Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 22 Gru, 2010 Dziwny problem podczas odtwarzania filmów d3100
Mam dziwny problem, nakręciłem film aparatem nikon d3100 i podczas odtwarzania na komputerze (przegrałem z karty pamięci na kompa) film się zacina, klatkuje, obraz szarpie dźwięk jest opóźniony. Natomiast jak odtwarzam na aparacie nie mam takiego problemu wszystko jest dobrze.
Używam najnowszego allplayera 4.5 i mam wszystkie kodeki.
Karta pamięci Kingston 8gb klasa 4
film się zacina, klatkuje, obraz szarpie dźwięk jest opóźniony.
To oznacza, że albo masz za słaby komputer, albo śmietnik w kodekach
kabzut napisał/a:
Windows Media Player nie odtwarza plików .MOV
A to oznacza, że masz śmietnik w kodekach... Oraz, że brakuje Ci w systemie kodeka h.264
Odinstaluj te wszystkie komboplejery - wystarczy jeden. A jak chcesz sprawdzić co i jak - zainstaluj QuickTime. To program, który natywnie wspiera pliki MOV
Obok problemu kodekowego, może wystapic tez problem sprzętowy. Jesli Twój komputer ma już swój jakis tam wiek i radiator przy wentylatorze zabrudził się kurzem, procek zaczyna się przegrzewać. Pierwszym widocznym tego objawem będzie zacinanie się filmów, jeśli grasz to gier. Obudowa laptopa zacznie Ci się nadmiernie nagrzewać. Sprawdź temperaturę procka podczas jego pracy, jeśli będzie przekraczała powiedzmy 60 stopni C, powinieneś wyczyścić radiator. Nie wiem dokładnie jaka jest jet jego normalna temperatura pracy ale dla przykładu w mojej Toshibie to 48 C. Powyżej 60 C czyszczę radiator i problemy z zacinajacymi się filmami znikają. Uporządkowanie kodeków jeśli masz bałagan i to on jest przyczyną tego zjawiska też powinno pomóc. Najmniej i na ostatnim miejscu za całą zaistaniałą sytuację winiłbym aparat.
Obok problemu kodekowego, może wystapic tez problem sprzętowy. Jesli Twój komputer ma już swój jakis tam wiek i radiator przy wentylatorze zabrudził się kurzem, procek zaczyna się przegrzewać. Pierwszym widocznym tego objawem będzie zacinanie się filmów, jeśli grasz to gier. Obudowa laptopa zacznie Ci się nadmiernie nagrzewać. Sprawdź temperaturę procka podczas jego pracy, jeśli będzie przekraczała powiedzmy 60 stopni C, powinieneś wyczyścić radiator. Nie wiem dokładnie jaka jest jet jego normalna temperatura pracy ale dla przykładu w mojej Toshibie to 48 C. Powyżej 60 C czyszczę radiator i problemy z zacinajacymi się filmami znikają. Uporządkowanie kodeków jeśli masz bałagan i to on jest przyczyną tego zjawiska też powinno pomóc. Najmniej i na ostatnim miejscu za całą zaistaniałą sytuację winiłbym aparat.
Zainstalowanego mam tylko allplayera 4.5 który mi sam pobiera kodeki. Jeżeli chodzi o przegrzewanie się kompa to raczej nie mam z tym problemu bo gry, inne filmy śmigają że aż miło.
Co do Windows Media playera wyskakuje mi że brakuje jakiegoś kodeka (no ale którego)
Nie instalowałem żadnych super kodek paków tylko sam allplayer wyszukiwał mi zawsze jaki kodek brakuje i sam pobierał więc śmietnik z kodekami też odpada.
Po zainstalowaniu Quick Time jest lekko lepiej bo się nie zacina lecz tylko klatkuje.
Jak ma ktoś pomysł jakiego kodeku mi brakuje bądź zestawu kodeków to proszę o podpowiedz oraz linka.
Mam windowsa xp SP 3
kabzut, Proponuję odinstalować wszystkie kodeki oraz AllPlayera a następnie po ponownym uruchomieniu kompa zainstalować ponownie, ja osobiście używam K-Lite codec
Macie problemy z czytaniem? Przecież to jest stary rzęch, sprzed bodaj 4 lat (chociaż w swoim czasie był dość mocny)... Nie ma najmniejszych szans, żeby płynnie odtwarzał 1080p (pomijając, że ekrany były tam chyba wyłącznie 1280x800p), a już zwłaszcza AVCHD...
kabzut napisał/a:
Jeżeli chodzi o przegrzewanie się kompa to raczej nie mam z tym problemu bo gry, inne filmy śmigają że aż miło.
Filmy w SD i gry sprzed kilku lat lub niezbyt wymagające i na minimalnych ustawieniach, zapomniałeś dodać... BTW, te laptopy grzały jak piec, więc musisz mieć jakiś cudowny egzemplarz...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11