Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 07 Gru, 2011 Aparat do sportu i krecenia HD 1080p
Witam
Szukam aparatu do strzelania fotek pedzacym motocyklom
Czy ktos moze amatorowi podpowiedziec co wybrac?
Body najlpiej do ok 3000 z kit obiektywnem.
Nie znam sie na tym specjalnie.. a padl mi moj FUJI Finepix i nie da sie naprawic.. zreszta nie dawal rady i tak
Jesli drozej to cos z funkcja krecania full hd filmow Ponoc Canon 7D to elegancko robi
Nie kupisz Canon 7D za 3000zł, bez kitu.
A kit do sportu to się Nie bardzo się nadaje.
Zestaw będzie tak dobry /a raczej tak zły/, jak jego najsłabszy element, czyli kit.
Ale czytalem i duzo tu ludzi pisze ze lepiej body slabe a lepsze obiektywy to co mozna do 2500 za body kupic? i obiektyw pewnie drugie tyle? Napewno rybie oko musze miec ;D i cos do zwyklych fot na codzien krotki pewnie. Ja w sporcie raczej z bliska foty robie.
Najchetniej body jak pisalem do 2500-3000zl netto
Moge tez kupic to sobie w dowolnym kraju. Pewnie kupie w unii netto bez vat na firme. W ten sposob zyskam nieco w kieszeni zywej gotowki.
No rybie oko szerokotny obiektyw tam chyba juz za mocno zniekształcone tak ciagle slysze ze to nazywaja.. mowie nie znam sie musze miec sprzet do takich zdjec sportowych bo na torze spedzam 6mcy w roku min.. i szkoda czasu na slabe foty.
Jesli aparat moze nagrywac super filmy to dolozenie 1000-1500 przezyje do body.. bo zamiast 2 rzeczy bede mial 1.
Ale czytalem i duzo tu ludzi pisze ze lepiej body slabe a lepsze obiektywy
To taka ogólna uwaga, ale skierowana głównie do amatorów i pewnego typu fotografów. Tam gdzie liczy się szybkość, dynamika itd. to niestety korpus też jest ważny. Za 3000 nowego dobrego nic nie kupisz. Popatrz po używanych. Choć niestety taki np. Nikon D200 choć sam z siebie świetny do sportu (o D300 nie wspomnę) to filmów nie kręci. Zależy jeszcze jakie to mają być sporty, bo nie wszystkie są bardzo wymagające dla aparatu.
Skoro motory i to z bliska (a więc coś szybkiego) to jednak dobry szybki korpus jest wskazany.
Taki korpus lubi jasne i szybkie szkło bo w pełni go wykorzysta. Pomysły na szkło są, ale kaska za mała.
Jeżeli jest dobre światło to można się pokusić o dobrego, szybkiego i ostrego 15-85 IS USM, ale oczywiście 17-55/2,8 to on nie zastąpi. Ja bym pomyślał też o ciaśniejszych kadrach starym i jarym 70-200/4 L. To w Canonie. W Nikonie stary D200 da spokojnie radę ROBIĆ ZDJĘCIA. Dać mu do pomocy jakąś jasną i szybką Sigmę (choć optycznie Tamron byłby lepszy) i spróbować takiego zestawu. Niestety do reporterki sportowej sprzęt tani nie jest bo to nie są łatwe zdjęcia. Oczywiście dobry fotograf z wiedzą i doświadczeniem da radę gorszym sprzętem i nawet taki 500D wystarczy i słabsze szkło, tylko to będzie ciągłe skupienie, mała męczarnia i spory procent straconych kadrów.
Tak na marginesie to autorzy wątków mogliby pisać wszystkie detale pytania w pierwszym poście
Ostatnio zmieniony przez komor Sob 10 Gru, 2011, w całości zmieniany 1 raz
dcs [Usunięty]
Wysłany: Czw 08 Gru, 2011
MM,
Jest ciekawa oferta na aleg. pod te wymagania /canon 7D+17-55/
No moglem od razu pisac ale mi apetyt rosnie w miare ogladania ;D jak zawsze..
Aparat dla totalne amatora najlepiej walacy seria i tyle bo tak robilem do tej pory 3 mln zdjec i cos zawsze wybralem. Z dobra stabilizacja obrazu .
Sporty to glownie motocross, supermoto i wyscigi szosowe na torze.
Ja jestem totalnym dyletantem nie raz podchodze na pare m do toru i mnie nie gonia.. nie raz gonia wtedy sie robi z ok 10m max foty.
Taka pro idiot kamera obiektywy umiem zmieniac hehe.
czyli co bez 7-8000 + nie podchodzic do tematu?
No i te 7D to jest to wczesniej mi sie podobalo tzn widzialem film z niego krecony i byl super...
i czytanie o tym aparacie mnie na to forum sprowadzilo ale koniec koncow zaginalem w tych komentarzach,, 5d vs 7d i FF vs APC-S itp... dlatego napisalem ten post... piszcie jak do dziecka ;D
Optymalnie 5500 brutto wiecej to naprawde uwazam za gruba przesade Jezeli bedzie roznica paru stowek przezyje .. Budzet ogranicza sensownosc zakupu.. nie brak kasy wiec mnie latwo naciagnac haha
bede szukal wiadomo na necie najtaniej jak sie da.. UK, niemcy czy USA. Wiec mozna ich ceny brac pod uwage.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12