Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lampa błyskowa do Sony, do 1000 zł
Autor Wiadomość
Xilomion 
Początkujący

Wysłany: Sro 14 Paź, 2009   Lampa błyskowa do Sony, do 1000 zł

Witam!
Szukam lampy błyskowej do Sonego A300, z ob. Sigma 17-70. Zastanawiałem się nad Sunpakiem, Sonym, Sigmą, Metzem. Która z nich jest najlepsza? Najlepszą specyfikację chyba ma Sunpak, jak jeszcze się spojrzy pod kątem ceny. Jakieś propozycje?

Pozdr.
Xilomion
Ostatnio zmieniony przez komor Czw 12 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

SlawGaw 
Optyczny

Wysłany: Sro 14 Paź, 2009   

Nie ma co kombinować, Sony HVL-F42AM jest dobra i mieści się w twojej kwocie.

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

Wysłany: Sro 14 Paź, 2009   

słuchaj SG! mądrze prawi.

komor 
Moderator

Wysłany: Czw 15 Paź, 2009   

Xilomion, na dole strony w tym dziale masz wątek Lampa nie dedykowana Sony A300, przeczytałeś przed zadaniem pytania? Może są tam jakieś użyteczne informacje?

Xilomion 
Początkujący

A ta Sigma? Bo cena jest kusząca...

PS. Komor, widziałem jednak w moim przypadku kwota jest trochę wyższa, oraz chciałem trochę mocniejszą lampę.

SlawGaw 
Optyczny

Nie miałem do czynienia z żadną nieoryginalną lampą podpiętą do aparatu Sony, zawsze to były lampy Sony lub Minolty. Sony HVL-F42AM używałem jej i jest ona spoko, ma ją paru moich znajomych, z czystym sumieniem polecam.
Co do nieoryginalnych to może jedynie metz, parę razy dane mi było użyć tego z Canonem i było ok, ale raczej drogi, parę razy używałem także nieoryginalnych lamp na Pentaxie, typu Sunpak Tumax czy tam jeszcze coś innego, ich główną bolączką było nierówne oświetlenie kadru, dodatkowa winieta, jedyną radą było użycie dyfuzora lub wbudowanego rozpraszacza, do tego dochodziło tandetne wykonanie.

Xilomion 
Początkujący

A jakie akcesoria byście polecili do tej lampy?

ussi
[Usunięty]

Wysłany: Nie 25 Paź, 2009   Exakta lub Tumax

Ja mam Exaktę i jestem zadowolony: http://www.skapiec.pl/site/cat/53/comp/258998

Można jeszcze Tumaxa, który wygląda tak samo: http://www.skapiec.pl/site/cat/53/comp/91229

HVL-F42M jest też OK, ale 2 razy droższa.

WalterW 
Uczestnik

Wysłany: Pon 26 Paź, 2009   

Polecam metza 48 !

daimon79 
Uczestnik

Wysłany: Czw 12 Lis, 2009   

w takim razie jaka polecacie od 7stow do 1000(niekonieczenie za maxymalna kwote) do sony a 350. Nikoniarze,Kanoniarze (choc darze ich szacunkiem glownie canonowcow) nie zabieraja glosu w tym pytaniu chyba ze maja doswidczenie z sony i lampami:)Konkretnie jaki model i jesli ma wady podac?

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

co pytanie ma wspólnego z tym wątkiem?
a odpowiedź - HVL42.

daimon79 
Uczestnik

ghost napisał/a:
co pytanie ma wspólnego z tym wątkiem?
a odpowiedź - HVL42.

Dziekuje i rzeczowo .
Co do wątku nie chce smiecic forum kolejnym watkiem.Dlatego go kontynuje.

Dziekuje duchu.

Jakie jeszcze czekam na propozycje bo jednak wy macie tajemna wiedze...ktora czesto wdrazam w zycie z wasza mala pomoca.

SlawGaw 
Optyczny

daimon79 napisał/a:
Jakie jeszcze czekam na propozycje

inne niż HVL42, nie mieszczą się w założonych widełkach albo nie warto, bo ta jest lepsza.

daimon79 
Uczestnik

SlawGaw napisał/a:
daimon79 napisał/a:
Jakie jeszcze czekam na propozycje

inne niż HVL42, nie mieszczą się w założonych widełkach albo nie warto, bo ta jest lepsza.

Ok dzieki czyli dalej nie mam co szukac:)a macie moze taka na sprzedaz sie dopytam?na serwisie aukcyjnym(znanym wszystkim) chodzi oo 8 stow.Owszem moge tyle wydac..ale moze ktos ma taniej:)

SlawGaw 
Optyczny

daimon79, olej allegro, najniższa cena wg ceneo czy skąpca to 839 zł i to w paru sklepach, w tym w fotobasia.pl (należy do fotojokera), kupowałem u nich na początku roku HVL-58, naprawdę szybko i sprawnie.

Odpowiedz do tematu