Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lustrzanka dla amatora - zwierzęta, 2000 zł
Autor Wiadomość
Kilche 
Nowy

Wysłany: Sob 15 Maj, 2010   Lustrzanka dla amatora - zwierzęta, 2000 zł

Obecnie fotografuje zwykłą cyfrówką , Olympusem. Od dawna myślałam o lustrzance, żeby rozwijać swoją pasję, hobby (jeśli można to tak nazwać), ale nie miałam potrzebnych funduszy. Uwielbiam robić zdjęcia, szczególnie jakieś artystyczne i oryginalne, niestety przy moim sprzęcie nie mogę zrealizować planów.
Na zakup lustrzanki mogę przeznaczyć najwyżej 2000. Zapewne będę chciała się dalej rozwijać, ale wolę pierwsze kupić coś średniego a gdy nie będzie mi już wystarczać, rozejrzę się za czymś lepszym (jednak to plany na daleeeką przyszłość...)
Interesuje mnie przede wszystkim fotografia zwierząt (psy, koty - w ruchu).
Ostatnio zainteresował mnie model Canon 450D + jakiś kit, w zestawach jest głównie 18-55 IS. Jestem jednak otwarta na nowe propozycje, szczególnie, że z lustrzankami nie mam za wiele doświadczenia. :)
Ostatnio zmieniony przez komor Pią 28 Maj, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010   

przede wszystkim zastanow sie nad obiektywem, korpus moze okazac sie sprawa drugorzedna. im jasniejszy obiektyw (zwracaj uwage na wartosc maksymalnej przeslony) tym lepiej jesli chodzi o zamrazanie ruchu (skraca czas naswietlania). poza tym na ogniskowej 55mm moze byc ciezko fotografowac zwierzeta, chyba ze z bliska

Kilche 
Nowy

Czyli lepiej kupić samo body bez kitu, a obiektyw oddzielnie?
W takim razie jaki polecilibyście do tego aparatu?

moronica 

przede wszystkim napisz konkretniej w jakich warunkach bedziesz fotografowala. chodzi o pstrykniecie okazjonalnie kotkowi fotki w ogrodzie czy raczej fotografia wystaw zwierzat rasowych?

RB 

Za te pieniądze to w Twoim przypadku (fundusze i nikłe szanse na extra 2 tys. na dodatkowy obiektyw w rozsadnym czasie) bym patrzył na jakis korpus z zestawem obiektywów 18-55 i 50-200. Jakies tele do zwierzaków sie zawsze przyda.

Sunders 

Kilche napisał/a:
Na zakup lustrzanki mogę przeznaczyć najwyżej 2000

Kilche napisał/a:
zainteresował mnie model Canon 450D + jakiś kit, w zestawach jest głównie 18-55 IS

Za 2000pln nowego canona 450d z lepszym obiektywem nie kupisz.

Kilche 
Nowy

Cytat:
przede wszystkim napisz konkretniej w jakich warunkach bedziesz fotografowala. chodzi o pstrykniecie okazjonalnie kotkowi fotki w ogrodzie czy raczej fotografia wystaw zwierzat rasowych?

Fotki kotkowi w ogródku też :razz: , ale interesuje się kynologią, jeżdżę na wystawy, a przede wszystkim zawody psich sportów (o ile ktoś tutaj się w tym orientuje) - agility, frisbee. W każdym razie psy nie stoją, ale biegają, więc dlatego potrzebuje czegoś do uchwycenia zwierząt w ruchu.

Cytat:
Za te pieniądze to w Twoim przypadku (fundusze i nikłe szanse na extra 2 tys. na dodatkowy obiektyw w rozsadnym czasie) bym patrzył na jakis korpus z zestawem obiektywów 18-55 i 50-200. Jakies tele do zwierzaków sie zawsze przyda.

Ja w każdym razie na teraźniejszą chwilę chciałaby kupić body+właśnie jakiś słuszny obiektyw.
Cytat:

Za 2000pln nowego canona 450d z lepszym obiektywem nie kupisz.

Jeśli nie byłaby to jakaś makabryczna różnica typu 4 tys za całość, to ewentualnie mogłabym jeszcze do tych 2tys coś dołożyć.

moronica 

oj to w takim razie zapomnij o jakimkolwiek 18-55 bo zwyczajnie sie nie nada

w Canonach za bardzo sie nie orientuje ale spotkalam sie z wieloma pozytywnymi opiniami odnosnie 70-200 f4 ktory w komplecie z korpusem 450D spokojnie zmiescilby sie w 4k z tego co widze

edit: choc jesli cie to nie urzadza to moze faktycznie jakis 50-200 ale nie wiem czy sprawdzi sie w praktyce

sa jeszcze takie zestawy
http://www.fotosoft.pl/pr...products_id=260
http://www.fotosoft.pl/pr...products_id=215
tylko trzeba by poczytac recki tych szkiel

Kilche 
Nowy

Wysłany: Nie 16 Maj, 2010   

Okej, poczytam, może na coś trafię, chociaż cena nie zachęca ;)
W sumie nie musi to być 450D, nie musi to być nawet Canon. Myślałam jeszcze o Sony, ale nie słyszałam tak wiele dobrych opinii. Znajoma poleciła mi właśnie Canona 450D, rozważałam też Nikona...

marcin1106 
Początkujący

Kilche, mozesz tez pomyslec o czyms uzywanym:)

Kilche 
Nowy

Wolę dać trochę więcej i kupić nowe, nie mam zaufania do używanych sprzętów, szczególnie takich :P

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

moronica napisał/a:
w Canonach za bardzo sie nie orientuje ale spotkalam sie z wieloma pozytywnymi opiniami odnosnie 70-200 f4 ktory w komplecie z korpusem 450D spokojnie zmiescilby sie w 4k z tego co widze
W takiej sytuacji już nie będzie kasy na obiektyw standardowy, w stylu 18-55mm

RB napisał/a:
bym patrzył na jakis korpus z zestawem obiektywów 18-55 i 50-200. Jakies tele do zwierzaków sie zawsze przyda.
I to jest dobra porada. Jest w sprzedaży zestaw Canona EOS 450D + EF-S18-55 IS + EF-S55-250 IS w cenie ok. 3200 zł. Według mnie idealny dla Ciebie, w rozsądnej cenie i stosunkowo dobrej jakości.

marcin1106 
Początkujący

B o g d a n, ja przy takim budzecie zaproponowalbym np.
http://www.allegro.pl/ite...taw_okazja.html
ale Kilche, stanowczo woli nowke, wiec twoja propozycja jest ok:) tylko 1k przekracza budzet :???:

Kilche 
Nowy

Wysłany: Pon 17 Maj, 2010   

Bardzo dziękuję za propozycje, na pewno coś uda mi się skombinować! :)

Odpowiedz do tematu