Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012 Sigma 530 ST i wyzwalacz pt-04
Witajcie
jak zmusić lampę Sigma DG-530 ST do współdziałania z wyzwalaczem PT-04?
chciałbym przy niedrogim koszcie wyzwalać tę lampe oraz nieco starszą Londa przy pomocy zdalnych wyzwalaczy pt-04, ale Sigma za nic nie chce współpracowac z wyzwalaczem...
macie jakieś pomysły i sugestie? a może schemat lampy ktoś posiada?
tej lampy nie wyzwolisz pt-04, niestety. Możesz dokupić kostkę z PC-synchro lub próbować przez fotocele. Ale nie dam sobie ręki odciąć że to się uda:) Jeżeli rozwiążesz problem to napisz, pozdrawiam
a możesz mi napisać pod które przewody podłączyłeś gniazdo?
[ Dodano: Wto 20 Mar, 2012 06:29 ]
a i jeszcze jedno, czy lampa bez problemu odpala Ci poprzez wyzwalacz i czy można ją też używać na stopce aparatu po tej przeróbce?
super dzięki za fotki tylko jedno małe ALE, czy działać będzie to i z moją lampą?
ja mam Sigmę EF-530 ST natomiast Ty masz EF-530 SUPER i u mnie nie ma możliwości zmiany trybu a jedynie zmiany pomiędzy TTL, MH(duża moc) i ML(niska moc) i chyba w mojej kostce nie będzie aż tylu przewodów
i czy lampa działa Ci normalnie po założeniu na sankach aparatu?
działa bez żadnego problemu,bo jak już pisałem i pokazałem na zdjęciach nie przecinałem żadnych przewodów,tylko dolutowałem kabel do końcówek z tej małej wtyczki
no ale co ma nie działać?
kabel jest DOLUTOWANY do istniejących zakończeń,zwarcie tych właśnie styków odpowiedzialne jest za wyzwolenie lampy
nie biorę żadnej odpowiedzialności za uszkodzenie powstałe w czasie przeróbek
jak masz wątpliwości nie ruszaj tego albo daj zrobić to komuś kto się na tym zna (elektronik jakiś)
ja po prostu lubię takie rzeczy
próbowałem różnych kombinacji zwarcia styków ale żadnego błysku nie udało mi się wyzwolić
[ Dodano: Sro 28 Mar, 2012 09:20 ]
no niestety nic nie działa
ale zastanawiam się nad kupnem kostki dedykowanej do canona posiadającej gniazdo PC i ewentualnie mocowanie statywowe...
i ciekawi mnie czy podając sygnał z wyzwalacza na gniazdo wyzwolę błysk na lampie podłączonej na tej stopce?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11