Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 Sony Alpha 350 ? czy coś innego
Witam
Pewnie takich tematów było na pęczki ale ja mam troszke inne wymagania mianowicie
Będzie to moja pierwsza lustrzanka ( jestem amatorem )
Mam do przeznaczenia 1200zł preferuje jakąś używkę może być obiektyw kit ale.....
Mam wymagania co do samej lustrzanki chciał bym aby miała ręczne ustawianie ostrosci ( chyba nie wszystkie to mają )
chciał bym również aby aparat miał powyżej 10mpixeli
Co powiecie o alphie 350 ? można w niej ręcznie ustawiać ostrosć ?
nie jestem jakoś dobrze obkręcony w temacie ale wiem z doświadczenia że zawsze lepiej uczyć się na własnych błędach ale co do aparatu to wolę tu nie zabłądzić ;]
Z tego co napisałeś to mam wrażenie, że nie do końca wiesz co oznacza "ręczne ustawianie ostrości".
Jeśli jednak wiesz, to oczywiście każda lustrzanka ma taką opcję, ale akurat A350 ze względu na maleńki wizjer jest raczej niespecjalnym wyborem w tym zakresie.
Wysłany: Sro 25 Maj, 2011 Re: Sony Alpha 350 ? czy coś innego
michalpllc napisał/a:
Witam
Pewnie takich tematów było na pęczki ale ja mam troszke inne wymagania mianowicie
Nieprawda. Nie masz. Tematów z podobnymi wymaganiami było tu już od groma.
A co do pytania - każda lustrzanka ma "opcję" ustawiania ostrości manualnie. Nie widziałem jeszcze obiektywu bez pierścienia ostrości.
Jak chcesz koniecznie ogniskować ręcznie to szukaj czegoś z w miarę przyzwoitym wizjerem. Może jakiegoś Nikona D80 w niezłym stanie uda się za tą cenę na allegro wyrwać ?
co do ręcznego ustawiania ostrości miałem na myśli ustawienie ostrości pokrętłem na obiektywie .....
No to już coś powinno koledze świtać, że to cecha nie korpusu, ale przekręconego doń obiektywu
1) obiektywy, gdzie priorytet położono na AF niestety mają dość wąski i niewygodny pierścień do ustawiania ostrości
2) aby wygodnie ustawiać, to oprócz czegoś do kręcenia (pierscień na obiektywie) warto mieć możliwość sprawdzenia efektów takiego ustawiania: albo dobry wizjer albo LV.
W moim aparacie wyostrzanie automatyczne nie za bardzo mnie satysfakcjonuje. Co do aparatu to w Końcu jaki najlepiej wziąć ? potrzebuje aparat na następny weekend więc muszę się szybko decydować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10