Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sony HX100 Czy Sony HX9
Autor Wiadomość
audi 
Początkujący

Wysłany: Wto 05 Lip, 2011   Sony HX100 Czy Sony HX9

Zastanawiam się nad wyborem aparatu uniwersalnego do robienia fotek i kręcenia filmików z wakacji, dzieci, rodzinne imprezy. Wybór mój zawęziłem raczej do tych dwóch modeli. Zastanawiam się tylko który aparat będzie robił lepsze fotki przy tych samych warunkach i ustawieniach, bo oba mają taka samą matrycą i rużnią się właściwie tylko obiektywem i wielkością.

Reklama

wielbicielxx 
Rozmowny

Wysłany: Wto 05 Lip, 2011   

Praktycznie poza obiektywem niczym się nie różnią- moim zdaniem i jeden i drugi jak większość tegorocznych premier szajs z na max przeładowaną matrycą + zoom 30 razy nawet nie chcę fotek z takich urządzeń oglądać :sad:

audi 
Początkujący

Wtej cenia wątpię abym znalazł coś lepszego, te aparaty kręcą dodatkowo filmy z szybkością 50 - 60 fsp FULL HD i mogą robić fotki podczas nagdania (co jest bardzo przydatne przy dzieciach) Zastanawiałem sie nad bezlusterkowcami, ale czy jest sens jeśli ja i tak bym pozniej niekupował obiektywów i w cenie do 1800 zł czy mają 50 - 60 fsp FULL HD

wielbicielxx 
Rozmowny

W cenie do 1800 zl wszystko jest lepsze od Twoich faworytów :mrgreen:

Bezlusterkowce Olympusa kupisz z kitowym szkłem już za niewiele ponad 1000 zł choćby ten- Olympus PEN E-PL1 a jeśli porządny kompakt z jakością zdjęć to też jest kilka modeli godnych uwagi: samsung EX1, lumix LX5, olympus XZ1, canon G11,12
a jeśli coś do wszystkiego w klasie sony HX9 to obejżyj sobie też lumixsa TZ10, 18, 20 itp.

TomPL2 
Optyczny

audi napisał/a:
Wtej cenia wątpię abym znalazł coś lepszego, te aparaty kręcą dodatkowo filmy z szybkością 50 - 60 fsp FULL HD i mogą robić fotki podczas nagdania...

Widać, że marketing działa - bez FullHD ani rusz :mrgreen:

A po co ludziom superzoom jak robią zdjęcia dzieciom czy rodzinie? Ech......

audi 
Początkujący

TomPL2 napisał/a:
audi napisał/a:
Wtej cenia wątpię abym znalazł coś lepszego, te aparaty kręcą dodatkowo filmy z szybkością 50 - 60 fsp FULL HD i mogą robić fotki podczas nagdania...

Widać, że marketing działa - bez FullHD ani rusz :mrgreen:

A po co ludziom superzoom jak robią zdjęcia dzieciom czy rodzinie? Ech......

Mam TV plazmowy 50" FUL HD
Jeśli model HX100 ma lepszy obiektyw od HX9 i będzie robił ładniejsze fotki i filmy, to chyba logiczne że warto go wybrać .
I podajcie mi konkretne modele które podczas kręcenia filmu robią fotki.
No i posiadają FULL HD 50i - 60i w tej cenie
Ostatnio zmieniony przez audi Wto 05 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

wielbicielxx 
Rozmowny

żaden objektyw z zoomem 30 x nie da ci super obrazu chćby to było potrójne Full HD :mrgreen:

audi 
Początkujący

wielbicielxx napisał/a:
żaden objektyw z zoomem 30 x nie da ci super obrazu chćby to było potrójne Full HD :mrgreen:

Dlatego napisałem to pytanie (który aparat pasiada lepszy obiektyw ) i będzie robił lepsze fotki i filmy przy tych samych warunkach.

qawe
[Usunięty]

Kod:
te aparaty kręcą dodatkowo filmy z szybkością 50 - 60 fsp FULL HD i mogą robić fotki podczas nagdania (co jest bardzo przydatne przy dzieciach)

Zdjęcia robione podczas filmowania mają rozdzielczość 3 Mpix (przynajmniej w HX100)

Kod:
bo oba mają taka samą matrycą i rużnią się właściwie tylko obiektywem i wielkością.

Różnią się także: dostępnymi trybami, wizjerem, pierścieniem zmiany zoomu/ostrości, odchylanym ekranem, mocą wbudowanej lampy błyskowej, najkrótszym czasem otworu migwaki, minimalną odległością w zdjęciach makro, przysłoną... (to wszystko na korzyść HX100), a na korzyść HX9 lepszy kąt.
Ostatnio zmieniony przez qawe Wto 05 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

TomPL2 
Optyczny

No to może będzie lepiej, gdy jak ty będziesz kręcił ten film dziecku to niech żona komórką cyka zdjęcia - chyba będą lepsze :razz: (najlepiej wziąć komórkę z aparatem 12mpx)

qawe
[Usunięty]

Dodatkowo zdjęcia można robić maksymalnie w trybie nagrywania FULL HD 50i (nie można w 50p).

audi 
Początkujący

TomPL2 ile Ty masz lat dzieciaku, bo po Twoim wpisia mozna wywnioskować że 16
Jak nie masz nic konkretnego do napisania to nie troluj

TomPL2 
Optyczny

audi napisał/a:
TomPL2 ile Ty masz lat dzieciaku, bo po Twoim wpisia mozna wywnioskować że 16
Jak nie masz nic konkretnego do napisania to nie troluj

Jestem stary dziad, który zapomina że niektórzy nie dość że niewiele wiedzą o fotografii i nie słuchają uwag, to także nie mają poczucia humoru. No skleroza panie...

audi 
Początkujący

To jakie inne model byście doradzili zamiast HX100 i HX9 które będą robiły lepsze fotki i kręciłt filmy w i FULL HD 50p w podobnej cenie

qawe
[Usunięty]

Kod:
To jakie inne model byście doradzili zamiast HX100 i HX9 które będą robiły lepsze fotki

To kup lustrzankę, albo bezlusterkowca.

Swoją drogą kupiłem HX100V ze względu na tryby P/A/S/M, zdjęcia HDR, czasem filmy Full HD, bardzo dobry flesz, szybkie zdjęcia seryjne oraz wbudowany filtr szary.

Odpowiedz do tematu