Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Kupiłeś i prosisz o opinie ? Dobre sobie. Tego jeszcze nie było.
[ Dodano: Czw 01 Sty, 2009 16:42 ]
Dziwi mnie Twoje podjście. Oczekujesz opini czy dobrze zrobiłeś?
Jeśli sam nie jesteś pewien czy słusznie wydałeś pieniądze, to chyba coś jest nie tak.
Jeśli tak, to może wrzuć jakieś próbki z tego szkiełka.
j_zaz zazwyczaj tego typu pytania pojawiają się przed zakupem więc nie dziw się reakcji mnicha. Jeśli kupiłeś to proponuje podzielić się własną opinią, a może ktoś także dopisze swoją.
A ile znależliście opinii na temat tego szkła w internecie?
Po polsku praktycznie zero, w katalogu optycznych tylko suche dane techniczne. Bardzo proszę jesli ktoś ma ten słoik i używa nie ch odpowie czy jest ostry przy pełnej dziurze czy trzeba go domykać , jakie ma kolory, jak z ostrością na 28 mm etc.?
TEGO NIGDZIE ZNALEŻĆ NIE MOGŁEM.....
- autofokus jak to u sigm z canim niezmiernie rzadko głupieje
- bardzo fajne kolory (jak na te półkę cenową i jakościową oczywiście)
- solidna budowa, plastik-fantastik ale porządny, metalowy bagnet
- dobry kontrast
- przód nie rotuje
- zrobisz tym fajny bokeh
- żadnych winiet (przynajmniej ja nie widze) na APS-C
- mój model jest w pełni zgodny z Canonem, widywałem w sieci opinie na temat braku kompatybilności tego słoika z cyfrowymi korpusami
- naprawde fajny spacerniak
Wady:
- silnik autofokusa brzmi jak silnik od wierzy czołgu
- nie ma sprzęgła przy pierścieniu ostrości więc można go sobie spalić
- światło f/4 na dole (nie f/3.8)
- ostrość spada w rogach przy 28mm (42 mm dla APS-C)
- co to jest UC-III? - chyba symbol zastosowanego napędu (z czołgu) bo nie moge znależć nic na ten temat
Generalnie polecam (niecałe 300 PLN) ale ostrożnie bo jest ich mało na rynku wtórnym i 3/4 z nich nie działa pod cyfrą (stara seria z chipem do analoga)
Kupiłem dziś ten sam obiektyw do Canona 300 - używany za 29 Euro w bdb stanie (pani była tak miła, że dorzuciła jeszcze pasek Canona za darmo
Moja opinia: ładnie się prezentuje z tym analogowym body, bardzo dobrze i stosunkowo cicho działa AF. Osłona przeciwsłoneczna w zestawie
Chyba niezłe zdjęcia z tego wyjdą, przynajmniej na monitorku 450-tki zachęcająco wyglądają. Jak coś zrobię w plenerze - wrzucę.
Chciałem jakiegoś "kita" do analoga kupić, no i się trafił - tani jak barszcz.
Jak będę miał w końcu internet to wrzucę. Póki co, mogę tylko napisać, że obiektyw jest całkiem niezły jak na 29 Euro wydane na niego. Kito-spacerowy do analoga jak najbardziej.
Wysłany: Nie 22 Sie, 2010 Czemu nie działa lampa błyskowa.
Witam
Podepnę się pod ten temat.
Otóż jestem poczatkującym uzytkownikiem cyfrowej lustrznaki. Kupilem Sony A230 ze wzgledu na prostotę i cene, a ze sie trafiło to na ryzyk-fizyk kupiłem ten obiektyw:
Sigma 28-105 mm f/3.8-5.6 UC-III Aspherical IF
Gdzie napotkałem sie z opinią ze może żle działac pod cyfrówką po wlączeniu lampy. Tak sie tez stało. Po włączeniu lampy aparat troche wariuje. Ustawia lampę na najniższą moc.
Ktos pisał że niby na trybie M (manual) mozna wymusic prawidłowe działanie, ale mi sie nie udało.
Czy ktos sie spotkał z takim problem w Sony Alpha. Czy to niebezpieczne dla aparatu.
Dodam ze w dzien wszystko działa prawidłowo.
Ten obiektyw na 5 pinów - właściwe obiektywy do Sony alpha mają 8 pinow...wlanie te 3 są ponoć wykorzystywane do ustawień lampy.
Proszę o opinie kogoś ktos sie z tym spotkał lub moze ma na to jakieś rozwiązanie.
Pozdrawiam
Jakub
dzieki...
...kolejna opcja, ktorą właśnie poznaje:)
Poczytałem troche i wiem ze chyba to mam...musze poszukac gdzie...
rzeczywiście, teoretycznie powinno pomoc
Ostatnio zmieniony przez jangcy Pon 23 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz
przepraszam juz sie poprawiłem...za szybkie, poranne czytanie:)
Dam znac o rezultatach:)
[ Dodano: Wto 24 Sie, 2010 22:45 ]
Witam
Dzieki za pomoc, ale ja cos nie moge znalesc takich opcji....czy to czasem nie jest zwiazane z tym czy obiektym ma taką opcje lub jej nie ma?
jakby sie komus chciało http://www.sony.pl/produc...F4140597321.pdf
bo w specyfikacji modelu piszą cos o tym...
Flash metering: ADI / Pre-flash TTL flash metering
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,38 sekundy. Zapytań do SQL: 14