Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Myslałem o czyms większym,np. Canon 40D, Pentax k10D, i uzywanym (ze względu na cenę), ale nie mogę znaleźć wiarygodnego egzemplarza i nie wiem czy to jednak nie są za leciwe konstrukcje....
Dla zupełnie amatorskich zastosowań, trochę podróżniczych, wydaje mi sie że mały Canon mi wystarczy. Największa wada to oczywiście rozmiar, ale miałem kiedyś 450D i tylko przy przy dużym zoomie był wyraźnie niewygodny...
pozdrawiam
[ Dodano: Czw 25 Lis, 2010 17:40 ]
... tak sobie myslę, żę kompromisem może być Pentax k200D
( po godzinie szukania:)...)
nie wiem czy to jednak nie są za leciwe konstrukcje....
Zobacz co mam w podpisie obok 450D...
Oczywiście, że kup sobie używanego Canona 40D!!!
Popatrz na niemieckim ebayu - chyba, że nie masz loga - zdobądź.
Można kupić nieraz prawie nieużywane 30/40D, o nawet 20D - poniżej 10 000 klapnięć nie wspominając - za garść drobnych
A że to bdb aparaty są, już sam 20D to zobacz testy na optycznych...
Czy zdjęcia robiono
sigielki napisał/a:
tak sobie myslę, żę kompromisem może być Pentax k200D
Myslałem o czyms większym,np. Canon 40D, Pentax k10D, i uzywanym (ze względu na cenę), ale nie mogę znaleźć wiarygodnego egzemplarza i nie wiem czy to jednak nie są za leciwe konstrukcje....
40D przy 1000D może jest "leciwy", ale zdecydowanie bardziej godny polecenia.
Obiektyw /sigma 17-70/ wybrałeś niezły.
sigielki napisał/a:
... tak sobie myslę, żę kompromisem może być Pentax k200D
A to akurat jest zdecydowanie "leciwa konstrukcja"-jeśli chcesz pentaxa wybierz nowszego
Nadal można nimi robić udane zdjęcia i to na pewno wygodniej niż 1000D i podobnymi (choć to też rzecz dyskusyjna w niektórych przypadkach). Zakup - ryzyk-fizyk, jak z każdym używanym towarem
Człap, człap - schodzimy na ziemię.
Sigielki - dobrze Ci radzę/my - kup sobie Canona 40D i niekoniecznie Sigmę 17-70 a Tamrona 17-50 f2.8 ale BEZ VC!!! - są teraz w dobrych cenach (gdyby tak, to poczytaj o Tamronie temat - trzeba go sprawdzić czy AF nie "fiksuje").
Jeden problem. Jeśli kupiłbyś rzeczywiście C40D plus owego Tamrona, czy Sigmę 17-70 ale z OS!!! - to obawiam się, że zamiast robić zdjęcia będziesz się ciął z wrażenia.
Nie żartuję. C40D jest naprawdę kawałkiem porządnego sprzętu za niewielkie pieniądze.
Chcesz mieć taką samą jakość zdjęć, tylko mniej "bajerów" - kup, jak ja, Canona 30D za kieszonkowe.
Zapewniam Cię, że żałował nie będziesz.
Ja absolutnie nie.
Między k-x a k-r jest niecałe 600pln różnicy, a między k-x a k-5 ok.3000pln
Z tego co napisał sigielki, to budżet wynosi ok.3000pln. Nawet na samo body k-5 nie starczy, ale na taki zestaw owszem:
http://www.pixmania.pl/pl...o&CodePromo=oui
Z tego co napisał sigielki, to budżet wynosi ok.3000pln. Nawet na samo body k-5 nie starczy, ale na taki zestaw owszem:
Napisałem:
Człap, człap - schodzimy na ziemię.
Najtańszy w tej chwili, z tych "kup teraz", z darmową wysyłką (do Polski na pewno z 22 euro, może mniej)
Canon 40D - 3 lata, 20 000 zdjęć na liczniku.
40D to udana i sprawdzona konstrukcja. W 2008 roku jeden z najczęściej polecanych korpusów (bardzo często ze wspomnianym wcześniej Tamronem 17-50/2.8). Aparat (choć już nie pierwszej młodość) wyposażony w dużo współczesnych fajerwerków i przede wszystkim bardzo udaną matrycę o niezłej dynamice tonalnej. Zadbane egzemplarze dobrze trzymają cenę. Poniżej 1500 zł chyba bałbym się kupić, ale za 1600-1700 już są ciekawe propozycje. Wspomnianego Tamrona lepiej kupić w sklepie, by mieć pewność że AF dobrze działa z zakupionym korpusem (sprawdzać trzeba na tym korpusie, który się posiada).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10