Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zastanawiam się nad kupnem lampy błyskowej do canona 350 ale nie wiem jaką. wogule nie znam się na oznaczeniach, siłach lamp itd. Prosił bym o jakieś wyjaśnienie. Z góry wiekie dzięki.
Do obciążenia też... Ale tak naprawdę to czasami jak robię zdjęcia w ciemnych pomieszczeniach to wbudowana lampa nie wystarcza. Ostatnio pstryknąłem parę fotek u kolegi na ślubie i te z kościoła są niezadowalające. Próbowałem znaleźć na necie jakieś informacje dotyczące doboru lampy ale powiem że zgłupiałem. siła lampy, iso, kąt błysku lampy; nie wiem wogule o co chodzi??? Chciałbym najzwyklejszą lampe nie za drogą jedyne na czym mi zalerzy to to aby lampa nie ładowała się za długo (nie wiem jak jest teraz z lampami ale dawno temu jak miałem zenita i ruską lampę to pomiędzy jednym a drugim błyskiem potrafiło minąć dobrych 5-7 sekund). Proszę o pomoc w tej sprawie bo jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o lampy...
Jeżeli chcesz lampę, która ma duży zapas mocy, będzie szybko się ładować i sprawdzi się w każdej sytuacji, to bierz 580EX i się nawet nie zastanawiaj. Ewentualnie kup Metza 58 AF lub Sigmę 530DG. Na słabsze lampy po prostu szkoda pieniędzy.
Jeżeli chcesz lampę, która ma duży zapas mocy, będzie szybko się ładować i sprawdzi się w każdej sytuacji, to bierz 580EX i się nawet nie zastanawiaj. Ewentualnie kup Metza 58 AF lub Sigmę 530DG. Na słabsze lampy po prostu szkoda pieniędzy.
Zastanawiam się nad kupnem lampy błyskowej do canona 350...
Łażę dzisiaj trochę po forum. Jestem tu na optyczne.pl w zasadzie od niedawna. Zagladam sobie w zakamarki forum w których jeszcze nie byłem. Dlatego moze mi się zdarzyć odgrzać jakąś starą dyskusję.
Tutaj aż zapiekło mnie w oczy to, co czytam jako odpowiedzi w temacie: "kup 580EX, albo innego Metza 58, bo na słabsze szkoda po prostu pieniedzy".
Nie wiem, ale jakoś tak to zwykle bywa, że "brzydkie dziwczyny wybierają brzydkich chłopaków, a ładne dziewczyny ładnych chłopaków". Nie zagladam nikomu do kieszeni i do portfela, ale kiedy ktoś pyta "jaka lampa do C 350D" to czy naprawdę 580EX jest tu odpowiednia?
Osobiscie poleciłbym TUMAX DSL20AF. Lampa jest bardzo przeciętna o licznie przewodniej 20. Ma za to kontrolę błysku TTL, uchylny palnik i tak dalej.. acha i kosztuje jakieś 150zł.
Nie wiem, ale jakoś tak to zwykle bywa, że "brzydkie dziwczyny wybierają brzydkich chłopaków, a ładne dziewczyny ładnych chłopaków".
Nie do końca tak z tym jest. Co do lampy, przypuszczam że użytkownik C350D raczej czegoś takiego jak 580Ex nie potrzebuje, może być 430Ex z poprzedniej serii cena może nie jest rewelacyjna ale raczej radziłbym dedykowaną lampę, zawsze jest większa pewność że będzie dobrze współpracowała.
Nie zagladam nikomu do kieszeni i do portfela, ale kiedy ktoś pyta "jaka lampa do C 350D" to czy naprawdę 580EX jest tu odpowiednia?
1. Tak, bo lampa zostanie mu także po zmianie body - to trochę jak inwestycja w dobre szkło.
2. Tak, bo nawet jeżeli nie wykorzysta na razie wszystkich jej funkcji to z całą pewnością wykorzysta je w miarę fotograficznego rozwoju.
3. Tak, bo w lampie najważniejsza jest moc i możliwości panowania nad nią.
4. Tak, bo dobrze oświetlone zdjęcie wykonane nienajlepszym aparatem jest lepsze niż słabo oświetlone wykonane aparatem z najwyższej półki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11