Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mam pytanie odnoście akumulatorów. Co myślicie o zamiennikach np. firmy Delta..
Czy to warto kupić, czy nie uszkodzi to jakoś ładowarki..?
Czy jednak koniecznie inwestować w oryginalne.
Ja uzywalem zaminnika z powodzeniem do ostatniej soboty. Kiedy wybralem sie o 4 rano na wschod slonca, okazalo sie ze na baterii da sie zrobic tylko kilka zdjec (pomimo calonocnego ladowania). Trzeba jednak przyznac ze bateria sluzyla ponad 2.5 roku (na zmiane z oryginalem) wiec mysle ze nie jest tak zle.Nie wiem jak dlugo wytrzyma oryginal, ale nie sadze ze jeszcze nastepne 2.5 roku, wiec zaminiki oplaca sie chyba kupowac. Ladowarki raczej nie uszkadza.
a z jakiej miałeś firmy, bo nie wiem jaka jest dobra, a jaka to zwykłe "dziadostwa" ?
Oryginalny akumulator ma coś ponad 1000mAh , skłonna jestem kupić jakiś o większej pojemności(?)
Mam pytanie odnoście akumulatorów. Co myślicie o zamiennikach np. firmy Delta..
Czy to warto kupić, czy nie uszkodzi to jakoś ładowarki..?
Z tego co pisał MC na tym forum, zakupiony przez niego akumulator Delty do Canona 5D2, posiadał pewne mankamenty w postaci:
1. "nie przekazuje do body informacji o stanie naładowania."
2. "te akumlatory trzeba ładować w dostarczonej z nimi ładowarce, gdzie świeci się ona tylko na czerwono/zielono. Można w niej ładować baterię oryginalną, ale nie odwrotnie. "
Poczytaj: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=11632
Może aku innych dostawców działają lepiej i nie trzeba używać innej ładowarki.
Niestety za oryginał LP-E5 trzeba zapłacić ok. 170 zł.
To byla bataria SQS
Pojemnosc dokladnie taka sama jak oryginal 1390mAh, przez caly czas bardzo dobrze dzialala na zmiane z oryginalem. Nie podobalo mi sie tylko ze padla tak nagle bez zadnego ostrzezenia i na dodatek w najmniej odpowiednim czasie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 11