Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Sprawia wrażenie profesjonalnie przygotowanego serwisu, kóry może być bardzo pomocny przy wyborze obiektywu. Przypadła mi do gustu zwłaszcza podstrona, na której można wybrać dwa dowolne obiektywy, ogniskową oraz przesłonę i porównać jak wygląda tablica testowa utrwalona przez nie.
np.:
I tu zrodziło się pytanie: czy są to testy w miarę wiarygodne? Czy to co widać na ekranie odzwierciedla rzeczywiste możliwości obiektywów? Może ktoś mógłby mnie przekonać, że strona jest "super podpowiadaczem" lub lepiej nie traktować jej poważnie.
Pozdrowionka
tomwider
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 Re: porównania obiektywów na the-digital-picture
tomwider napisał/a:
[...] czy są to testy w miarę wiarygodne? Czy to co widać na ekranie odzwierciedla rzeczywiste możliwości obiektywów?
Jeżeli robią zdjęcia w powtarzalnych warunkach i dobrze ustawiają ostrość (głęboko wierzę, że tak jest) to nie widzę powodu, żeby nie wierzyć wynikom. Przecież nie 'psują' zdjęć w photoshopie ;-)
Ja też lubię tą stronę.
Nie wyglada ze wiarygodnie. Porownalem dwie Lki 70-200 i 100-400.
No to ta druga to jest moze Lka ale w zakresie 300-400
Natomiast w zakresie 100-200 zachowuje sie gorzej niz moje badziewie 70-300 nie Elka
Albo wiec te testy sa do kitu albo Canonowi cos nie wyszlo w tej 100-400 do polowy zoomu dlatego staral sie zakamuflowac to powiekszona przyslona od 4.5
Ostatnio zmieniony przez Allan Czw 27 Wrz, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Arv [Usunięty]
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007
Allan napisał/a:
Nie wyglada ze wiarygodnie. Porownalem dwie Lki 70-200 i 100-400.
No to ta druga to jest moze Lka ale w zakresie 300-400
Natomiast w zakresie 100-200 zachowuje sie gorzej niz moje badziewie 7-300 nie Elka
Albo wiec te testy sa do kitu albo Canonowi cos nie wyszlo w tej 100-400 do polowy zoomu dlatego staral sie zakamuflowac to powiekszona przyslona od 4.5
Wiesz ... nie można wykluczyć, że mieli trefny egzemplarz.
Ale to też dla mnie sygnał - trafiają się trefne egzemplarze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10