Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 18 Sie, 2011 Filtr polaryzacyjny do tele 77mm i nie tylko
Witam. Zakupiłem ostatnio sigme 120-400 Apo DG OS HSM i chciałbym dokupić do niej polara. Obiektyw używany będzie do pokazów lotniczych i imprez motoryzacyjnych. Dodatkowo posiadam jeszcze uniwersalny 17-85 IS do którego również chciałbym używac tego filtra w połączeniu z przejściówką z 67mm. Mam niestety ograniczone fundusze więc nie stać mnie na filtr za kilka stówek. Znajomy zaproponował mi więc takie cos. Powiedział, że to dobry wybór w stosunku cena/jakość w porównaniu np z podstawowymi filtrami marumi, które są 2x droższe. Co Wy mi poradzicie?
Ostatnio zmieniony przez komor Pon 22 Sie, 2011, w całości zmieniany 1 raz
allcon, ja bym radził nie psuć sobie obrazu filtrami niewiadomego pochodzenia. Marumi jest wydatkiem, ale jednorazowym i posłuży długo. Ale jak Cię nie stać, to co tu można doradzić? Możesz dooszczędzać...
Marumi ma dodatkowo oprawkę slim.
Nie wiem czy już nie za późno, ale jeśli chcesz wydać połowę mniej niż na Marumi to możesz pomyśleć o filtrze King. W teście na Optycznych nie wypadł źle, więc w przeciwieństwie do innych tańszych polarów nie ryzykujesz że trafisz na minę Używam 67mm oraz 52mm i jestem zadowolony, jak chcesz mogę zrobić jakieś przykładowe fotki na różnych szkiełkach i Ci podesłać.
Też wydaje mi się , że filtry Marumi są całkiem dobre, ja lubię tez osobiście Hoya i jakoś przyzwyczaiłam się do nich ale Marumi testowałam i były fajnej jakości. Na foto-tipie sobie poszukaj, w fajnych cenach możesz coś upatrzeć.
dziękuje za porady - zamówiłem już marumi -MaciekNorth jak możesz to podeslij mi na allcon@vp.pl jakies sample z tego Kinga bo będę potrzebował jeszcze filtr na 52 wiec może sie skusze jesli będzie w miare ok. pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11