Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Wto 07 Cze, 2011
Nikon D90 z obiektywem czy bez
Autor Wiadomość
SiemankoOo 
Początkujący

Wysłany: Wto 07 Cze, 2011   Nikon D90 z obiektywem czy bez

Witam, jedno pytanko mam zamiar kupić Nikona D90 i zastanawiam się czy wziąć z obiektywem NIKKOR 18-105mm VR czy kupić samo body i dokupić konkretniejszy obiektyw (np. Tamron 17-50mm 2.8) Czy mimo wszystko kupić z Nikkorem 18-105mm ?.

Pozatym jak oceniacie obiektyw NIKKOR 18-105mm VR ?

Dzięki za odpowiedzi

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Wto 07 Cze, 2011   

Jako były posiadacz 18-105vr oceniam go bardzo dobrze. Szczególnie, że w kicie z D90 kosztuje ok 650zł ;-)

Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Wto 07 Cze, 2011   Re: Nikon D90 z obiektywem czy bez

SiemankoOo napisał/a:
Pozatym jak oceniacie obiektyw NIKKOR 18-105mm VR ?

Obiektyw jest bardzo ostry. To naprawdę bardzo udana konstrukja.

SiemankoOo 
Początkujący

czyli warto wziąć z obiektywem ?

Tutejszyn 
Optyczny

Ja bym tak zrobił. Ty zrób jak uwazasz.

SiemankoOo 
Początkujący

no powiedzmy że biorę z Nikorem 18-105mm, jaki obiektyw dokupić ? Tamron 17-50mm 2.8 to dobry wybór ?

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Kolega chce powielić ogniskowe w nowym obiektywie? Po co, lepiej kupić samo body i do tego Tamiego 17-50. :grin:

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

SiemankoOo napisał/a:
powiedzmy że biorę z Nikorem 18-105mm, jaki obiektyw dokupić ?

Nikkora 35/1,8,
Nikkora 85/1,8 i
nikkora 70-300VR
:smile:

[ Dodano: Wto 07 Cze, 2011 17:05 ]
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
lepiej kupić samo body i do tego Tamiego 17-50

Też tak uważam.

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

A do czego szanowny kolega chce wykorzystać ten sprzęt ?
Może potrzeba coś dłuższego ? a może jednak szerszego niż proponowane 17mm ? :wink:

SiemankoOo 
Początkujący

Wysłany: Sro 08 Cze, 2011   

do czego potrzebuje hmm, no będzie to jedyny obiektyw więc będzie służył raczej do wszystkiego na początku :) a jakie jest jego zastosowanie że tak zapytam, w czym się najlepiej sprawdza? ;)

kozidron
[Usunięty]

Tutejszyn napisał/a:
Obiektyw jest bardzo ostry. To naprawdę bardzo udana konstrukja.

z tą konstrukcją to trochę przesadziłeś :shock:

Tutejszyn, odkąd to plastik na bagnecie jest udanym rozwiązaniem :shock: .

Pewnie że tamron tez ma swoje wady ale przynajmniej rozsypuje się od przodu, ja mam już drugiego i czekam na kolejną wysypkę :wink:

Sunders, to weź ty się zdecyduj co byś zrobił, bo twój post z 17.02 sugeruje żeby brać zestaw kitowy (d90+18-105) + stałki, które proponujesz a potem jednak polecasz wersję wujka z tamronem, która zresztą jest najrozsądniejsza.

Sunders 

kozidron napisał/a:
twój post z 17.02 sugeruje żeby brać zestaw kitowy (d90+18-105) + stałki, które proponujesz a potem jednak polecasz wersję wujka z tamronem, która zresztą jest najrozsądniejsza.

kozidron, nie przeczytałes ze zrozumieniem:
Sunders napisał/a:
SiemankoOo napisał/a:
Nikkora 35/1,8,
Nikkora 85/1,8 i
nikkora 70-300VR

To była odpowiedź na w.w. hipotetyczne załozenie SiemankoOo, który wczesniej założył w innym dziale podobny wątek, w którym od razu mu radziłem tego tamrona, ale ten wczesniejszy wątek został skasowany na jego życzenie przez moderatora i tylko sam SiemankoOo lub moderator mogą to teraz potwierdzić :???: Sprawa jest trochę zagmatwana, więc nie dziwię się, że trudno Ci się w tym połapać :lol:

kozidron
[Usunięty]

Sunders, nie ściemniaj .......odnosisz się do wypowiedzi, która została w cytacie - cytując :

SiemankoOo napisał/a:

proponujesz poza tym co u góry :

Sunders napisał/a:
Nikkora 35/1,8,
Nikkora 85/1,8 i
nikkora 70-300VR
:smile:

na końcu dodajesz uśmieszek ..... a potem:

Sunders napisał/a:
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
lepiej kupić samo body i do tego Tamiego 17-50

Też tak uważam.

więc nie ma o czym mówić ...... :razz:

Sunders napisał/a:
Sprawa jest trochę zagmatwana, więc nie dziwię się, że trudno Ci się w tym połapać :lol:

połapać to ja sie nie mogę jak ktoś poleca 15-85+100-400 jako uniwersalny zestaw a tu to najzwyczajniej się sam zwinąłeś :razz: :wink:

Sunders 

kozidron napisał/a:
połapać to ja sie nie mogę jak ktoś poleca 15-85+100-400 jako uniwersalny zestaw a tu to najzwyczajniej się sam zwinąłeś

kozidron, zupełnie Ci się pomieszało :roll: Ten watek jest o obiektywach do D90 :wink:

kozidron
[Usunięty]

Sunders napisał/a:
kozidron, zupełnie Ci się pomieszało :roll: Ten watek jest o obiektywach do D90 :wink:

bo tu (w tym wątku) ty się nie orientujesz a ja nie mogę się połapać w którymś z poprzednich gdzie podobnie błyszczałeś :razz:

Odpowiedz do tematu