Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Czy dobry to obiektyw do sony A300 ??
Tamron 28-200mm f3.8-5.6 LD Aspherical (IF)
czy to ten sam obiektyw ?
Tamron AF 28-200 mm f/3.5-6.3 XR Di II LD Asph
Też jestem tego zdania. Zresztą napisali na pudle, że SUPER
Nawet fajny zestaw będzie tworzyć. Słabe body plus beznadziejny obiektyw. Nie ma kolega dobrej ręki do zakupów, oj nie ma...
Też jestem tego zdania. Zresztą napisali na pudle, że SUPER
Nawet fajny zestaw będzie tworzyć. Słabe body plus beznadziejny obiektyw. Nie ma kolega dobrej ręki do zakupów, oj nie ma...
Tak a mi ładne zdjęcia wychodzą z tego zestawu . Jak mi się znudzi to sobie kupię coś lepszego , a do nauki jest super
Kolega powinien doradzać a nie krytykować
Oczywiście mogę sobie kupić aparat nawet za 50 tyś tylko jaki to ma sens ?
A moze sobie kupie by takich wypowiedzi unikać
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Cze, 2008
za 50 tys?
mozna, ale do tego obiektywu się nie nada
jest to poprostu strasza wersja od DI i dlatego myślę koledzy odradzali
DI jest "dostosowana" do "cyfry"
c i n mają problemy we współpracy ze szkłami z tego też powodu ja równiez odradzałbym ten obiektyw
widocznie sony lepiej toleruje starsze obiektywy
jesli działa poprawnie to - zadowolenia.
Jeżeli kolega takie zdjęcia jak powyżej uznaje za świetne to mnie nie dziwi zadowolenie z Sony i wynalazków Tamrona. Mamy totalnie inną skalę odniesienia i nie podejmuję się doradzania w tym wypadku.
wiesz MM może masz wiedze , ale z przekazem coś mizernie
[ Dodano: Pon 02 Cze, 2008 21:51 ]
Wiesz ja to tak widzę MM
Witajcie uczniowie z baznadziejnym sprzętem i kiepskimi obiektywami idżcie do domu kupić sobie inny sprzęt bo tym to ... koniec lekcji
kolego, zastanów sie co piszesz. czy naprawdę wielkim grzechem jest namawianie kogoś do kupna dobrego obiektywu?
wydałeś 155pln? jesteś zadowolony-ok
więc po co zakłądasz wątek?
imho na razie /na jakiś czas będzie ok, ale prędzej czy później sam dojdziesz do tego że warto mieć coś lepszego-nawet 28-200 DI II ale nowe, choć troche lepiwej współpracujące z cyfrą.
nie nastawiaj sie kontra- nie sadzę aby kto kolwiek chciał cię obrazić
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 03 Cze, 2008
no ale taka prawda, ignorancja MM w sprawie kreatywności troszeczke i mnie przerasta Jak czytam takie teksty, to myślę często, że nie pomysł a obiektyw/aparat się tak na prawdę tylko liczą :]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 17