Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 13 Cze, 2011 Aparat w cenie 1500-1700
Witam mam zamiar kupić nowy aparat fotograficzny w cenie 1500-1700 zł.
Najlepiej aby miał:
- odchylany ekran,
- zoom x20 i musi być ręczny,
- akumulatorki,
Jestem laikiem nie zajmuje się profesjonalnie fotografią i nie będę. Aparat będzie wykorzystywany do zdjęć portretowych, pejzaży, wakacyjnych, wycieczki szkolne.
I oczywiście nie chce lustrzanki ponieważ nie mam zamiaru dokupywać kolejnych obiektywów.
Matisw
Zanim kupisz HS-a to poczytaj sobie jeszcze wypowiedzi użytkowników tego fajnego sprzętu.
HS10/20 ma kilka drobnych "wad", o których warto wiedzieć przed zakupem aparatu:
1. Pewne trudności z celnością AF, nad którym do pewnego stopnia po pewnym czasie można zapanować (ponoć w HS20 to jest trochę poprawione)
2. Dość spore mydło przy szerokim kącie na obrzeżach..
3. Ponoć HS20 okropnie się muli przy przechodzeniu z trybu fotografowania w tryb odtwarzania.
4. Przy dużym powiększeniu widać skutki niezadużej matrycy CMOS (np. w porównaniu do s6500, gdzie matryca jest zdecydowanie lepsza), ale za to ponoć cmos w hs-ie daje lepsze rezultaty przy kręceniu filmów.
Jeśli ci te "wady" jakoś zbytnio nie przeszkadzają, to będziesz bardzo zadowolony z HS-a, bo to zacna maszyna! Można b. fajnie manipulować przy jpg-ach w różnych trybach kreatora kolorów i WB, ma świetną guzikologię i ergonomię, obiektyw całkiem ładnie się zachowuje przy dużych zbliżeniach itp itd
1. Tak poprawili
2. To też trochę poprawili ( w stosunku do HS10)
3. Cóż nie można mieć wszystkiego (ale może to poprawią w nowszym sofcie )
4. Zdjęć nie będę powiększał wystarczą mi w rozdzielczości max monitora a wtedy nie wdać tych "skutków" aż tak ,a ja właśnie poszukiwałem aparatu że tak powiem do wszystkiego i w miarę zbalansowanego.
Mam nadzieje że te wady nie będą mi przeszkadzać, dzisiaj będę zamawiać ten aparat, i mam nadzieje że będę SZCZĘŚLIWYM posiadaczem Fujifilm Finepix HS20 EXR
2. To też trochę poprawili ( w stosunku do HS10)
4. Zdjęć nie będę powiększał wystarczą mi w rozdzielczości max monitora a wtedy nie wdać tych "skutków" aż tak ,a ja właśnie poszukiwałem aparatu że tak powiem do wszystkiego i w miarę zbalansowanego.
Mam nadzieje że te wady nie będą mi przeszkadzać, dzisiaj będę zamawiać ten aparat, i mam nadzieje że będę SZCZĘŚLIWYM posiadaczem Fujifilm Finepix HS20 EXR
Hehe, akurat mydło i brak detali na monitorze widać niemiłosiernie. Lepiej oglądaj fotki w formacie pocztówkowym, wtedy rzeczywiście nie jest tak źle. Porównaj fotki z HS'a z innymi aparatami na imaging-resource.com
Kiedyś miałem HS10 przez 2 mies. ale zdarzył się wypadem i m.in. HS przestał ... działać.
Ale zdj. z niego były w miarę i mam nadzieje że nowszy HS nie będzie gorszy
Kiedyś miałem HS10 przez 2 mies. ale zdarzył się wypadem i m.in. HS przestał ... działać.
Ale zdj. z niego były w miarę i mam nadzieje że nowszy HS nie będzie gorszy
Matisw
Skoro byłeś zadowolony z HS10, to na pewno będziesz zadowolony z HS20.
Dużo osób pisze, że AF działa lepiej, a to moim zdaniem jest największy mankament tego aparatu (poza mydłem na szerokim kącie).
Jedyny zauważalny w wypowiedziach minus to zbyt wolne przełączanie pomiędzy trybami fotogr.-odtwarzanie.
Sam jestem b. ciekaw tego aparatu.
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11