Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomoc w wyborze dobrego aparatu dla off-rołdowego amatora

Który z aparatów będzie lepszy w teren dla amatora
Panasonic Lumix DMC FZ-38
66%
 66%  [ 2 ]
Panasonic Lumix DMC TZ-7
0%
 0%  [ 0 ]
Panasonic Lumix DMC FT-2
33%
 33%  [ 1 ]
jakiś inny aparat
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 3
Wszystkich Głosów: 3

Autor Wiadomość
Hans Kloops 
Uczestnik

Wysłany: Sro 18 Sie, 2010   Pomoc w wyborze dobrego aparatu dla off-rołdowego amatora

Witam i proszę o pomoc w wyborze.

Mam poważny dylemat odnośnie zakupu prostego kompakta , jestem amatorem fotograficznym ale lubię robić fajne fotki i kręcić krótkie filmiki.

Poruszam się autem terenowym (jeep cj-7 , poprzednik wranglera) raczej turystycznie ale zdarzają się extremalne warunki w błocie , do tej pory robiłem fotki i filmiki swoją komóreczką Nokią 6500 a czasami Nikonem colpixem L10 od córki (wcześniej miałem Nikona colpixa 7900) , ale przyszedł czas i chęci zakupu lepszego sprzętu (takiego do 1,500zł.).

Biorę pod uwagę te trzy modele panasonica.

1. Panasonic Lumix DMC FZ-38 - podoba mi się najbardziej

2. Panasonic Lumix DMC TZ-7 - doradzany przez kolegów

3. Panasonic Lumix DMC FT-2 - najodpowiedniejszy w teren do turystyki

Kolega ma Nikona D90 którym cyka przepiękne fotki ale w teren zabiera go sporadycznie bo boi się o to ze gdzieś go zniszczy i w rezultacie zabiera jakiegoś starego Sonego.

Na początku na pewno będzie używany tryb dla mało inteligentnych (czyli auto) ale z czasem kto wie , pewnie zacznę kombinować z ustawieniami bo lubię ambitne fotki.

Chciałbym żeby ktoś mi odpowiedział w bardzo prosty i nieskomplikowany sposób porównując parametry i budowę tych kompaktów , który z nich jest w czym lepszy a który będzie gorszy (cenowo wychodzą podobnie) , którym nakręcę lepszy filmik a którym zrobię fotki bardziej ambitne , który ma lepszą stabilizacje obrazu (ważne przy jeździe w terenie) a który będę mógł w jakimś uchwycie zamontować w środku na przedniej szybie który w trybie inteligentnym zrobi lepsze zdjęcie.

Będę wdzięczny za pomoc i polemikę w tym temacie (wielu moich znajomych ma dylemat co zabrać na takie wycieczki teren)

[ Dodano: Pon 23 Sie, 2010 19:50 ]
szkoda że nikt nie chce przynajmniej pogadać na ten temat :sad:

[ Dodano: Sro 01 Wrz, 2010 10:13 ]
Po wczorajszych deszczowych doświadczeniach w "Parku Miniatur" w Inwałdzie kiedy po 15 fotkach zaparował mi obiektyw w Nikonie , skłaniam się zdecydowanie do FT-2

[ Dodano: Sro 20 Paź, 2010 01:04 ]
zakupiony Panasonic Lumix DMC FT 2

Reklama

Odpowiedz do tematu