Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mam Canona 300D wiem że można wgrać na niego oprogramowanie z 10D gdyż są zbudowane na tych samych podzespołach tyle że 10D ma więcej możliwości...
Ściągnąłem soft do 10D ze strony Canona ale jak chce go wgrać wyskakuje mi ERROR
Dodam że ściągnąłem też najnowsze oprogramowanie do 300D no i poszło bez problemu...
Pierwszy problem co mam zrobić żeby zaskoczyło?
Widzę że są ludzie którzy mają w swoich 300D oprogramowanie z 10D - nawet tu na forum w dziale na sprzedaż widziałem
Dwa - pytanie poboczne - jest gdzieś do ściągnięcia oprogramowanie do 10D w języku polskim?
Fryta86, prędzej bym szukał na desce canona ...powiem szczerze, że pierwsze słyszę, może dlatego, że w zamierzchłych czasach korzystałem z tego korpusu.
Nooo... historyczny sprzęt
Miałem EOS 50 analogowy ale męczyły mnie klisze więc wymieniłem na lustrzankę niestety na lepszą nie było mnie stać - długo mam nadzieję ten stan już nie potrwa ale puki co kombinuję jak wyżej
...tak że jak ktoś ma wiedzę na ten temat to będę wdzięczny
Softu od 10D nie da się wgrać. Jest soft od Wasi. Dodaje on kilka możliwości które były w 10D a w 300D zostały programowo zablokowane. http://satinfo.narod.ru/en/index.html
Bardzo bardzo dziękuję za odpowiedź!!!
Myślałem że to soft z 10D nigdzie nie znalazłem takiej informacji...
Fajnie że są ludzie którym się chce tak bawić z oprogramowaniem Jak bym wiedział jak to bym go jeszcze spolszczył
Teraz jak sprzętu jest tak dużo to już ciężko o takie modyfikacje ale pamiętam jak miałem telefon samsunga c100 to też było do niego mnóstwo różnych softów i bajerów głównie z Rosji... Ale fajna zabawa była - a telefon nieziemski
Tematu nie zamykajmy - może ktoś jeszcze coś ciekawego kiedyś dorzuci
Jeszcze raz dzięki - wieczorem spróbuję wgrać
[ Dodano: Czw 16 Gru, 2010 13:13 ]
Jednak już wgrałem... Wszystko poszło gładko i pięknie
Zdjęcia przedstawiają dodatkowe menu z licznymi ustawieniami...
Dodatkowo jest jeszcze wyższe ISO - ale tylko jedno ustawienie wyżej ponad standardowe 1600 i nazywa się "H"
info z linka powyżej dotyczące modyfikacji:
# Enter Flash Exposure Compensation using SET button
# SET button function when shooting
# Shutter release w/o CF card
# Flash sync speed in Av mode
# RAW+JPEG rec. Sets the quality of embedded JPEG
# Mirror Lock up
# Selects the autofocus mode: AIfocusAF, ONEShot
# ISO 3200
Pozdrawiam i polecam te oprogramowanie wszystkim posiadaczom Canon-a 300D
Instalacja jest prosta i nie wymaga specjalnych umiejętności - pamiętajcie tylko o naładowanej do pełna baterii
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10