Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wiadomo, że Canon to Canon, tylko ze ten 100-400 zasysa sporo kurzu
Jak rozumiem masz ten obiektyw i ciągle jest zasyfiony.
Tak to jest jak się sprzęt zna z głupich opisów w necie.
Pokazać Ci swój? Chyba nikt na tym forum takim szkłem w ciężkich warunkach pogodowych nie zrobił więcej zdjęć. Zasysa, ale pod warunkiem, że terenówki śmigają obok po polnej drodze a Ty intensywnie robisz zdjęcia pracując zoomem. Zasyfia nie tyle sam obiektyw co matrycę w aparacie. Przy normalnej pracy w normalnym powietrzu nic się specjalnego nie dzieje, szczególnie jak aparat ma na matrycy "trzepaczkę". A Sigma 120-400 przy tym Canonie to lekka kupa. Jak Sigma to tylko 100-300/4 albo 50-500 OS. Resztę radzę sobie darować.
Widze że na poważnie się za to zabrałeś.
Zaczne może od tego. Gdybym miał canona, kupił bym obiektyw canona. Pisałeś mi na pw, ale ja dopiero teraz zakapowałem o pewnych rzeczach.
Ten mój obiektyw, był wybrany z paru innych modeli tego gatunku. Wybierała go osoba która doskonale zna się na fotografii, a potrzebował czegoś, zanim kupił nikona 500 mm.
Odrzucił chyba 5 obiektywów, zanim wziął tego.
Z tym zasysaniem kurzu, to troche bujda, zreszta napisał to już MM, ja fotografuje w naprawde exremalnych warunkach, czasem obiektyw po wyjściu z czatowni jest cały brudny. Leząc na mokradłach, spowija go błoto.
Przeczytałem ten temat i gdybym miał dziś wybrać, wybrał bym używany 100-400 canona. Mogłem zrobić pare zdjęć wróblom i porównać z sigmą. Jakość o wiele lepsza.
Fotografuje bardzo krótko, ale wiem jedno. Obiektyw należy zrozumieć, jeśli sie tego nie zrobi, to i najlepszy obiektyw nie pomoże. Dlatego też jest wiele takich opini, a nie innych. Zrobią fotki 3 i już pytaja o następny obiektyw.
Ta sigma robi dla amatora naprawde ładne fotki, tylko trza zapomnieć o cropach. Jeśli coś tu pokazuje, to z reguły sa fotki całe, lub bardzo niewiele cięte.
Osobiście kup canona używanego.
Wysłany: Czw 09 Cze, 2011
patrzyłem na allegro i nie ma używanych... (bynajmniej nie widzę:))
po II myślę, że ja (gdybym kupował używany obiektyw) to bym pewnie nie zwrócił uwagi na rzeczy które są istotne (chodzi mi o jakieś ewentualne usterki)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10