Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
wschod slonca
Autor Wiadomość
heet81 
Nowy

Wysłany: Pią 25 Mar, 2011   wschod slonca

elo all, mam pytanko.

Dzisiaj rano jadac do roboty mialem okazje sie zatrzymac na poboczu drogi w celu pstrykniecia foci nieba, ktore bylo krwiscie czerwone toz przed wschodem sloneczka. Zasadniczo mialem mze jeszcze ze 2 minetki czasu zanim sloneczko wyszlo nad horyzont. Byl naprawde super moment na pstrykanie.
Puszka.. C1000D(zbieram ostatnie ostatki na lepsza)
szklo.. C 70-200/4 z nakreconym B+W mrc polaryzacyjnym filtrem
ustawilem dziore na F/4 czas na 1/4 wycelowalem, wyostrzlo mi sie w ulamku sekundy to pstryknolem i lipa
pucha sie zwiesila na jakies 30sek jak jest w momencie dlugiego naswietlania z ta roznica, ze pucha nie zarejestrowala nic, ani nic ciemnego ani przejaranego, poprostu nic, jak bym w ogole nie pstrykal. To pokrecilem na rozne sposoby i dalej lipa... Hmnnn lapy mi opadly i nasunelo mi sie pytanie czy ja naprawde taka ....... jestem..
O dziwo przekrecilem na te tematyczne ustawienia Krajobraz, pstryk i mam focie.
Obczailem ustawienia puchy na automacie i ustawilem je tak samo na amanualu i znow lipa..
Nie kumam nic juz a taki bylem kozak hehehehe.
Co tu duzo mowic HELP ;p co robie zle? Co moge poprawic i jak to zrobic hyhyhy ;p
aa nie badzcie zbyt surowi dla nooba.

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pią 25 Mar, 2011   

Polska język - trudna język?

Może jakieś przykładowe zdjęcie ? Co to znaczy ze nie zrobił ? Może samowyzwalacz był ustawiony ?

Usjwo 
Optyczny

No przeciez jest przyklad,... to znaczy nie ma... to znaczy jest, bo jest to co wyszlo, czyli nic. :mrgreen:

Ja tak zrozumialem ze nic nie wyszlo (nawet jeden bit)

dr11 
Optyczny

Z całą pewnością mogę stwierdzić, że coś było ustawione nie tak lub nastąpiła awaria ;)
Reset do ustawień fabrycznych na początek i obserwacja co się ustawia/co się dzieje.
Jak coś zacznie znów się krzaczyć to spróbuj zmienić kartę pamięci (jak wykluczysz to, że nic nie jest namieszane w ustawieniach).
Ostatnio zmieniony przez dr11 Pią 25 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

MC 
Temu Panu już podziękujemy

A przed napisaniem kolejnego posta skorzystać ze słownika ortograficznego.

heet81 
Nowy

ha ha, smieszne.
Sorry za pisownie ale nakminiam z telefonu bo w robocie nie mam dostepu do kompa.
Dla sprostowania w trybach tv,m po pstryknieciu i czekaniu okolo 30sek pucha nie zarejestrowala kompletnie nic,
nie uzylem samowyzwalacza, pstrykalem z lapy, pucha ostrzyla dobrze ale sie zwieszala,
w trybie automatycnym pucha ustawila dziore 7.1 i szybkosc 1/100 i zrobila sie focia
po ustawieniu tych parametrow w trybie M znow to samo czyli okolo 20-30sek czekania i pucha nic nie rejestrowala

MC 

To ja może zadam pytanie precyzujące:
- co to jest noob? Rodzaj ssaka zamieszkującego rejony pustynne?
- co to znaczy nakminiać? O ile sobie przypominam na forum więziennym nie jesteśmy i nie grypsujemy.

Tadeuszek
[Usunięty]

Jesteśmy na lekcji polskiego, że tak się czepiacie?
hejterzy :mrgreen:
Może wrzuć obydwa zdjęcia, exify pomogą w diagnozie :P

MC 

Tadeuszek, nie. Ale jak ktoś nie szanuje własnego języka i nie szanuje osób, które mu mają pomóc...

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Trza zdymać dekielek.

P.S. O diabli, MC podpadłem :)

Tłumaczę się:
trza - gwar. trzeba, np. trza nam iść na browaca (musimy iść na piwo),
zdymać - gwar. zdejmować, ściągać np. zdymajta dziatki pantofle (dzieci, zdejmijcie kapcie).

;)
Ostatnio zmieniony przez maziek Pią 25 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

maziek, ale żeś metaforą pojechał od rana ... :wink: :cool: :lol:

A ja na... przedkawiu ;)

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

hijax_pl napisał/a:
A ja na... przedkawiu ;)
No to przynajmniej na klawiaturze zaoszczędziłeś ;)

heet81 
Nowy

ok, dzieki za wszystkie wskazowki dotyczace mojej pisowni, ktora jest juz taka a nie inna.
Problem rozgryzlem(czytaj rozwiazalem) sam, mianowicie wczoraj robilem portretowa fotografie ze statywu, uzywajac samowyzwalacza, ktorego dzisiaj nie uzylem, zablokowalem jednak lustro co dzisiaj nie pozwolilo mi wykonac zdjec
mam nadzieje, ze mnie wszystcy zrozumieli
pozdrawiam

dr11 
Optyczny

Czyli reset do fabrycznych rozwiązałby sprawę :P
Ostatnio zmieniony przez dr11 Pią 25 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

heet81 
Nowy

tak, powrot do uustawien fabrycznych by napewno pomogl.

A pan panie MC, jak panu sie nie podoba jak ja pisze, to niech sie pan nie fatyguje i OFF'topuje(czytaj nabija sobie posty)
jesli sie pan czuje obrazony sposobem jakim sie posluguje jezykiem polskim to nawet nie musi pan do konca postow takich czytac bo ani mi to nie pomoglo ani nie dalo to nic innego, jak sie pan stara zablysnac to prosze pisac na temat!
Ale widze, ze na tym forum ludzie zamiast pomagac jajk to typowe polaczki wola troche bardziej przyczepic sie do rzeczy najmniej istotnych.
Ostatnio zmieniony przez heet81 Pią 25 Mar, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu