Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam
Dziś szukałam strony poświęconej aparatom i trafiłam tutaj. A więc od razu mówię o co mi chodzi. Muszę napisać na technikę referat na temat "Jeżeli dziś miałabym kupić aparat fotograficzny to wybrałabym...". Niestety na aparatach się nie znam tak samo jak i na fachowym słownictwie. Chciałabym opisać jakiś nowoczesny, prosty w obsłudze... oczywiście nie chcę żeby ktoś mi tu pisał całego referatu Jeśli ktoś byłby tak miły i podał jakiś link do artykułu, nazwę jakiegoś aparatu będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
Muszę napisać na technikę referat na temat "Jeżeli dziś miałabym kupić aparat fotograficzny to wybrałabym...". Niestety na aparatach się nie znam tak samo jak i na fachowym słownictwie.
To po cholerę wybrałaś sobie taki temat? Bez minimum wiedzy nie masz szans napisać nic sensownego...
Dziwny, ale jestem w stanie w niego uwierzyć. Ładnych kilka lat temu też miałem "technikę" w szkole i też była mowa o aparatach. Zresztą nie tylko o nich. Po prostu gwóźdź, mydło i powidło. Od rzeźbienia w mydle "biały jeleń", przez sieć GSM, cyfrówki, kodeks drogowy, aż po wyklejanki
jaad75 napisał/a:
To po cholerę wybrałaś sobie taki temat? Bez minimum wiedzy nie masz szans napisać nic sensownego...
Realia są takie, że rzadko kiedy na lekcji znajdzie się osoba kompetentna, wliczając w to wielu nauczycieli. Mnie uczyła o aparatach pani, która szlify pedagogiczne zbierała chyba w głębokim peerelu. Dowiedzieliśmy się wtedy z klasą, że aparat ma ZOM (rymuje się z dom) cyfrowy (bo tak było w podręczniku), kliszę (bo tak pani pamiętała), a na pytanie kolegi o zoom optyczny padła odpowiedź, że nie ma czegoś takiego. Kolega dostał nawet uwagę w dzienniku za to, że się wymądrza i podważa autorytet pani profesor
Może coś się przez te lata zmieniło, ale i tak nie zakładałbym od razu, że wymagana jest jakakolwiek kompetencja. Bardziej chodzi tu o to, żeby nauczyciel nie musiał się sam nagadać przy przedstawianiu tematu, a uczeń oswoił z tego typu prezentacjami przy większym gronie.
z tą naszą techniką to jest tak, że nasz podręcznik jest podzielony na kilka modułów (m.in. kulinarny, modelarski, elektrotechniczne itd.) i na podstawie ankiety przeprowadzonej w klasach to największa liczba osób była zainteresowana fotografią, więc przez cały rok w ramach techniki będziemy mieć zajęcia fotograficzne.
Nic mi nie mówcie o technice. Za moich czasów na „zetpetach” robiliśmy coś konkretnego, nie było żadnego podręcznika (to na pewno) ani zeszytu (AFAIR) a pracowało się młotkiem i śrubokrętem. Dziś moja córka, w czwartej klasie podstawówki na technice ma zeszyt, książkę, czekam tylko aż się zaczną zadania domowe z tego przedmiotu.
Komor ,no nie mów że zadań domowych nie było.
Dawało sie rodzicom i tyle,pamiętam jak nauczyciel "przekaż ojcu że słabo" , a w domu "niech mi ojciec więcej wstydu nie przynosi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10