Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 31 Lip, 2011 Lustrzanka do filmow do 2500
Cześć,
Od kilku lat nagrywam swoją muzykę. Chciałbym zacząć robić wizualizacje do mojej muzyki i potrzebuję do tego fajnej lustrzanki.
Nie będę ukrywał, że duży nacisk kładę na nagrywanie filmów ponieważ mam w planach kręcenie krótkich teledysków.
Tutaj moje pytanie. Jaką lustrzanke wybrac ? Najbardziej interesuje mnie Canon 550d ze względu na tryb video i możliwość zmiany ustawień w samym aparacie.
Myślałem też o Nikonie d3100, podobna półka cenowa, mniej megapikseli i brak korekcji video w aparacie.
Kolejne pytanie: jaki obiektyw wybrać? Na początku będę zmagał się z KIT'owym jednak jego wymiana to pewnie obowiazek.
Proszę o wyrozumiałość i darowanie sobie komentarzu w stylu 'chcesz filmy - kup kamerę'.
Ostatnio zmieniony przez eksu Nie 31 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz
OK. Zatem co jest dla Ciebie najważniejsze przy filmowaniu?
Chciałbym mieć kontrolę nad video podczas pracy a nie tylko podczas obróbki. Moje filmy oparte są głównie na zbliżeniach z rozmytym tłem. Chciałbym też móc kontrolować ISO, często kręce w nocy przy kiepskim świetle, np. przystanek i latarnia.
eksu, pomyśl może jeszcze o dołożeniu kilku stówek do 600D. Wiem, że to spory procent ceny aparatu, ale uważam, że warty rozważenia. Odchylany telewizor przy kręceniu filmów to bardzo duże ułatwienie.
eksu, pomyśl może jeszcze o dołożeniu kilku stówek do 600D. Wiem, że to spory procent ceny aparatu, ale uważam, że warty rozważenia. Odchylany telewizor przy kręceniu filmów to bardzo duże ułatwienie.
Aj, juz przeboleje. Po prostu bardziej sie powyginam przy kręceniu.
Mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie najlepiej kupić aparat? Mam znajomego który odradzał mi kupna sprzętu na allegro w postaci wszystkomajacego zestawu tj. karta, pokrowiec, obiektyw itd.
na allegro to faktycznie nalezy omijac te takie mega-hiper zestawy typu "korpus, 5 obiektywow, karta, statyw, torba, itd" bo jak sie wczytac to sie okazuje, ze obiektywy to np starsze wersje aktualnych modeli, nie 5 obiektywow a dwa a reszta to slabej jakosci konwertery, karta zazwyczaj wolna, statyw plastikowy, torba pewnie rowniez sredniej jakosci. lepiej kupic zestaw korpus+obiektyw w sklepie internetowym a reszte akcesoriow sobie dokupic nawet lokalnie bo roznice w cenie nie beda jakies drastyczne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10