Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
wyczaiłem dzisiaj, że w media markecie nikon d90 z kitem 18-55mm jest w cenie 2999zł. Opłaca się czy lepiej zaoszczędzić 400zł i wziąć d5000 z obiektywem 18-105mm?
jeszcze pytanko odnośnie pentaxa k-r. Czy myślicie, że przed listopadem z dwoma kitami jego cena może wynosić mniej niż 2900zł?
czy lepiej zaoszczędzić 400zł i wziąć d5000 z obiektywem 18-105mm?
Niewątpliwie 18-105 jest uniwersalniejszy, a kit 18-55 słabszy optycznie (o ile to stara wersja). Co do samego korpusu to zależy na czym Ci najbardziej zależy - obrazują tak samo.
krokodajl napisał/a:
Czy myślicie, że przed listopadem z dwoma kitami jego cena może wynosić mniej niż 2900zł?
Wiesz.. prawdę mówiąc nie spotkałem na tym forum żadnej wróżki...
Wiesz.. prawdę mówiąc nie spotkałem na tym forum żadnej wróżki...
ja niestety też nie
sugerowana cena producenta dla modelu k-r z dwoma kitami to 899$, co w przeliczeniu na złotówki przy kursie 3,1 daje niecałe 2800zł. Ale pewnie dojdą do tego marże itp. W euro rtv agd, taki aparat w przedsprzedaży kosztuje 3500zł! Raczej mało prawdopodobne jest, ze cena z końcem października osiągnie poziom < 3000zł.
A jeśli chodzi o d90, to myślałem aby kupić ten zestaw z media, a później (tzn. za miesiąc, dwa dokupić to szkło 18-105), a jeszcze później coś naprawdę dobrego. To chyba lepsze rozwiązanie niż kupno nikona d5000 z 18-105mm a później zmiana puszki na d90
a ja zeby troche zamieszac to powiem:
- nie bierz z media markt tylko z jakichs internetowych sklepow (z odbiorem osobistym na przyklad)
- nie bierz d90 tylko to
http://www.ceneo.pl/1811756
albo to
http://www.ceneo.pl/5744550
jak zalezy ci na filmach i malym rozmiarze
jeżeli cena jest ok to nie widzę powodu żeby nie kupować w MM - sam kupiłem u nich d300 ze względu na cenę i (odpukać) sprzęt działa bez zarzutu już ponad 2 lata,
a ze swojej strony polecam d90, choć jakbym mógł trochę dołożyć to brałbym jednak droższego canona 50d - moim zdaniem lepsza ergonomia
ale dlaczego? przecież mają ten sam sprzęt, a jeśli nawet to gwarancja przecież jest...
jakoś tak średnio widzę tego 550d, wszędzie w necie bardziej jednak polecają tego nikonka...
Nie chodzi przeciez o to, ze w MM inne aparaty sprzedaja. Nie wyrywaj mi! ... z kontekstu czyli pomyslu pojscia w system Canona. A tych sprzetow, ktore polecam nie kupisz chyba w MM przy zadanym budzecie ok 3.000 PLN.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11