Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 21 Paź, 2010 Zdjęcie, tło, lustrzane odbicie, pomoc
Witam, Potrzebuję pomocy w pewnej sprawie, otóż chciałbym zrobić zdjęcie w stylu jak tu:
tzn. zdjęcie przedmiotu, aby się lustrzanie odbił. Potrzebne jest specjalne tło, odbijające? (widziałem chyba kiedyś takie w sklepie, jednak zabardzo się tym nie interesowałem)
Jak mam się do tego zabrać?
Sprzęt jakim dysponuje to aparat canon 50d, obiektyw standard, 3 lampy o mocy światła dziennego, tło (białe i czarne), program photoshop elements 8. Liczę na wskazówki, oraz pomoc. Pozdrawiam
(jeśli w złym dziale umieściłem temat, to z góry przepraszam i proszę o jego przeniesienie)
to nie jest odbicie, po prostu w programie graficznym w bardzo prymitywny sposob skopiowano zdjecie, odbito w pionie i nadano warstwie przezroczystosc. gdyby to bylo pawdziwe odbicie to 1) nie byloby przerwy miedzy butami i odbiciem, 2) jesli nawet buty wisialyby w powietrzu to na odbiciu widzialbys spod podeszwy, 3) cien buta z tylu bylby wyzej niz tego z przodu
Ok, wlasnie przegladam i wpadalem na taka podstawe. Teraz tak, jak z oswietleniem, lampy na tlo sie powinno kierowac,
przedmiot,
czy po rowno,
flash w aparacie wylaczony? + ewentualnie trzeba ustawic jakas odpowiednia opcje do utworzenia takiego zdjecia. Chodzi głównie o to, aby tło wyszło w czarnym kolorze jak na zdjeciu, a mi wychodzi zawsze troche jasniejsze, szare. Zdjęcie powinno się robić z bliska, czy z odleglości?
wystarczyłoby zawiesić but nad odbijającą podstawą. w tym momencie zrobi Ci się ta magiczna przerwa a podeszwy też można zmylić, bo zdjęcie robione pod kątem
Ale co by nie było to akurat przykład był robiony w programie graf.
2) jesli nawet buty wisialyby w powietrzu to na odbiciu widzialbys spod podeszwy
a kat jasne ze mozna zaklamac, tylko po co? po to sie takie rzeczy robi w studio by wlasnie kat zaklamany nie byl i wygladalo naturalnie. na przykladzie wyglada to tak jak wyglada wlasnie dlatego, ze zostalo to nieudolnie/nierrealistycznie wykonane, nie widze sensu sie gimnastykowac by odtworzyc taki efekt
Ostatnio na potrzeby aukcji na Allegro robiłem fotki sprzętu który sprzedawałem. W amatorskich warunkach, na stole ze szklanym blatem, przy odpowiednio mocnym doświetleniu, tło tonie w cieniu, a blat daje eleganckie odbicie przedmiotu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13