Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Posiadam Tamrona. Jestem wieloletnim amatorem a dopiero teraz kupiłem tele, ponieważ nie jest to zakres jakiego używam najczesciej. Na moje potrzeby jest świetny, naprawdę kapitalnie pracujący AF, jeszcze bardziej genialna stabilizacja ( naprawdę niesamowicie wydajna). Dodam, że używam z canonowską puszką. Ostry nawet na 300 mm. Mialem podobny dylemat, zdecydowałem się na niego ponieważ ufam optyce Tamrono a skoro dodali nowy naped to tymbardziej mnie to przekonało. Stabilizacja w Canonie nie jest aż tak wydajna i PODOBNO trafiaja sie egzemplaże nieudane oraz szwankuje AF. Osobiście nie pracowałem na nim, więc więcej nic nie powiem. Z Tamrona jestem niesamowicie zadowolony. Ale ktoś kto na tym zarabia i ma sprecyzowane wymagania mogłby sugerować najtańszą elkę, czytaj 70/200 f4, jednak 70-300 Canona już chyba nie.
Lotzu, miałem tego tamrona i był to najgorszy zakup jaki popełniłem podczas swojej dotychczasowej foto-przygody. Co oczywiście nie oznacza, że Canon będzie lepszy. Po prostu tele musi kosztować...
A moglbys byc bardziej konkretny? Silnik wysiadl, stabilizacja nie dzialala, mydlo bylo?
Z twojego pisania nic nie wynika, a mozna sobie pomyslec, ze komus marzyly sie 'cuda-niewidy' za grosze. Bo wybacz, ale w swojej klasie ten szkielek zbiera dobre recenzje. A jesli chce sie szklo profesjonalne, to faktycznie trzeba zaplacic i tylko glupi sie dziwi, ze tak jest.
Pod nikona szklo jest naprawde fajne optycznie. Moze nawet nieco lepsze niz 70-300vr, ktory jest lepszy od odpowiednika canona... Ja tamrona jednak nie kupie, bo to tania tandeta.
oj przepraszam nie doczytałem - miałem poprzednią wersję i nikomu nie polecam, tej nie używałem, więc jedyne co mi pozostaje to wyłączyć się z wątku Kto wie może jest dobra.
Sorki za wprowadzenie w błąd
A moze 70-200 4L. To najlepszy wybor jak nie potrzebujesz 300 mm
L jest poza zasięgiem finansowym Mam obecnie zdobyczny EF 75-300 mm f/4-5.6 III ale powoli muszę go oddać, ogniskowa 200-300 to spora różnica zwłaszcza *1,6 tak ze raczej 200 to będzie trochę za mało
[ Dodano: Sob 08 Sty, 2011 11:09 ]
Panowie jest jakaś szansa obiektywnego testu tego szkła na Optyczne.pl ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10