Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Błąd karty, karta się zacięła
Autor Wiadomość
oranżewski 
Optyczny

Wysłany: Sob 19 Lis, 2011   Błąd karty, karta się zacięła

..., jak żyć?

co zrobić w momencie ważnym? po kilku minutach kombinacji się odwiesza, ale no ja chcę od razu. co zrobić?

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 19 Lis, 2011   

A opiszesz jakoś dokładniej o-so-chozi? Zacięła się fizycznie w gnieździe czy zawiesza się przy zapisie?

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Nie 20 Lis, 2011   

Tomo, domyślam się, że się zawiesza, jeżeli formatowanie nie pomaga i dalej się zawiesza, mozesz jeszcze poszukać jakiś programów do testów zapisu i sprawności nośnika, tylko że to nie za wiele pomoże poza zdiagnozowaniem.

Wydaje mi się, że to nie jest problem z prockiem aparatu i pewnie skończy się zakupem nowej karty. Inne karty się też zawieszają i czy ten problem występuje w trybie pojedynczym czy tylko na serii ?

Kameleon 
Bywalec

Wysłany: Pon 13 Lut, 2012   

U mnie wystąpił taki problem że w trakcie zrzucania zdjęć na kompa (NEF + JPG fine)
transfer mniej więcej w połowie lub mniej zostaje przerwany i pojawia się komunikat:
TRANSFER IS CANCELED, CONNECTION BETWEEN CAMERA AND THE COMPUTER HAS BEEN DISCONNECTED.
Tylko że wszystko jest oczywiście podłączone jak powinno. Ten problem wystąpił już kilaka razy. Kombinując za drugim podejściem udaje się w końcu zrzucić pozostałe wcześniej fotki ale tak przecież nie powinno być.
Czy ktoś miał podobny problem? Mam nadzieje że to wina karty jak coś...

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

Kameleon, rowniez miewalam problemy ze zrzutem z aparatu po kablu dlatego zaczelam uzywac wbudowanego czytnika kart i jest ok

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

jak mawiają niektórzy, kolejny powód, żeby nie kupować nikona

a na poważnie, spróbuj z innym kablem, przyjrzyj się gniazdkom w aparacie i komputerze.
jak problem będzie nawracał -> (inny) zewnętrzny czytnik. w bonusie będzie też szybciej (niż w aparacie).

Kameleon 
Bywalec

Sprawdziłem na innym kompie i jest OK. zarówno przez czytnik jak i przez kabel. Na szczęście to nie wina karty ani puszki tylko kompa.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Kameleon napisał/a:
Na szczęście to nie wina karty ani puszki tylko kompa.
Wszystkie porty sprawdziłeś?

Kameleon 
Bywalec

Wysłany: Sro 15 Lut, 2012   

Sprawdziłem na tym "złym" kompie ale na innym porcie i też jest OK. Dzięki

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Sro 15 Lut, 2012   

Czyli masz zwalony na płycie głównej jeden sterownik (scalak) ewentualnie jeden port na tym sterowniku. Oznacz go sobie jakoś ku pamięci ;)

marchewka 
Nowy

Wysłany: Sro 29 Lut, 2012   

słuchajcie bo mam taki problem. Robiłam zdjęcia lustrzanką Canon 1100d i w pewnym momencie wyskoczyło mi coś takiego ' ERR 002 ' miałam sformatować kartę ale się nie da, ponieważ cały czas wyskakuję, że tej karty nie ma w aparacie mimo iż ona się w nim znajduję. Co mam zrobić teraz ? proszę o szybką odpowiedź.

[ Dodano: Sro 29 Lut, 2012 11:32 ]
a i jeszcze jedno jak chcę zrobić zdjęcia to na wyświetlaczu wyskakuję mi ' brak dostępu do karty. Włóż ponownie/zmień kartę lub sformatuj ją w aparacie ' tylko, że sformatować jej się nie da a wkładałam milion razy ponownie. Pomocy !

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Może karta padła? Co to za karta jest? Próbowałaś z inną?

marchewka 
Nowy

Próbowałam i działa. ta karta to 'PNY optima HC ' ale dlaczego padła jak ona ma 2 dni.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

marchewka napisał/a:
ale dlaczego padła jak ona ma 2 dni.
Bo była kiepska? ;) Skoro ma dwa dni to może wymienić wystarczy na nową u sprzedawcy?

marchewka 
Nowy

a czy da się przywrócić zdjęcia z tej karty bo zależy mi .

Odpowiedz do tematu