Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sob 06 Lis, 2010
zastanawiam się nad kupnem tego obiektywu....proszę o radę
Autor Wiadomość
eye 
Nowy

Wysłany: Sob 06 Lis, 2010   zastanawiam się nad kupnem tego obiektywu....proszę o radę

witam, mam dylemat czy go kupić:

http://allegro.pl/sigma-1...1304326957.html

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Sob 06 Lis, 2010   

eye napisał/a:
mam dylemat czy go kupić:
A mogę wiedzieć jakiej natury jest ten dylemat? Ten obiektyw chcesz używać czy to raczej kolekcjonerski zakup?

eye 
Nowy

chcę używać. Kupiłem canona 50D ale szukam do niego obiektywu, nie droższego od wyżej wymienionego

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Rozważ canona 18-135IS.
Ostatnio zmieniony przez Sunders Sob 06 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

eye, a do czego potrzebujesz obiektywu? Do jakich zdjęć? Bo ta sigma to taka lepsiejsza spacerówka...

[ Dodano: Sob 06 Lis, 2010 15:19 ]
Sunders napisał/a:
canona 18-135IS.

O - duża lepsza propozycja moim zdaniem...

eye 
Nowy

powiem szczerze, że do fotografii ślubnej szukam obiektywu, nie mam dużego budżetu. Obecnie kupiłem tego canona oraz lampę. Teraz szukam obiektywu.
Myślałem nad kupnem dokładnie tego canona 18-135IS ale boję się kupić używanego a tylko takie są na allegro. W sklepie jest za 2000 zł bądź mniej w niektórych podanych na stronach internetowych, a defacto jak się dzwoni słyszę (brak)

Sunders 

eye napisał/a:
Myślałem nad kupnem dokładnie tego canona 18-135IS ale boję się kupić używanego a tylko takie są na allegro. W sklepie jest za 2000 zł

Do jakich Ty sklepów zaglądasz?
http://www.e-fotojoker.pl...m-f-3-5-5-6-is/

eye 
Nowy

dzięki za pomoc :)

as... 
Entuzjasta

eye napisał/a:
powiem szczerze, że do fotografii ślubnej szukam obiektywu, nie mam dużego budżetu. Obecnie kupiłem tego canona oraz lampę. Teraz szukam obiektywu.
Myślałem nad kupnem dokładnie tego canona 18-135IS ale boję się kupić używanego a tylko takie są na allegro. W sklepie jest za 2000 zł bądź mniej w niektórych podanych na stronach internetowych, a defacto jak się dzwoni słyszę (brak)

taki obiektyw do fotografii na ślub???
Rozumiem że będziesz tam gościem a nie "fotografem" za pieniądzę???
Bo jeśli "fotograf" za pieniądze to współczuje osobom które Ciebie wynajmą!! :???:

Minimum to canon 17-55 f2.8 is jako podstawa.
A jak chcesz na tym zarabiać to FF 24L i 85L
Było nie raz i nie dwa i nie trzy o tym.
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Nie 07 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

eye 
Nowy

będę fotografem, byłem na ślubach gościem, gdzie zwący się profesjonalistami od lat w fotografii ślubnej robili zdjęcia canonami (400D, 450D) bądź nikonem D3000 z kitowymi obiektywami. Fotografią zajmuję się od lat, ślubną? od początku następnego roku :wink:

as... 
Entuzjasta

O Jezusie Brodaty!!!!

Jeśli jesteś "fotografem" od lat i pytasz się o śmiecia typu sigma 17-70 bądź canon 18-135 na śluby.... To :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bo te obiektywy to śmiecie na ślub.
Potrzebujesz światła światła i jeszcze raz światła.

Aby Twoi klienci byli zadowoleni....!

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

eye napisał/a:
powiem szczerze, że do fotografii ślubnej szukam obiektywu

To się wycofuję z tego co napisałem powyżej i podpisuję pod tym co mówi as...

eye 
Nowy

nie chcę drążyć tego tematu aby forum nie zaśmiecać ale napiszę że ,,wiem" i ,, nie od razu Rzym zbudowano". Fundusz mnie ogranicza a zlecenia coraz bliżej. Uwagi wezmę do serca i poszukam jeszcze coś jaśniejszego może coś jeszcze $ poszukam. pozdrawiam

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

eye, bierzesz za gotówkę? Może jak masz w planach zlecenia warto by było zainwestować, wziąć raz a porządnie - na kredyt?

Sunders 

as... napisał/a:
jeśli "fotograf" za pieniądze to współczuje osobą które Ciebie wynajmą!!

Minimum to canon 17-55 f2.8 is jako podstawa.
A jak chcesz na tym zarabiać to FF 24L i 85L

hijax_pl napisał/a:
podpisuję pod tym co mówi as...

hijax_pl, pod tym sie podpisujesz :???:

Odpowiedz do tematu