Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
przesiadka na popularny FF
Autor Wiadomość
szum
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Sie, 2010   przesiadka na popularny FF

mam zamiar kupic apartat z wiekszym sensorem co wybarac D3s,D700+24-7002,8.Canon5d markII czy leice m9 z 50mm ? to mam byc apart na kazda okazje !!! praktycznie do każdego rodzaju zdjec .

kolega to pisał chyba w wielkim stresie, tyle literówek
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Pon 30 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pon 30 Sie, 2010   

szum napisał/a:
to mam byc apart na kazda okazje !!! praktycznie do karzdego rodzaju zdjec .
No to Leica raczej odpada... :razz:
BTW, przecież nie jesteś aż takim noobem, żeby pytać na forum - powszechnie wiadomo jakie cechy mają te aparaty, wystarczy zdecydować na czym Ci bardziej zależy...

szum
[Usunięty]

w suchanie sie w glos innych nigdy nie zaszkodzi , mnie korci d3s bo strasznie mi sie zdjecia z niego podobaja ale jest wielki dla mnie to wada.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

szum napisał/a:
mnie korci d3s bo strasznie mi sie zdjecia z niego podobaja ale jest wielki dla mnie to wada.
To kup sobie D700 - mniejszy, a zdjęcia podobnej jakości...

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

jaad75 napisał/a:
, a zdjęcia podobnej jakości...

Tylko "użytkowe" ISO niższe ;)

D3/D700 vs 5Dmk2... Potrzebujesz megapikseli - bierz 5Dmk2, jak nie możesz rzucić monetą, choć moim zdaniem D700 jest lepszy (mimo 12Mp) ;)

szum
[Usunięty]

a one maja te sama matryce?

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

szum napisał/a:
mam zamiar kupic apartat z wiekszym sensorem co wybarac
Kup na co cię stać. Nikon, Canon, czy Sony na FF - wszystko robi ładne zdjęcia.
Zważywszy, że:
szum napisał/a:
to mam byc apart na kazda okazje !!! praktycznie do karzdego rodzaju zdjec .
i tak musisz kupić walizkę obiektywów więc w zasadzie tylko bilans kwotowy musisz złożyć i spojrzeć na swój rachunek w banku. :wink:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

D3 i d700 - tak - 12Mpix, ISO 200 - 6400 (rozszerzalne do zakresu 100-25600)
D3s ma inną (wsparcie dla video) choć nadal 12Mpix, ISO 200 - 12800 (rozszerzalne do zakresu 100-102400 :roll: )
D3x ma matrycę 24Mpix, ISO 100 - 1600 (rozszerzalne do 50-6400)
5D mk2 ma matrycę 21Mpix ISO 100-6400 (rozszerzalne do 50-25600)

To wszystko można wyczytać w specyfikacjach...

szum
[Usunięty]

hijax_pl: wiem ,ze mozna wyczytac ale mozna tez wyczytac ze w d3s i d700 jest matryca 12mpix dlatego pytam w koncu chyba idzie taka sama matryce oprogramowac w inny sposob?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Tak - są różne. Dlatego też D3s ma dużo większy zasięg ISO oraz potrafi nagrywać filmy...

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

szum, jeżeli rozważasz Canona, to śmiało możesz rozpocząć od zestawu, którego najczęściej używam (patrz stopka).
Jakie różne pstryki nim można "popełnić" - kliknij w galeryjkę. Jak będziesz miał pytania to wal śmiało. :wink:

Luke_S 
Maniak

Być może pomoże Ci lektura wątku o moich (i nie tylko moich) niedawnych rozważaniach na temat przejścia na FF - zakończonych sukcesem :)

http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=12375

szum
[Usunięty]

dzieki chlopaki, to ja sobie przemysle.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

To tak dla przeciwwagi powiem, że Nikon D700 też ładne pstryki robi. :)

sigmiarz 
Optyczny

zawsze polecam w takiej sytuacji pixel-peeper.com albo flickr (pixel-peeper tylko filtruje flickra, ułatwia wyszukiwanie, chociaż sporo może umknąć :???: )
Po obejrzeniu kilkuset mb zdjęć z każdego z tych apratów wyciągniesz bardzo proste ale nic nie wyjaśniające wnioski, każdym z tych aparatów można robić takie zdjęcia jak innymi z tej listy, nie wiemy na ile Cię stać, ani czy zależy CI na video, jeśli nie masz ambicji filmowca bierz d700, jeśli finanse nie są problemem i jednak przyda się opcja filmowania (ja bym brał gdybym mógł się tak szarpnąć) bierz d3s do rozmiarów można się przyzwyczaić (tak przynajmniej twierdzi znajoma :wink: )

Odpowiedz do tematu