Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 20 Lut, 2011 D700 vs D3s prosze o doradzenie
Witam jest to moj pierwszy post.
Moze temat wyglada dosc glupio i niektorym odpowiedz wyda sie oczywista moje pytanie jest nieco inne. Chodzi mi o aparat pelnoklatkowy oczywiscie i zastanawiam sie nad dwoma zestawami Nikon D700 z 24-70 i 70-200 oba 2.8 czy moze D3s z 24-70 2.8 czy kosztem tele kupic lepsza puszke?
Wczesniej bralem pod uwage Canona np 5D mk2 ale odpadl z tego wzgledu ze uzytkuje Nikona, no i AF w Canonie mnie odraza...
Co byscie wybrali? Ale prosze o normalne odpowiedzi a nie jakies wygadywanie glupot
master-photo,
normalne pytanie brzmi: do czego- ten zestaw, bo jak do niedzielnego pstrykania to wolałbym zestaw z dwoma szkłami a najlepiej (chociaz te zoomy są "zacne") wymieniłbym zoomy na stałki pod własne potrzeby (i tu wpisz do jakich tematów najczęściej podchodzisz).
reporterka, zmienne warunki oswietleniowe, czasem warunki pogodowe. wiem ze d3s ma swietne uszczelnienia i jest bardzo dobra puszka, na d700 zlego zdania ciezko powiedziec.
powiem tak bardzo wymagam, szczelnosci zestawu, niezawodnosci, szybkosci no i jakosci ale to kazdy wymaga jakosci.
coraz czesciej mysle o d3s chociaz 70-200 tez kusi...
007areka [Usunięty]
Wysłany: Nie 20 Lut, 2011
d3 to spora pucha, j bym bral 700 i szkla, puszke i tak za jakis czas wymienisz lub dokupisz druga,... szkla zostana.....chc nie wiem jaka foto sie zajmujesz i do czego to ma byc
reporterka, zmienne warunki oswietleniowe, czasem warunki pogodowe.
Zdecydowanie D3s. Nie ma w tej chwili puszki pracującej lepiej w trudnych warunkach oświetleniowych. Jeśli chodzi o szum jest działkę lepiej, niż w przypadku D700.
kozidron [Usunięty]
jaad75 napisał/a:
Zdecydowanie D3s. Nie ma w tej chwili puszki pracującej lepiej w trudnych warunkach oświetleniowych. Jeśli chodzi o szum jest działkę lepiej, niż w przypadku D700.
no tak ale zycie jest pełne kompromisów i jakby miało sie to odbyć kosztem 70-200/2.8 to brałbym d700.
Tylko pomyślałbym jeszcze o lampie, zresztą ciężko ocenić co to za "reporterka", czy to sterylne cykanie w pomieszczeniach(gdzie lampą mozna się wspomagać), czy off road gdzie nawet lampa nie pomoże.
zresztą ciężko ocenić co to za "reporterka", czy to sterylne cykanie w pomieszczeniach(gdzie lampą mozna się wspomagać), czy off road
Do sterylnego cykania w pomieszczeniach, to raczej te uszczelnienia się tak sobie przydają...
Ale fakt, nie wiadomo co to za reporterka, i czy bez tele można się obejść...
to zależy jaka reporterka.. jednak d3s to bardziej szybkostrzelna, lepszoaefna, jednak ja osobiście wybrałbym nieco bardziej poręczną d700 albo k3 z matrycą FF (ale tego ostatniego nie ma więc wybór mam ograniczony)
kozidron [Usunięty]
Cytat:
albo k3 z matrycą FF (ale tego ostatniego nie ma więc wybór mam ograniczony)
matko z córka, czytam to już któryś raz- sigmiarz, nie przy jedzeniu
master-photo, mimo wszystko jak 70-200 potrzebny to sprawa oczywista
chyba jednak sie zdecyduje na d700 z dwoma szklami, oba szkla mialem w rekach wiec wiem czego sie spodziewac, a puszke moze sie dorzuci kiedys taka d3s lub d4 jak wyjdzie
chyba jednak sie zdecyduje na d700 z dwoma szklami, oba szkla mialem w rekach wiec wiem czego sie spodziewac, a puszke moze sie dorzuci kiedys taka d3s lub d4 jak wyjdzie
Lepsza puszka pozwoli Ci mieć lepsze od innych zdjęcia w bardzo trudnych warunkach - to jest moim zdaniem silniejszy argument niż te kilka kilka linii na mm w nowszym szkle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10