Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 skaza na cyfrowym zdjeciu,co to?
Witam. Proszę o sugestie co to może być? Zrobiłem w sumie parę zdjęć ,a na tym jednym cos takiego...W sumie mam tysiące zdjęć...Widziałem już różne cudeńka,ale takiego ,nie...
Aparat to Sony N2
atego815, chodzi o tą fioletową obwódkę dookoła świetlówki? To aberracja.
atego815 [Usunięty]
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010
Hmmm,to by było zbyt proste...Ja właśnie nie wiem co to jest ta "świetlówka"!
Zapewniam że na 1000% między obiektywem a planem nie było nic. Zwykła fotka "z ręki"..
Hehe,myślę że na UFO za małe.Na ORBsa za podłużne....
Tak wygląda powiększony wycinek. To tak wygląda jak by nawet najbliższy plan (polar) za tym czymś był rozświetlony bardziej...
fotka pow.jpg
Plik ściągnięto 4366 raz(y) 39,79 KB
zug [Usunięty]
atego815, masz to tylko na jednym zdjęciu ?
atego815 [Usunięty]
Tak,na jednym. W sumie w pomieszczeniu zrobiłem sześć... Aparat jest bez paska,sznurka....
Wróciliśmy z nart,przeglądamy zdjęcia i "patrzałki nam wyszły"...
mnie się wydaje ze coś wlazło w kadr a świetnie odbija światło lampy błyskowej...
albo ufo jak twierdzi Ruslan, sam nie wiem co bardziej prawdopodobne
kozidron [Usunięty]
atego815 napisał/a:
Hmmm,to by było zbyt proste...Ja właśnie nie wiem co to jest ta "świetlówka"!
Zapewniam że na 1000% między obiektywem a planem nie było nic. Zwykła fotka "z ręki"..
Orby jak nic, temat był już setki razy omawiany, zresztą w pomieszczeniu jest złe thang szui gdyż obraz wisi krzywo, jak powszechnie wiadomo Orby tego nie znoszą i aby wyrazić swe negatywne uczucia psują kadry.
atego815 [Usunięty]
Wysłany: Nie 21 Lis, 2010
Kozidron...Jeżeli wszystko kojarzy Ci się z ORBami,to myślę że na awatarze też masz ORBsa. Mam na setkach swoich zdjęć ORBsy i wiem jak wyglądają, To już bardziej prawdopodobna jest teoria Nikity.Hehe. W sumie dobrze się pośmiać,ale liczę też na sugestie ciut bardziej rzeczowe.Z pominięciem "no spam, no fun"...
kozidron [Usunięty]
atego815 napisał/a:
Kozidron...Jeżeli wszystko kojarzy Ci się z ORBami,to myślę że na awatarze też masz ORBsa. Mam na setkach swoich zdjęć ORBsy i wiem jak wyglądają, To już bardziej prawdopodobna jest teoria Nikity.Hehe. W sumie dobrze się pośmiać,ale liczę też na sugestie ciut bardziej rzeczowe.Z pominięciem "no spam, no fun"...
atego815 a czego się spodziewałeś ? Błysnąłeś lampą, skąd mamy widzieć co miałeś na przedniej soczewce(jakiś syfek, włosek, równie dobrze np. kawałek zawiniętej białej nitki), czy to nie był jakiś odblask od czegoś w pomieszczeniu.....
Masz to na jednym zdjęciu, czy ten efekt się powtarza na każdej fotografii......?
Domyślam się, ze to jedyna twoja fotografia z takim efektem a ty logujesz się na forum, zakładasz watek i dziwisz się, że ludziska nie traktują cie poważnie
atego815 [Usunięty]
Hmm.Widzę że jako doświadczony użytkownik tego Forum (ilość postów,ilość niesionej prze Ciebie pomocy...) wyznajesz ciekawą zasadę:"logujesz się na forum, zakładasz watek i dziwisz się, że ludziska nie traktują cie poważnie"
A ja myślałem ze fora są właśnie między innymi po to żeby wejść i poprosić o pomoc,radę,wyjaśnienie innych forumowiczów.Zwróciłem się też do Ciebie właśnie po taką radę. A Ty mi że to oczywiste ,że śmiechem,kpiną na pytanie....
Wyluzuj proszę..
Tak tylko na jednym zdjęciu to jest.Materia na szkle odpada. Mam kilka zdjęć w odstępie kilu sekund,minuty...
Nie znam się aż tak (dlatego pytam) ,ale gdyby to było coś na soczewce,to chyba lampa by tego tak nie rozświetliła ,co?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 16