Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka karta pamięci
Autor Wiadomość
sami 
Początkujący

Wysłany: Sro 24 Lut, 2010   Jaka karta pamięci

Witam.
Zastanawiam się nad kartą pamięci do C50D.
Według Was na dzień dzisiejszy jaki byłby najrozsądniejszy zakup?

Interesuje mnie karta na ktorej 50-tka nie dostawałaby zadyszki przy max. seri. Jestem w stanie wydać do 300zł. (16BG) lub 8 jesli cenowo będzie ok.

Reklama

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Wysłany: Sro 24 Lut, 2010   

w nowy DFV jest test kart, przeprowadzony na konkretnych modelach aparatów (nie pamiętam wyników musiałbym sprawdzić jaka karta do c50D jest optymalna)

skasowany
[Usunięty]

Już o tym było... Proponuję jednak trochę poczytać ;)

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

SanDisk CF Extreme III najlepiej po 4 albo 8GB.

sami 
Początkujący

na FJ SanDisk CF Extreme III 16GB kosztuje 267 zł więc chyba to najlepsza opcja cena/pojemność.

Sunders 

sami napisał/a:
na FJ SanDisk CF Extreme III 16GB kosztuje 267 zł więc chyba to najlepsza opcja cena/pojemność.

sami, wg mnie lepiej mieć 2 karty po 8GB mimo, że kosztuje to trochę drożej, bo w razie problemów z kartą tracisz mniej zdjęć=nie wszystkie.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

W tej chwili bardzo rozsądnym kompromisem dla wymagających aparatów jest SanDisk z nowej serii Extreme 60 MB/s. Ja swoje 16 GB kupiłem za 350 zł.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

sprawdziłem pretec 667x oraz SanDisk Extreme Pro uzyskały najlepsze notowania
Ostatnio zmieniony przez lupo57 Sro 24 Lut, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

lupo57, tylko gdzie kupić tego preteca ;)

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

hijax_pl napisał/a:
lupo57, tylko gdzie kupić tego preteca ;)

to prawda, dopiero chyba wchodzi do sklepów, ale jeszcze go nie ma :razz:

MM 
GORSZY SORT POLAKA

lupo57 napisał/a:
sprawdziłem pretec 667x oraz SanDisk Extreme Pro uzyskały najlepsze notowania

Z tego co pamiętam to wygrał chyba jakiś Lexar... :wink:

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

lupo57 napisał/a:
hijax_pl napisał/a:
lupo57, tylko gdzie kupić tego preteca

to prawda, dopiero chyba wchodzi do sklepów, ale jeszcze go nie ma
Ile chcecie ich kupić?
8GB, 16GB, czy 32GB ?
U mego dystrybutora są dostępne wszystkie. :cool:

sami, ja do 50D używałem Pretec CompactFlash 8GB 333x z transferem do 50MB/s i wyciskałem max z aparatu w serii, a o to głównie chodzi, prawda?
• Karta Pretec CF333x wykorzystuje najnowszą specyfikację CF 4.0
• Jest wykonana w najnowszej technologii 50nm technologii z chipem SLC NAND
• Posiada metalową obudowę dla maksymalnej ochrony
• Wsparcie Ultra DMA mode 0-6

Tyle, że z uwagi na potrzeby rynku, Pretec produkuje z tej serii już tylko 32GB niestety w cenie ok. 395 zł. No chyba, że jeszcze gdzieś kupisz 4, 8, czy 16GB.

Są natomiast dostępne Pretec CompactFlash 16GB 233x (do 35MB/s) w cenie od 168 zł. http://www.ceneo.pl/1191105
Myslę, że spoko za taką cenę można wkładać do aparatu. :smile:

sami 
Początkujący

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010   

B o g d a n czy te pamięci to są te polecane przez Ciebie? http://www.apollo.pl/store/show_detail/59262

Cena 8 GB przyzwoita. Choć nie wiem czy da się na nich uzyskać 6kl/s. Zapis 25 MB/s ale jak się to ma do zapisu zdjęć przez aparat to nie mam pojęcia. Szybkość odczytu mnie nie interesuje zbytnio.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

50D zrobi 6 kl/s na najgorszej karcie pamięci. To jest bez znaczenia pod jednym warunkiem - jak długa będzie to seria zdjęć. Bo jak zapcha się bufor to aparat ZNACZĄCO zwolni :)

sami 
Początkujący

właściwie to nie potrzebuję większej serii od 6 kl/s. przy jednym "polowaniu".
Poźniej następne kilka sekund "czekanie na okazję" i znowu seria i wtedy 3-4 ujęcia przydałyby się bardzo szybkie.

Odpowiedz do tematu