Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sob 10 Wrz, 2011
Rzeszów i okolice ,karta CF
Autor Wiadomość
pawlack
[Usunięty]

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011   Rzeszów i okolice ,karta CF

Witam!
Miałby ktoś może do pożyczenia kartę CF 4Gb lub podobną na ślub 17-19 września za przysłowiowe piwo ? Mam tylko jedną 4Gb a dość dużo zdjęć chciałbym zrobić w RAWie. Byłbym bardzo wdzięczny. Rzeszów i okolice.
mail - pao003.p3@gmail.com

Reklama

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011   

może warto zainwestować ?
kurcze sam w ten sam weekend mam ślub, ale mam 3x4GB + 1x8GB i zastanawiałem się czy wystarczy (spytaj komora ile on wypstrykał na moim ślubie :D )

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011   

edmun napisał/a:
kurcze sam w ten sam weekend mam ślub
Przeciez niedawno miales juz jeden...

komor 
Moderator

edmun, zmienia żony jak rękawiczki. :mrgreen:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

focę Panowie focę :D

pawlack
[Usunięty]

Chyba właśnie zamówię kartę bo nie pierwszy raz mam ten problem z brakiem miejsca na RAWy. Jaką polecacie ? Nie musi być demon szybkośći. Tyko jeszcze pojawia się problem z akumulatorkiem bo mam tylko 1 do aparatu, do lampy tez jeden komplet ale o to sie nie obawiam, na pewno nie padną.

Komor, ile zrobiłeś na tym ślubie ? :P z 8,000 ?

edmun, coś ci strona z stopki nie działa, zmieniłeś domenę czy jakaś przerwa techniczna ?

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

pawlack, działa działa.. cały czas.

Karta... jeśli masz jakiś dwucyfrowy - to pewnie Sandisk Extreme III lub odpowiednik Lexara.
co do aku...
nie ukrywam, że polecam Ci chociaż do lampy wziąć zapas... możesz się niemiło zdziwić w środku imprezy :)
a nie brać zapasowego do body też trochę dziwnie :razz:

pawlack
[Usunięty]

Ano teraz działa stronka.
Aparat to Canon 350D. Zapas do lampy wezmę bo mam ale co z aku do body to nie wiem, bo jeden na pewno nie ogarnie. Może kupić zamiennik ?

komor 
Moderator

pawlack, to był mój pierwszy ślub, na dodatek dla znajomych, więc natrzaskałem się jak głupi. Z karty 8 GB robiłem dwukrotnie zrzut, do tego jeszcze starsze zapasowe też zapełniłem. Robiłem na sRAW-ach i RAW-ach, więc łatwo zapełnić.

Co do zamiennika aku to jest na forum parę wątków w odpowiednim dziale, generalnie marka Hähnel się powtarza często (mam i polecam), ale nie tylko ta.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

ja korzystam z zamiennikow photixxa.
pamietaj ze to jest kogos slub. mozliwe ze jedyny w zyciu. jesli jestes zapasowym fotografem to moze wypali bez dodatkowych zabezpieczen.
jesli jestes glownym fotografem to nie bawilbym sie w fuszerke ale zabezpieczyl na wszelkie mozliwe sposoby

pawlack
[Usunięty]

Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011   

No właśnie to też będzie mój pierwszy ślub, karty zamawiam, prawdopodobnie 2x 8GB SanDisk Extreme III chyba że ktoś doradzi coś innego, tylko co z akumulatorami ? :P

Do lampy mam 1 komplet Eneloop'ów ,do aparatu tylko jeden akumulator ...

komor, możesz pokazać zdjęcia które zrobiłeś na tym ślubie ?

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

komor jakby co wyrażam zgodę na publikację wizerunku :) :D

Usjwo 
Optyczny

edmun napisał/a:
komor jakby co wyrażam zgodę na publikację wizerunku :) :D

Do czasu powiedzenia "sakramentalnego TAK" jeszcze jedna zgoda potrzebna.
...potem mozesz juz rzadzic. :razz: :wink:

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Usjwo napisał/a:
edmun napisał/a:
komor jakby co wyrażam zgodę na publikację wizerunku

Do czasu powiedzenia "sakramentalnego TAK" jeszcze jedna zgoda potrzebna.

Usjwo, czy czasem nie chodziło Ci o Od :???: :smile:

Usjwo 
Optyczny

Sunders napisał/a:
Usjwo, czy czasem nie chodziło Ci o Od :???: :smile:

Chcialem edmun'a na duchu podniesc, w koncu nie tak dawno swiat mu sie zawal..., to znaczy ten tego, zmienil. :razz: :wink: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu