś
Zależymi żeby był uniwersaly

lancer 
Rozmowny

Komentujecie to Panowie ze swojej perspektywy a tak nie wolno. To fajne obiektywy dla amatorów którym nie przeszkadzają zniekształcenia obrazu i inne wady tego typu konstrukcji

Sunders 

krafaello napisał/a:
Tojaki obiektyw polecicie do2tyś
Zależymi żeby był uniwersaly

krafaello, co rozumiesz przez "uniwersalny"?
Rozważ:
canon 55-250IS
canon 17-85IS USM
canon 70-200/4L/jak dołożysz 200pln do tych 2tys. :smile: /

krafaello 
Nowy

Chcę jeden obiektyw z tych trzech.. Nie potrzebuje jakiegoś super wynalazku. Maja dobry zakres dla mnie i nie moge sie zdecydować na jeden z tych trzech

P_M_ 
Maniak

Rzuc moneta.
Optycznie podobnie wypadaja. Kazdy ma jakies przewagi i wady,
Sigma najsolidniejsza, ale podobno canon sigmy nie lubi...
Tamron najwiekszy zoom, ale serwis zaden, a wykonanie srednie.
Canon to canon. Wiadomo - szklo systemowe i tyle o nim dobrego mozna napisac. Placisz za napis 'canon'.

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010   

krafaello napisał/a:
Chcę jeden obiektyw z tych trzech.. Nie potrzebuje jakiegoś super wynalazku. Maja dobry zakres dla mnie i nie moge sie zdecydować na jeden z tych trzech

skoro masz takie podejście to weź canona, dla Ciebie ten obiektyw będzie "wiązał się z najmniejszymi kłopotami" zarówno z af-em jaki i ewentualnym bf/ff.

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010   

krafaello napisał/a:
Maja dobry zakres dla mnie i nie moge sie zdecydować na jeden z tych trzech

Ja również proponuję wybrać systemowego Canona i spokój.
Nie ma co kombinować bo można przekombinować i się potem bujać z serwisem na beefy, efefy i co tam jeszcze. :wink:

Odpowiedz do tematu