Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Będziemy się bić...
Autor Wiadomość
Ola350D
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010   Będziemy się bić...

Ustawiamy bitwę na 8 sierpnia 2010. Spotkamy się na jarosławskim rynku o godz. 21.00. Do walki przystąpi około setki uczestników. Otoczy nas tłum obserwatorów żądnych emocji. Sędziował będzie Witold Krassowski - wybitny polski fotograf. Tych, którzy myśleli, że w grę wejdą pięści wyprowadzamy z błędu - walczyć będą zdjęcia zrobione przez uczestników. Jest to jedyna taka okazja, aby sprawdzić swoje umiejętności na żywo, a przede wszystkim dobrze się bawić w gronie potyczkujących się fotografów. Uliczna bitwa fotograficzna to doskonale znana nam wszystkim karciana gra w "wojnę". Losowane są kolejne pary zdjęć - wyświetlane w autorskim systemie bitewnym na ekranie, komentowane przez Jurora, zgromadzona publiczność głosuje na żywo. Wybrane przez publiczność bierze udział dalej w bitwie, odrzucone odpada, chyba, że nasz Juror skorzysta z prawa Veta
Eliminacje trwają, liczba zdjęć maleje, aż w końcu pozostaje ostatnie trzy, a wśród niech zwycięzca Bitwy. Zwycięzcy w błysku fleszy odbierają gratulacje naszego Gościa, zgarniają nagrody i wracają, ugięci pod ich ciężarem, do domów...

Witold Krassowski - mistrz fotoreportażu społecznego. Współpracował m.in. Der Spiegel, The Observer, The Independent, National Geographic, Gazetą Wyborczą oraz Przeglądem Katolickim. Zakochany w społeczeństwie Wielkiej Brytanii, doskonały obserwator i dokumentalista zjawisk ulotnych. Kontynuator ideii fotografii humanistycznej - z wykształcenia językoznawca, romanista, erudyta - człowiek renesansu. Juror World Press Photo oraz jego laureat (1992 i 2003), a także wielokrotny laureat konkursu Polskiej Fotografii Prasowej (1994, 1995, 1996, 1997, 2000, 2003).
więcej informacji na http://www.mffm.pl/pbitwa.php

Reklama

MasterB 
Maniak

Wysłany: Czw 29 Lip, 2010   

Zapowiada się niezła zabawa :)

Djwalkman 
Rozmowny

Chętnie bym wziął udział.

Tutejszyn 
Optyczny

Zaraz.. Do walki stają setki zdjęć. Bija się dwa zdjęcia wyświetlane na ekranie.. Jedno przegrywa i odpada. Zostaje lepsze. Jeśli jest bardzo dobre wytrzymuje kolejnych pięć rund, aż się zwyczajnie znudzi i odpada. W końcu nikt o nim nie pamieta, choćby było nie wiem jak dobre. Na końcu biją się już jakieś dwa słabe pstryki, z których jedno wygrywa i zdobywa laury. A co z najlepszą fotografią, która zeszła z ekranu gdzieś na początku? A moze jak zwykle chodzi o komercję, a zdjęcia... cóż, niech wygra byle jakie?

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Tutejszyn, do walki stają kolejne pary zdjęć... Grałeś kiedyś w "wojnę"?

Tutejszyn 
Optyczny

Tak czy siak, to tylko zabawa...

...ale jak juz wspomniałeś, to owszem grałem w wojnę i wojna była w chwili, kiedy spotkały się te same karty. Tutaj marne podobieństwo.

Jednak jesli walka byłaby podobna do eliminacji piłkarskich, gdzie do puli wracają zwycięzcy kolejnych potyczek, to ja juz nie mam pytań :)

Może wygląda, że szukam dziury w całym. Po prostu czasem lubię sobie pogadać. A wojna na rynku niech bedzie choćby na pomidory :)

Monastor 
Optyczny

Tutejszyn napisał/a:
Tak czy siak, to tylko zabawa...

Otóż to, marudzisz :P
To naprawdę fajna inicjatywa i żałuję, że ominęła mnie bitwa w Poznaniu. Chętnie poszedł bym popatrzeć. Mam nadzieję, że uda mi się zaliczyć podobną imprezę w przyszłym roku.

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

tutejszyn jako osobnik z Gliwic miałeś może okazję w zeszłym roku stanąć w jednej z 3 bitew I edycji? jurorzy ci sami, inne tematy. zapewniam że zabawa była przednia.
jak nie - żałuj.

Tutejszyn 
Optyczny

ghost, no nie miałem pojęcia :(

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 30 Lip, 2010   

Tutejszyn, reprezentujesz typowe polskie malkontenctwo

Tutejszyn 
Optyczny

kozidron, mówisz to jako prawie Polak? Widać czytać potrafisz również tylko prawie po Polsku..

Odezwałem się tylko. Ani nie była to wypowiedź krytyczna, ani huraoptymistyczna. Po prostu wypowiedź, jakich wiele. Zbyt poważnie traktujesz sieć i pojawiające się tu wypowiedzi. Zapewniam, że dla mnie to tylko zabawa.

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

w zeszłym roku w gliwicach zasady były takie:
losujemy dwie foty, głosowanie.
jeżeli (na wczesnym etapie) obie były dobre, lub słabe, to prowadzący zmieniał temat głosowania na odrzucanie obu, lub przejście obu.

i tą metodą perełki nie kończyły w pierwszej rundzie, a cienizny nie plątały się długo. potem już nie było tak lekko ;-)

nie da się ukryć że pierwszy przebieg jest dłuuuugi. potem idzie szybciej.

kozidron
[Usunięty]

Tutejszyn napisał/a:
Odezwałem się tylko. Ani nie była to wypowiedź krytyczna, ani huraoptymistyczna. Po prostu wypowiedź, jakich wiele. Zbyt poważnie traktujesz sieć i pojawiające się tu wypowiedzi. Zapewniam, że dla mnie to tylko zabawa.

Tutejszyn, pokonujesz sam siebie, w tym konkretnym poście "przemawia" przez Ciebie malkontent i daruj sobie uwagi "o czytaniu".

Tutejszyn napisał/a:
kozidron, mówisz to jako prawie Polak?

Nie twoja sprawa.

a w temacie:

świetny pomysł, jak taka "impreza" będzie gdzieś blisko - to się wybiorę

komor 
Moderator

Panowie, może wystarczy już tego personalnego bicia piany. Na temat proszę.

maput 
Optyczny

Wysłany: Pon 02 Sie, 2010   

Tutejszyn, ale z regulaminu wynika, że zdjęcie które wygrało już powiedzmy 4 pojedynki staje w szranki ze zdjęciem, które już również 4 razy przeszło dalej. Więc co ? Oba się znudziły i odpadną ? ;)
Poza tym jury ma prawo veta. Jeśli w głosowaniu odpadnie dobre zdjęcie, to może je jury bądź gość specjalny przywrócić do zawodów.
Ja się już na tegoroczną bitwę w Gliwicach gotuję ;)

Odpowiedz do tematu