Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
stare aparaty
Autor Wiadomość
PawelM 
Nowy

Wysłany: Pią 26 Sie, 2011   stare aparaty

Witam,

mam kilka starych aparatów, i prosiłbym o ich wycenę. Czy ktoś moze byc nimi zainteresowany czy raczej tylko "skup złomu"

P1160642.jpg
Plik ściągnięto 5847 raz(y) 77,07 KB

P1160652.jpg
Zenit C
Plik ściągnięto 5861 raz(y) 69,48 KB

P1160650.jpg
Plik ściągnięto 5845 raz(y) 72,42 KB

P1160646.jpg
Zorki 10
Plik ściągnięto 5835 raz(y) 66,9 KB

P1160639.jpg
lustrzanka dwuobiektywowa START
Plik ściągnięto 5856 raz(y) 59,55 KB

Reklama

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

Wysłany: Pią 26 Sie, 2011   

najlepiej przejrzeć na allegro po ile schodziły ostatnio (a nie po ile ktoś je wystawiał). fortuny nie zbijesz, ale kilka stówek powinno wpaść. szczególnie za starta i zenita-c.

możesz też puścić od złotówki, wtedy wyceni się samo.

candy 
Maniak
óć

Wysłany: Pią 26 Sie, 2011   

no wiele to niestety warte nie jest
podobnie jak napisał ghost, najwięcej arte są Start(sporo ludzi grzebie ostatnio w średnim formacie) i Zenit C,ale kokosów to bym się nie spodziewał

marisol 
Nowy

Wysłany: Pią 30 Gru, 2011   

Witam,
znalazłam w domu ten oto nieznanej mi marki aparat. Wygląda na jakiś szpiegowski aparacik ze względu na jego wielkość, w dodatku nie ma na nim żadnej nazwy. Czy ktoś może wie co to za aparat?

ophiuchus 
Optyczny

Znaczek na futerale wskazuje na jakiś starszy produkt BELomo, ale mogę się mylić. Zrób dokładniejsze zdjęcia aparatu, może na spodzie korpusu, stopce lampy albo wręcz w środku, po otwarciu drzwiczek na film (w ogóle tam się tak film zakłada? ;) ) są jakieś dane. Przede wszystkim umieść większe zdjęcia, na takiej małej fotce trudno cokolwiek zobaczyć.

Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Pią 30 Gru, 2011   Re: stare aparaty

PawelM napisał/a:
Witam,

mam kilka starych aparatów, i prosiłbym o ich wycenę. Czy ktoś moze byc nimi zainteresowany czy raczej tylko "skup złomu"
Te aparaty mają wartość sentymentalną, a czasem historyczną. Jesli masz je sprzedać teraz za grosze, to lepiej nie sprzedawaj wcale. Wróć do tematu za kilka lat, ale wtedy nie pytaj ile za złom, tylko policz jak za zboże.

ophiuchus 
Optyczny

marisol, dobra, trochę się naszukałem... Leniuszku ;D Wygląda na to, że sprzęt był już naprawiany, ponieważ płytka nad obiektywem okrywająca wizjer została wymieniona. Akurat tam powinna znajdować się nazwa aparatu. Wygląda mi to na Wiosnę(?) 1 lub 2. Kwestia dokładniejszych oględzin, akurat na tym się nie znam ;)
Tu więcej szczegółów i zdjęć: http://www.sovietcams.com/index.php?-1481165400

Fortuny raczej na tym nie zbijesz ;)
http://www.ebay.com/itm/V...=item3370115c7d

marisol 
Nowy

Wysłany: Nie 01 Sty, 2012   

ophiuchus, dziękuję! Przyznam szczerze, że spędziłam wieczór by znaleźć jakiekolwiek info w necie na temat tego aparatu. Wiedziałam jedynie, że radziecki bo po otwarciu drzwiczek na film zobaczyłam cyrylicę, ale to nie była nazwa. Najciekawsze, że mieści się tam standardowy film, więc mogę kupić amatorski i wypróbować jakoś tej Wiosny, bo sprzedawać na pewno nie mam zamiaru! Zbyt dużą wartością są dla mnie aparaty. ; )

Odpowiedz do tematu