Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
1zl, dałeś 2x linka do lamp. Ponieważ linkowana lampa ma fotocelę, to bez problemu możesz zapiąć odbiornik na Metza (bo nie wiem, czy on akurat ma tryb dumb slave) i odpalić w ten sposób obie lampy. Oczywiście na 2 odbiorniki też się da.
Lampy są - jak za te pieniądze - bardzo dobre. Tylko kup od kogoś, kto Ci da na nie gwarancję, a nie 14dni rękojmii. Warto za to dopłacić te 20PLN, bo potrafią się zepsuć.
Obydwie lampy wyzwolisz z wbudowanej fotoceli, wyzwalacze zwiększają pewność i komfort. Jeśli są to rf-602, to bierz. W tej cenie najlepsze. Jeśli chcesz lepsze i z automatyką (do yongnuo bez sensu, ale do metza, czy systemówek już ok), to pixel-tr331/332. jak bez automatu, ale potrzebujesz dużej niezawodności i zgodności z Pocket Wizard, to bierz Phottix Atlas, ale to już 350PLN/sterownik.
A ja jak zwykle zamiast RF602 polecam Phottixa Strato.
W cenie różnica niewoelka, a funkcjonalność dzięki przeniesieniu eTTLa do lampy wpietej w nadajnik jest dużo większa.
Ciekawe co 1zl kupił i jak to się mu sprawuje. napisz
fotoG3, chłopie, to jest wątek sprzed czterech miesięcy, rozumiem że chcesz sobie ponabijać trochę postów, ale może rozsądniej byłoby pisać w czymś bardziej aktualnym?
@jaad75
Popatrz ile masz postów i kto tu sobie nabija licznik.
Powiedz mi co Twój post wniósł do rozmowy o wyzwalaczach radiowych RF602 i Strato?
Jestem na tym forum optyczne.pl dopiero od kilku dni i oglądam różne interesujące mnie wątki i zamiast rzeczowej odpowiedzi odzywa się Wujek Dobra Rada
Zacytuję Twoje motto
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli
Wczoraj wpisałem się pod postem Arka z testu obiektywu SIGMY 24/1,8, nie było tam oprócz zaproszenia Arka do dyskusji po teście (napisanej 28 maja 2006r) żadnego postu i dzisiaj stał się cud po 5 latach milczenia w wątku MC pisze że miał styczność z tym obiektywem ale miał FF i go nie kupił - to jest rzeczowa odpowiedź.
A Ty robisz dokładnie to co zarzucasz mnie.
Ale mój poprzedni post miał inny cel.
Takie stare wątki są dla mnie cenniejsze niż nowe, bo można prześledzić dyskusję i dowiedzieć się czegoś ciekawego.
Żal mi tylko, że często osoba zakładająca wątek nie kończy go informacją co w końcu wybrała-kupiła i jakie są jej pierwsze doświadczenia z tym sprzętem.
Może 1zl sledzi swój wątek i odpowie. Dlatego się wpisałem
jaad75
nie mam szansy Ciebie dogonić bo zaglądam tam gdzie są interesujące dla mnie wątki i nie pouczam nowych forumowiczów gdzie im wolno pisać.
Czy wątek jest zakończony okaże się po jakimś czasie. Nawet 5 lat bez posta nie jest jeszcze dowodem na zamknięcie wątku.
Tak jak napisałem ciekawi mnie wybór autora.
Zgadzam się z tym, że jeżeli 1zl nie logował się od stycznia to zagląda tu bardzo rzadko, ale ustawiłem powiadomianie i jeżeli ktoś (niekoniecznie 1zl, przecież niejaki jaad75 odezwal sie, szkoda że nie na temat) odpowie to dostanę info. Mnie to nie boli, a może być ciekawe.
Co do odpowiedzi MM to brzmiała tak:
Cytat:
Mogłem kupic używkę świetną optycznie, ale miała wyraźnego FF na moim body. U kolegi trafiała bezbłędnie.
Niestety problem FF BF jest dla mnie istotny, bo nie mam w żadnym body mikroregulacji.
W drugim zdaniu jest info o koledze u którego było OK.
Dla mnie obydwie informacje są na temat.
Zgadzam sie z Tobą że muszę się wiele dowiedzieć o tym forum - jestem tu po prostu nowy - mój staż jest już 3dniowy. Jednak skorzystałem z cytatu niekoniecznie Twojego, żeby w miarę grzecznej formie powiedzieć co myślę o takich uwagach.
Forum widzę jako zbiór ludzi życzliwych i pomocnych sobie. Nikt za nic nie dostaje kasy, a mimo to chętnie pomaga innym.
Widzę, że 143 razy ktoś ocenił, że Twoje wypowiedzi mu pomogły.
To mi się podoba.
Nie podoba mi się sączenie jaadu.
Co do przyzwyczajania się to fakt. Jako nowy dałem się złapać na przepychanki słowne.
Śledzę optyczne.pl od lat, ale na forum jestem od 3dni i bardzo mi się tu podoba.
Dzięki za info
fotoG3, rzeczywiście najczęściej nie ma sensu odgrzebywać starego wątku typu „co kupić” w celu dodania swojej opinii. Są wątki stosunkowo nowe, aktualne w których można coś doradzić. No i oczywiście wątki dotyczące konkretnych produktów, w których zawsze warto dodać coś (sensownego i nowego!) nawet po latach.
Natomiast w Twoim przypadku po raz już bodaj trzeci czytam, że polecasz Phottixy Strato, więc jeszcze chwila a przyjrzymy się, czy czasem nie jesteś po prostu botem reklamowym jakiegoś dystrybutora lub sklepu.
Wyzwalacz o nazwie prawie zabronionej do wymówienia w tym wątku był najlepszym moim zakupem w zeszłym roku.
Piszę o nim w kilku wątkach bo nie było jeszcze wczoraj o nich większej dyskusji.
Szkoda , że sam nie założyłem wątku przed tobą @komor, ale faktycznie jestem tu od kilku dni i jeszcze się rozglądam co i jak.
W sumie masz też rację że wątek co kupić jest taki bardziej jednorazowy - pytanie, odpowiedź, decyzja i koniec.
Tutaj chodziło mi o to że moim zdaniem wypada po zakupie pochwalić się nowym sprzętem.
Pechowo trafiłem na uzytkownika, który jest bardzo mało aktywny - ale to też mój błąd wynikający ze stażu.
Idę już do Twojego/mojego wątku.
Pozdrowienia ze Szczecina dla Wrocławia.
Mieszkałem przez 3 lata na Podwalu 56.
Kilka razy byłem na giełdzie foto na Dworcu Gł.
Ciekawe czy te giełdy jeszcze są?
Kiedyś nawet na giełdzie wypstrykałem film Hasselbladem
[ Dodano: Sro 30 Mar, 2011 16:31 ]
Znowu mi nie poszedł załącznik
[ Dodano: Sro 30 Mar, 2011 16:36 ]
Hasselblad 500CM Ilford XP klatka 6x4,5cm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11