Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Cześć wszystkim!
Posiadam aparat olympus sp-510uz(kompaktówka). Jest to mój pierwszy aparat , mam go już ponad 2 lata.Chciałbym dokupić do niego filtr uv i polaryzacyjny. Mam 2 pytania czy mogę ich używać naraz i drugie pytanie czy jest sens dokupienia ich do tego aparatu.
Byłbym wdzięczny gdybyście pomogli mi w doborze filtrów i adapter .Z tego co czytałem to filrt uv hoya hmc jest za 80zł bardzo wysokiej jakośći to chyba ten kupię a jaki mam wybrać polaryzacyjny.Najlepiej jakby to byl link z allegro.Z góry dzięki.
jabbawookiez, niestety nie. Zaproponowałem Hoye szarą, bo to sprawdzone szkiełko, mam takie, jestem z niego zadowolony, ma dobry stosunek cena/jakość...
Na allegro chodzi po 175zł mniej więcej. A jak bo tak się zastanawiam czy do kompaktu warto dokupić filtr czy nie lepiej uzbierać np. na alfe 230 czy nikona d3000
Filtr jak kupisz na rozmiar co najmniej 52mm wykorzystasz też przy przesiadce. Zasada działania się nie zmienia w zależności od aparatu, więc zyskasz tyle samo z kompaktem co przy lustrzance. Co zrobisz - zależy od Twoich priorytetów.
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010
Jeśli poważnie myślisz o przesiadce to szkoda pieniędzy na filtry. Chyba, że już wiesz na co się chcesz przesiąść i to coś będzie miało szkło ze średnicą filtra odpowiadającą. Filtr sprzedasz o ile to ze stratą. Polecana tulejka na uz to chyba jednak 55mm (choć nieoryginalne na ogół są takie, jak napisał hijax). Czyli pewno winietują. Podejrzewam, że SP z polarem to będzie ciężkie przeżycie (wnioskuję po swoim UZ)
Na twoim miejscu zmieniłbym ten aparat a nie inwestował w niego.Miałem go i wiem co piszę, ta jego niby stabilizacja to nic innego jak podnoszenie ISO i nazwali to stabilizacją.Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11