Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam ! Poszukuję lustrzanki odpowiedniej do robienia zdjęć na żużlu. Chcę zacząć fotografować właśnie te szybkie akcje, niestety pogoda( słońca ) nie zawsze jest odpowiednie, wszystko rozgrywa się w bardzo szybkim tempie, fotografuje się z dość dalekiej odległości.
Poszukuję dobrego aparatu do ceny 2000 zł .
Proszę o pomoc.
Pentax k-x i do 2000zł tylko to, dlatego że:
-dobrze sobie radzi na wysokich czułościach
-ma mało przydatną migawkę 1/6000 s (albo 1/8000s?)
jest do tego bardzo dobrze wykonany, oderwać od moich łapek się nie chciał.
K-x? Z jego w sumie "nieprzewidywalnym" AF i strasznie mozolną stabilizacją? A czas 1/6000 to akurat bardzo poważna zaleta.
Ja bym polecił Nikona D5000, bo:
a) bardzo dobry AF,
b) AF pracujący w trybie śledzenia 3D,
c) bardzo dobrze wyglądają obrazki do ISO800,
d) do kompletu można dokupić 70-300VR
Myślę o kupieniu 70-300VR oraz jaiegoś taniego aparatu do tego, nadwyrężę mój budżet no ale trudno, polećcie coś w miarę taniego i dobrego do tego szkła aparatu : )
Mhm, ciągle myślę sama nie wiem co już robić, hehe : )
Czyli jak narazie widzę, że najlepszy okazuje sie ten Nikon d5000.
A jaką byście doradzili może nieco tańszą wersję obiektywu ? : )
Nikon 70-300VR to minimum, ktore zapewni znosny komfort fotografowania. Tansze obiektywy sa tansze, bo nie tak szybkie i nie tak dobre.
Zamiast d5000 mozna poszukac tanszego aparatu na poczatek. 70-300VR calkiem sprawnie dzialal z d70s i nawet z d40.
Tak, czy inaczej 2000pln to troche mala kasa na szybka akcje.
Edit.
Dwucyfrowy canon? Moze. Ale co i za ile do niego zapniesz?
Jeśli ja radzę sobie spokojnie za pomocą 40D i 90-300 USM, to można.
Teraz wymieniłem szkło (po ile? 1,5 roku?), więc nie mówcie że się nie da.
A wyniki widać na www.speedfoto.yoyo.pl (polecam te zdjęcia z sezonu 2010, bo słoneczka nie zabrakło, więc obiektyw spokojnie do f8 można było przymykać).
P.S. Po raz kolejny zwracam uwagę, że na sport typu żużel, stabilizacja jest jak mrówce łyżwy.
Po co pchać się w D5000? Dla mnie akurat ten aparat jest fajny pod jednym względem, ma odchylany LCD, ładnie trzyma się w dłoni, ale głównie widzę go dla osób które chcą mieć "spacerowo-wycieczkową" lustrzankę
Po co pchać się w stabilizowany 70-300 ? Żeby poszpanować znaczkiem VR?
Już lepiej znaleźć szybki autofocus niż stablizację
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11