Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Torba do 150zł.
Autor Wiadomość
GrayHorse 
Uczestnik

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009   Torba do 150zł.

Witam, posiadam Canona 450d z kitem, chce kupic do niego torbe. Powinno sie miescic aparat i 2-3 obiektywy (zamierzam nie długo dokupić coś ;) ) Z góry dziekuje za porady ;)

Reklama

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009   

To coś to ma być 55-200 czy 600L? Bo to jednak jest PEWNA różnica w wymiarach... :razz:

GrayHorse 
Uczestnik

Wysłany: Pią 25 Gru, 2009   

bardziej 55-200 xD

FotoTomek 
Rozmowny
Foto w błoto

Wysłany: Pon 28 Gru, 2009   

Jakiś czas temu kupiłem sobie coś takiego:
http://www.allegro.pl/ite...lustrzanke.html
Akurat na tej aukcji cena jest z kosmosu, ale mnie udało się upolować ten model dużo poniżej 150 zł. Widziałem, że można ją kupić w MediaMarkecie, chyba nawet taniej, niż na tej aukcji. Torba jest całkiem fajna i wygodna. Biorę ją jeśli nie potrzebuję zabrać całego sprzętu w dużym plecaku.

GrayHorse 
Uczestnik

Wysłany: Pon 28 Gru, 2009   

Hmm nie bardzo wiem co wybrać waham sie miedzy lowepro nova 170 aw a lowepro slingshot 200 aw. Nova jest poręczniejsza i mniejsza ale slingshot wygodniejszy. Co radzicie?

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Wysłany: Wto 29 Gru, 2009   

polecam Tobie jeszcze taki wybór:

http://allegro.pl/item857...rbyfoto_pl.html

nini1985 
Nowy

A ja Ci polecam torbe Tamrac 3350 Aero 50: http://www.e-fotojoker.pl/product/15334 .
Mam i sobie chwale.:) Na stronie ktora podalem jest maly blad, bo torba posiada regulowane wewnetrzne przegrody. Maksymalnie udalo mi sie upchnac D90+18-105+18-55+50mm+zewnetrzna lampa. Wygodny pasek na ramie.

Wróbel EOS 
Rozmowny

To i ja coś polecę. Od ponad roku używam takiej torby http://allegro.pl/item856...rter_domke.html
Tylko za swoją zapłaciłem 75zł a to dla tego, że moja nie ma znaczka FOMEI a jedynie Winner(obie torby są produkowane w tej samej fabryce)

GrayHorse 
Uczestnik

Wysłany: Sro 30 Gru, 2009   

Tyle że zależy mi trochę na ochronie przed deszczem itp. Lowepro to maja, to co polecilWróbel EOS, chyba tez. Przyda mi sie do bo czesto mam do czynienia z brudem, kurzem rzadziej z deszczem ( pasjonat zuzlu ;) ) wiec powiedzcie co radzicie??

[ Dodano: Nie 03 Sty, 2010 14:58 ]
Mam pytanie czy ktoś z was użytkował Lowepro Nova 160??

Introverder 
Rozmowny

Wysłany: Nie 03 Sty, 2010   -

A skoro mowa o torbie do 150-200 zł, to Canon Deluxe Gadget Bag 10EG raczej styknie, żeby włożyć tam? (myślę o czymś do przewożenia sprzętu z miejsca na miejsce, np. z domu na działkę..) :

- C 50D
- Sigmę 150 Macro (plus osłona)
- lampę 580 EX II
- dyfuzor LUMIQUEST SOFTBOX 12,7 x 17,8
- akcesoria tj. np. ładowarkę, kilka kart pamięci, 2 akumulatorki BP-511A, kabel synchronizacyjny Delty (ten dłuższy)

Da się to tam spokojnie upchnąć?

P.S. Za jakiś czas będę tam chciał co najwyżej "wstawić" Canona 70-300 4-5.6 IS USM.

Czytałem, że to pojemne ustrojstwo, zastanawiam się tylko czy taki dyfuzor też da się tam upchać razem z resztą..

Forest89 
Początkujący
Foto-Amator

Wysłany: Nie 31 Sty, 2010   

Ja kupiłem coś takiego: http://www.allegro.pl/ite...ondent_100.html

Na tej aukcji dość tanio było. Gdzie indziej widziałem za 120-130 zł. Torba dobrze wykonana. W środku troszkę mogła by być sztywniejsza, ale jest ok.

lucek92 
Początkujący

Wysłany: Pon 01 Lut, 2010   

witam,

zamierzam kupić torbę w podobnej cenie, ponieważ po dołożeniu gripa do nikona d90 nie mieści się on w moim plecaku. Torba musi pomieścić d90 z gripem i przypiętym tamronem, do tego 2 dodatkowe obiektywy (planuje fisheye i sigme 50-150 ale nie wiem czy ten zestaw wejdzie) no i lampkę nissina

myślę nad czymś takim
http://fotozakupy.pl/torb...-system-3,4307s

Coco 
Nowy

Wysłany: Wto 02 Lut, 2010   

Witam
Ja od roku posiadam torbę lowepro nova 170 AW
http://www.allegro.pl/ite..._wawa_nowa.html

Mieści się w niej sony alfa 300 z podpiętym km 28-75 + km 70-210 3,5-4,5 + ladowarka akumulatorów aparatu + ładowarka mikroprocesorowa na 4 akumulatorki AA + w kieszonkach filtry karty itp do tego kompakt canon 120 IS i już nic więcej nie wejdzie.
Na body+2-3 obiektywy brałbym większy model. Torba super wytrzymała i "szczelna". Na plaży czy w deszczu nie ma obawy o sprzęt. Posiada super poręczny pokrowiec przeciwdeszczowy.
Pozdrawiam

lucek92 
Początkujący

Wysłany: Wto 02 Lut, 2010   

no jak lowepro to nova 180
tylko muszę mieć pewność, że wpakuje tam d90 z podpiętym gripem w taki sposób, że zostanie jeszcze miejsca na te 2 obiektywy i lampkę

Mentos
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Mar, 2010   

Mam Canona 500D z kitem 18-55
Czy do torby Lowepro Nova 140 AW zmieszcze ten aparat + obiektyw zoom 250 lub 300 (C55-250 IS lub C70-300 lub Sigma 70-300) ?
A może lepie kupić 160AW ?

Odpowiedz do tematu