Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomoc w dokonaniu wyboru Canon vs. Tamron
Autor Wiadomość
Lotzu 
Nowy

Wysłany: Czw 06 Sty, 2011   Pomoc w dokonaniu wyboru Canon vs. Tamron

Witam potrzebuje pomocy w wyborze pomiędzy:
1. Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM
2. Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD

http://www.optyczne.pl/po...d0=145&add1=916

Ma ktoś jakieś doświadczenia z w/w szkłami ?

Reklama

dj_tomek 
Uczestnik

Wysłany: Czw 06 Sty, 2011   

Posiadam Tamrona. Jestem wieloletnim amatorem a dopiero teraz kupiłem tele, ponieważ nie jest to zakres jakiego używam najczesciej. Na moje potrzeby jest świetny, naprawdę kapitalnie pracujący AF, jeszcze bardziej genialna stabilizacja ( naprawdę niesamowicie wydajna). Dodam, że używam z canonowską puszką. Ostry nawet na 300 mm. Mialem podobny dylemat, zdecydowałem się na niego ponieważ ufam optyce Tamrono a skoro dodali nowy naped to tymbardziej mnie to przekonało. Stabilizacja w Canonie nie jest aż tak wydajna i PODOBNO trafiaja sie egzemplaże nieudane oraz szwankuje AF. Osobiście nie pracowałem na nim, więc więcej nic nie powiem. Z Tamrona jestem niesamowicie zadowolony. Ale ktoś kto na tym zarabia i ma sprecyzowane wymagania mogłby sugerować najtańszą elkę, czytaj 70/200 f4, jednak 70-300 Canona już chyba nie.

Pozdrawiam

komor 
Moderator

Lotzu, w tym temacie masz parę informacji, w tym porównanie Tamrona do Canona: Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD.

Lotzu 
Nowy

komor napisał/a:
Lotzu, w tym temacie masz parę informacji, w tym porównanie Tamrona do Canona: Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD.

Dzięki czytałem.

lancer 
Rozmowny

Lotzu, miałem tego tamrona i był to najgorszy zakup jaki popełniłem podczas swojej dotychczasowej foto-przygody. Co oczywiście nie oznacza, że Canon będzie lepszy. Po prostu tele musi kosztować...

P_M_ 
Maniak

A moglbys byc bardziej konkretny? Silnik wysiadl, stabilizacja nie dzialala, mydlo bylo?
Z twojego pisania nic nie wynika, a mozna sobie pomyslec, ze komus marzyly sie 'cuda-niewidy' za grosze. Bo wybacz, ale w swojej klasie ten szkielek zbiera dobre recenzje. A jesli chce sie szklo profesjonalne, to faktycznie trzeba zaplacic i tylko glupi sie dziwi, ze tak jest.

Pod nikona szklo jest naprawde fajne optycznie. Moze nawet nieco lepsze niz 70-300vr, ktory jest lepszy od odpowiednika canona... Ja tamrona jednak nie kupie, bo to tania tandeta.

lolek88 
Rozmowny

lancer, na pewno mówisz o nowym Tamronie ze stabilizacją i silnikiem?

lancer 
Rozmowny

oj przepraszam nie doczytałem - miałem poprzednią wersję i nikomu nie polecam, tej nie używałem, więc jedyne co mi pozostaje to wyłączyć się z wątku :) Kto wie może jest dobra.
Sorki za wprowadzenie w błąd

belkot77 
Rozmowny

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011   

A moze 70-200 4L. To najlepszy wybor jak nie potrzebujesz 300 mm

Lotzu 
Nowy

Wysłany: Pią 07 Sty, 2011   

belkot77 napisał/a:
A moze 70-200 4L. To najlepszy wybor jak nie potrzebujesz 300 mm

L jest poza zasięgiem finansowym :sad: Mam obecnie zdobyczny EF 75-300 mm f/4-5.6 III ale powoli muszę go oddać, ogniskowa 200-300 to spora różnica zwłaszcza *1,6 tak ze raczej 200 to będzie trochę za mało

[ Dodano: Sob 08 Sty, 2011 11:09 ]
Panowie jest jakaś szansa obiektywnego testu tego szkła na Optyczne.pl ?

maczetka 
Rozmowny

Wysłany: Wto 11 Sty, 2011   

Lotzu napisał/a:

Panowie jest jakaś szansa obiektywnego testu tego szkła na Optyczne.pl ?

raczej nie. na optycznych same nieobiektywne :roll: :lol:

konczako 
Entuzjasta

Wysłany: Sro 12 Sty, 2011   

Nowy Tamron wymiata i bije Canona pod każdym względem. Tylko kupuj u sprawdzonego sprzedawcy. To tyle.

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

konczako napisał/a:
Nowy Tamron wymiata i bije Canona pod każdym względem.

O którym "pobitym" canonie mowa?

konczako 
Entuzjasta

Sunders napisał/a:
konczako napisał/a:
Nowy Tamron wymiata i bije Canona pod każdym względem.

O którym "pobitym" canonie mowa?

O tym z tematu :wink: :idea: .
Lotzu napisał/a:
Witam potrzebuje pomocy w wyborze pomiędzy:
1. Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM
2. Tamron SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD

Odpowiedz do tematu