Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 05 Maj, 2012 listwa zabezpieczająca do lamp studyjnych
Witam serdecznie
Przeszperałem całe forum ale nie trafiłem na podobny temat.
Kilka dni temu kupiłem nowe lampy studyjne które kosztowały mnie niemal całe oszczędność.
Do tej pory pracowałem na chińskich najtańszych lampach błyskowych które służyły mi bez problemów przez 3 lata, czasem robiąc sesje nawet przez 5 godzin
Niestety nowy nabytek już drugi raz się popsuł
najpierw w jednej lampie przestało działać światło pilotujące,
a dziś druga się spaliła po 45miutach spokojnego pstrykania na 1/16 jej mocy.
Najpierw zgasło światło pilotujące później był już tylko huk i dym.
Domyślam się ze kondensatory poszły
Napisałem do firmy mają mi ją ZNOWU wymienić.
I teraz się zastanawiam czy to produkt jest felerny czy ja gdzieś błąd popełniam.
Dwie lampy były podpięte do jednego gniazda, nie używałem żadnej listwy zabezpieczającej.
Moje pytanie czy kupno jakieś listwy zabezpieczającej może pomóc i zabezpieczyć mój sprzęt oraz ile lamp na jedno gniazdo mogę podpiąć?
Czy po prostu taka seria fatalna została mi sprzedana, albo ten produkt jest do dupy.
Zamiast dużo mieć radości to od dwóch tygodni dużo zmartwień mam przez nowy nabytek, zależało mi na sprzęcie który będzie niezawodny i na lata.
który będzie oferował ultrakrótki błysk i który będę mógł zabrać w teren.
teraz boje się go w ogóle włączyć.
lampy mają bezpiecznik ,drugi jest wtyczce.ale czy warto inwestować w jakąś listwę zabezpieczającą czy to zbędny wydatek?
czy to nic nie da w żadnym przypadku? mieszkam w starym budownictwie nie wiem może są skoki napięć lub inne cuda.
chciałbym wszystkie ewentualności wyeliminować,
Napisałem że jeszcze jedna szansa i jak się coś znowu stanie to odsyłam wszystko i chce zwrot pieniędzy.
kupiłem ten zestaw plus jeszcze jeden z jedną lampą.
gwarancja jest na 18 miesięcy.
teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem
dcs może to bez znaczenia ale obie lampy siadły gdy był podpięty do nich beauty dish
i były używane jak światło główne.
ogólnie to wyglądają solidnie aluminiowa obudowa wszystko z metalu mocowanie z zaciskiem,
w sklepie powiedziano mi że mogły się uszkodzić podczas transportu, w sumie paczka ze wszystkim ważyła ponad 30kilo.
90s, firma u nas zupełnie nieznana, to ciężko wyrokować. Obudowy trochę podobne do Phottixów PPL-400 ale nie są identyczne.
A jak dotychczasowe doświadczenia z elektroniką w tym budynku, skoro piszesz, że stare budownictwo? Coś się psuło?
w sumie nic poza dwoma ps3 współlokatorów ale to było YLOD więc wina łutów konsoli.
Poprzednie lampy działały bez zarzutu, te same co tutaj:
http://www.ebay.co.uk/itm...=item5d2a4a7a31
Teraz nie wiem czy to po prostu pech czy to towar słabej jakości, a kupiłem z założeniem że będę w terenie więcej pstrykał.
chciałem lać po ludziach wodą jakieś skoki na BMXach, nawet już mam sesje wstępnie umówione.
A one wysiadają w salonie po paru minutach.
hijax_pl poprzednia sesja trwała godzinę i w jednej przestało działać to światło pilotujące w jednej z nich,sprawdzę na tej baterii jak radzisz.
Lampy się nie grzeją, pilot też jest halogenem, w porównaniu do poprzednich które dużo ciepła wytwarzały.
jeszcze bym zrozumiał gdybym snoota miał podpiętego i parę godzin je katował
błyskają równo i są bardzo szybkie, nadajnik i sterowanie lampami działają idealnie.
Ostatnio zmieniony przez 90s Sob 05 Maj, 2012, w całości zmieniany 2 razy
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sob 05 Maj, 2012
90s napisał/a:
UK firma
- CononMark
A Quantuum to polska firma, ale produkty tu i tu chińskie.
Stawiam na wady produktu.
Czyli nie ma sensu inwestować w listwę?
tylko zwykły przedłużacz wystarczy?
i ile lamp mogę podpiąć pod jedno gniazdo zasilające?
Dobrze że się spaliła dziś a nie podczas sesji, mam też pytanie w razie gdyby kolejna nawaliła.
Bo nie mam zamiaru więcej odsyłać wadliwego towaru na swój koszt.
Znacie jakąś ciekawą alternatywę?
chciałbym właśnie móc zamrażać ruch i by choć jedną byłą 500-600w pozostałe mogą być 300.
Oraz bym mógł ich używać w studio oraz plenerze.
dziękuje też za odpowiedzi.
ps. oj był smród i z 5 minut dym leciał. mam fotki jakby ktoś chciał:)
cena dużo wyższa i inne mocowanie, ja mam bowensa.
No nic dziękuje za rady, zobaczymy może te lampy są naprawdę dobre tylko pecha miałem na starcie.
jak nie to się ogrodnictwem zajmę bo mnie nie stać na takie robienie zdjęć jakbym chciał.
dcs, dzięki wielkie, pamiętam teraz jaad mi też je kiedyś pokazywał.
no cóż w razie czego trzeba będzie pomyśleć chociaż nie wiem czy są przejściówki bym mógł swoje dyfuzory do tego podpiąć.
[ Dodano: Sob 05 Maj, 2012 19:45 ]
tak w ogóle to wiadomość jaką dostałem po wysłaniu zdjęcia dymiącej lampy:
By looking image I think the capacitor is blown.
We will send you replacement and you got one year warranty.
I will make surf I will check before sending.
We have supplied nearly 150 units.
This is the first complain.
I think this may be particular this unit which has fail
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 1,15 sekundy. Zapytań do SQL: 14