Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sigma 70-300 1:4-5,6 APO - różne wersje
Autor Wiadomość
Nikuś 
Nowy

Wysłany: Pią 11 Wrz, 2009   Sigma 70-300 1:4-5,6 APO - różne wersje

Witam wszystkich forumowiczów.Czy może mi ktoś pomóc?Szukam choćby małego testu obiektywu Sigma 70-300 1:4-5,6 D APO Macro.Pozdrawiam :grin:
Ostatnio zmieniony przez komor Pią 02 Wrz, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pią 11 Wrz, 2009   

http://optyczne.pl/12.1-T...Wst%C4%99p.html

Nikuś 
Nowy

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009   

Dzięki!
ale to nie to szkiełko.Chodzi mi o D nie o DG.Jest to sigma ze złotym paskiem. :cry:

[ Dodano: Sob 12 Wrz, 2009 00:10 ]
wygląda to tak

[ Dodano: Sob 12 Wrz, 2009 00:17 ]
...........................

sigma.jpg
Plik ściągnięto 11881 raz(y) 44,54 KB

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Nikuś, nie znam oznaczenia D w sigmach :| jest DC albo DG.
A to co pokazałeś na zdjęciu bardziej mi podchodzi pod oznaczenie AF-D

Swoją drogą powinieneś szukać 70-300 APO Macro
np coś takiego http://www.photographyrev...00_3128crx.aspx

Nikuś 
Nowy

hijax_pl, Dzieki serdeczne!każda opinia użytkowników jest cenna,ale i tak wolalbym przeczytać jakiś(względnie) obiektywny test na nikonie.
Pozdrawiam

h.s.
Rozmowny

Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009   

To nie tak, wyniki testu nie zależą od systemu, tylko od wielkości matrycy / w Mp /.
Pod nikonem nie znalazłem, jest natomiast w canonie na matrycy 8Mp. / z czerwonym paskiem /.
O ile przy ogniskowej 70mm ostrość podchodzi pod ex, to przy 200mm jest już gorzej, a przy 300mm kicha. Przy wielkości matrycy 10Mp bedzie jeszcze gorzej. Bardziej upakowane matryce wymagają coraz lepszych obiektywów
http://www.photozone.de/c...-review?start=1
Sigma z pomarańczowym paskiem może być lepsza, ale na ile?

Nikuś 
Nowy

No włśnie.Ale na ile?Pozdrawiam

Monastor 
Optyczny

h.s. napisał/a:
O ile przy ogniskowej 70mm ostrość podchodzi pod ex, to przy 200mm jest już gorzej, a przy 300mm kicha. Przy wielkości matrycy 10Mp bedzie jeszcze gorzej.

Będzie gorzej jak oglądasz wycinki 1:1. Przy oglądaniu w konkretnej rozdzielczości albo na pełnym ekranie na tym samym monitorze, czy odbitce takiej samej wielkości może być tylko lepiej.

Nikuś 
Nowy

Wysłany: Pon 21 Wrz, 2009   

Mam go i jest super.Nie mam doświadczenia z tego typu szkłami bo to mój pierwszy taki zoom,ale jak dla mnie to spoko pomimo tego,że pewnie swoje latka już ma.Dziękuje kolegom którzy starli się pomóc.Pozdrawiam

djzziom 
Nowy

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010   Sigma 70-300 Apo DG Macro Pomoc

Witam
mam pytanie jak sprawdzić czy sigma70-300 Apo DG Macro ma wbudowany Silnik AF żeby współpracowała z Nikonem D60 gdyż mam okazje kupić w bardzo niskiej cenie tylko nie wiem czy bedzie współpracował z moim D60. Jeśli ktoś wie jak to prosił bym o Pomoc.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Pią 15 Sty, 2010   

a czy ten obiektyw w ogóle posiada silnik w sobie ? bo mi się wydaje że jednak go nie będzie miał

djzziom 
Nowy

czytałem na forach że niektóre mają silniki na alledrogo też są wersje z silnikami , tylko nie wiem jak rozpoznać czy ta akurat ma silnik czy nie

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

djzziom, ten obiektyw jest w dwóch wersjach bez silnika (około 700zł) i z silnikiem (około 900zł)

Jak kupisz bez silnika - nie będziesz miał z D60 autofocusa.

djzziom 
Nowy

A wiesz może jak rozpoznać który jest z silnikiem a który bez bo chce kupić używkę a porzedni właściciel użytkował sigmę z D80 D300 i D700

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

djzziom, http://www.sigmaphoto.com...346&navigator=3

Skoro nawet sigma specjalnie ich nie znakuje to .. będzie trudno ;)

Odpowiedz do tematu