Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
expel, jak Ci się tak spieszy bardzo to może zwolnij tempo i sprawdź linki, które wklejasz - to ułatwi potencjalnym czytelnikom zorientowanie się o co dokładnie pytasz
Nie polecę bo nie znam tych modeli... Mam w domu wężyk YongNuo MC36b (zasilany 2xAAA) i jest OK. Tyle, że płacenie 140zł to zdzierstwo - można bezpośrednio z Chin z eBay'a zakupić za połowę ceny...
Ten grip to dość kiepściutki jest, no i bez interwałometru
Ostatnio zmieniony przez hijax_pl Pon 25 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz
expel [Usunięty]
Wysłany: Pon 25 Lip, 2011
Konta na eByu nie mam. Pewnie założenie to parę minut. Muszę się do tego wreszcie przekonać . Z chin przesyłka będzie szła trochę dłużej niż z polski a potrzebuję max na piątek. A grip potrzebny tylko żeby dobrze trzymać i mieć miejsce na 2 aku. Czytałem o nim pochlebne opinie. A interwał będzie w wężyku te w gripach mają ograniczenia co do ilości zdjęć bodajże i kosztują dużo ;] .
Z chin przesyłka będzie szła trochę dłużej niż z polski a potrzebuję max na piątek.
No z tym jest różnie. Do mnie dochodziły stamtąd w niecały tydzień, ale to zapewne zasługa duże miasto + sprawność lokalnego oddziału poczty + ślizg przez urząd celny...
[ Dodano: Pon 25 Lip, 2011 18:43 ]
expel napisał/a:
A interwał będzie w wężyku te w gripach mają ograniczenia co do ilości zdjęć bodajże i kosztują dużo ;] .
No wiesz... W gripie to zapewne policzyli na ile fot starcza baterie tam władowane
Zresztą jak celujesz w takie serie po 500 fot co 5min to zamiast gripa polecałbym Ci zewnętrzny zasilacz EH-5a zakupić.
expel [Usunięty]
Wysłany: Pon 25 Lip, 2011
Dzięki za podsunięcie pomysłu z zasilaczem. Przemyśle na pewno grip ma tą przewagę że nie trzeba martwić się o dostępność prądu tylko rozstawić się, włączyć i czekać . Bardzo proszę o rade co do tych wężyków bo na razie temat schodzi na inne akcesoria, nie powiem że informacje nie są przydatne bo są nawet bardzo ale dzień się kończy powoli a ja dalej nie wiem co kupić. Z tego co wyczytałem Pixel ma możliwość ustawienia zdjęć w serii w zakresie od 1 do 99 i nieskończoność a Secure od 1 do 9999 co jest pewnym plusem. Wyprowadźcie mnie z błędu jeżeli się mylę.
[ Dodano: Pon 25 Lip, 2011 19:54 ]
Na innych stronach Pixel ma od 1 do 9999 wiec może to 99 to błąd opisu na allegro.
[ Dodano: Sro 27 Lip, 2011 20:00 ]
Kupiłem wężyk firmy Pixel i nie żałuję wyboru. Polecam go wszystkim ma wszywko co trzeba. Dla rozwiania wątpliwości dodam że używając funkcji z interwałem można ustawić interwał na 99 min 59 sec i zrobić 9999 zdjęć. Zaś używając samowyzwalacza można zrobić 99 zdjęć i ustawić max 59s. Lecz używając funkcji z interwałęm która działa identycznie jak samowyzwalacz (plus parę innych ustawień) można ustawić samowyzwalacz na 99min 59sec i zrobić 9999 zdjęć. Mam nadzieję że ten post ułatwi komuś wybór wężyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10