Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sony Alfa 700
Autor Wiadomość
Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Czw 11 Paź, 2007   Sony Alfa 700

Miałem dzisiaj okazję potestować ten aparat. Jestem pod dużym wrażeniem jakości wykonania, choć cena jest nie do przyjęcia. Fotojoker 4999 zeta. I do tego jeszcze w komplecie 18-70 kit kitów. Aparat pracuje z bardzo miłymi dla ucha dżwiękami migawki i lustra. Wyświetlacz jest miodzio. Niezły korpusik dla dawnych Minolciarzy, którzy nie zrazili się zbyt długim oczekiwaniem na wprowadzenie tego body.

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Pią 12 Paź, 2007   

A cos wiecej? Fotojoker odpada z gory, w cyfrowe.pl jest za 4450zl, oczywiscie samo body bo tak najlepiej :)

P_M_ 
Maniak

Sie pochwalil, ale juz o zamieszczeniu choc jednego sampla nie pomyslal.

MC 

P_M_ napisał/a:
Sie pochwalil, ale juz o zamieszczeniu choc jednego sampla nie pomyslal.

Bo z tego co zrozumialem to kolega tylko w sklepie macal. Bede i ja musial sie przejechac.

mavierk 
never knows best

no ale w sklepie można zapodać CFke od aparatu, coby testnąć.

a tak właściwie to jakie szkło do A700 podpinać można z szerszego spektrum ogniskowych? Bo na dłuższe to oczywiscie 70-200/2.8G..

ecopower
Nowy

Witam wszystkich!
Jestem tu nowy (ale duchem i wzrokiem byłem często z Wami). Ostra chęć przyłączenia powstała ze śmiesznego powodu. Otóż w przedpremierowych danych A700 miał wizjer z pryzmatem i wymienną matówę. Teraz na stronie SONY Polska jest już układ luster (co z matówką nie wiem). Tak samo jest na stronie angielskiej. Natomiast "u źródła" SONY w Main specifications of a700 nadal jest "pentaprism". Ekspert (tak mi się napisało) z SONY Polska powiedział, że on nie wie jaki jest wizjer!!! No to może ktoś z Was wie, bo sprawa jest ciut dziwna a ja głupi...
ecopower

Arek 
Redaktor

Ja sprzętu jeszcze w rękach nie miałem, więc nie powiem. Ale koledzy pewnie pomogą.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Zrobiłem nim około setki fotek na różnych czułościach w 12mln jpg w kompresji fine. Bo rawów bym nie wywołał bez programu do Sony. Nie wiem jak sample zamieścić. Korpus robi wrażenie. Nawet lepsze od mojego C.30D. Wyświetlacz z tyłu miodzio, jak mały telewizorek. Podoba mi się wyświetlanie wszystkich parametrów na dużym wyświetlaczu, tego nie ma w moim Canonie. Migaweczka chodzi perfekcyjnie. wogóle odniosłem same dobre wrażenia. Brakowało tylko wzięcia aparatu na dwór, ale cóż sklep to nie wypożyczalnia. Obiektyw kitowy to 18-70, a to śmieszny obiektyw do tego body niepasujący. Polecam sprzęcik.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

I jeszcze jedno co zauważyłem. Od 1600 w górę jednak duże szumy. Nie polecam takich czułości.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

W C 40D masz już parametry z tyłu na ekraniku... jeżeli oczywiście tego chcesz :wink:

MC 

No, obecnie to chyba kazdy ma parametry na glownym wyswietlaczu ;-)
Jak wyzdrowieje do jade do fotojokera ze swoja karta i zrobie kilka fotek, moze sie uda cos wkleic.
A poki co to czekam na test C 40D :P

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Czasami przydaje sie przy zmianie ustawienia dobry podgląd na zmieniane wartości. Nie miałem jeszcze w rękach C. 40 D, a więc nie znam jego działania i szczegółów eksploatacji. Szkoda. Przyjdzie czas na poznanie tego aparatu.

007areka
[Usunięty]

...jak wywolaliscie 40d to... ja mialem go w lapkach i jestem zawiedziony....sam nie wiem czego sie spodziewalem, ale wyszedlem zawiedziony :( ale jak zawsze pewnie oczekiwalem zbyt wiele, zobaczymy jak sie wykaze wtescie.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Nie widziałem wyświetlacza Nikonów D3 czy D300 bo nie ma ich jeszcze na rynku, ale jeżeli będą na podobnym poziomie co ten z Sony to Canon niestety jest daleko zacofany pod tym względem. Muszą coś z tym zrobić. Wyświetlacz w Sony jest po prostu rewelacyjny.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sob 13 Paź, 2007   

Canony to mają zacofane wyświetlacze nawet w stosunku do Nikonów D50, D80 czy D200 :twisted:

Odpowiedz do tematu